Det er nesten umulig å trekke frem noen få bøker her, men jeg skal prøve :)) "Kristin Lavransdatter" av Sigrid Undset. "De elendige/Les Miserables" av Viktor Hugo er to klassikere jeg har lest flest ganger. Av nyere literatur vil jeg nevne "Damekupeen" av Anita Nair, "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda, "Nattog til Lisboa" av Pascal Mercier. Pluss to bøker jeg i farten ikke husker hvem som har skrevet: "En halv gul sol" og "Morgen i Jenin" Bare MÅ ha med "Alene sammen" også. Dette får holde selv om jeg kunne skrevet ned mange fler, men der er sikkert mange andre som også kommer med gode forslag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"En halv gul sol" er skrive av Chimamanda Adichie og utspiller seg i Nigeria og er en stor episk fortelling om Biafra-krigens redsler, kjærlighet, svik og forsoning.

"Morgen i Jenin" er skrive av Susan Abulhawa og er en gripende roman fra Palestina.

Jeg er enig med deg i at disse to bøkene er fantastiske og tankevekkende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk. Bøkene er på utlån, og er ikke så flink til å lete frem sånne ting på andre sider mens jeg skriver, ikke ennå i alle fall. Godt andre kan hjelpe da :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibeke