Jeg leser for tiden Drolshagen: De gikk ikke fri som tar for seg tyskertøser og deres barn. Jeg leser mye om krigen, men er grundig lei av fortellinger av den typen Arnfinn Haga og Kristian Ottosen har skrevet om i alle år. Ser at det dukker opp bøker som strider mot den "offisielle" versjonen. Kan noen anbefale bøker som er kontroversielle, som gir ny kunnskap, som forteller en annen historie enn den Hjemmefrontmuseet fronter så voldsomt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

[ Slettet av bruker ]

Denne boken om krigen presenterer kanskje ikke en så ulik vinkling, men jeg synes den er så ærlig og enkel at jeg likvel vil anbefale den. Boken er selbigrafisk og forteller historien om Wanda Heger som ble tvangsflyttet til Tyskland under 2. verdenskrig. Der, i "fiendens land", kom hun nært inn på krigen, og fikk møte den fra begge synspunkt; både fra de okkupertes og tyskernes eget. Hun forteller ikke om sine egne lidelser, men om andres, og den maktesløsheten og skammen som ligger i det og stå på andre siden av gjerdet uten å kunne hjelpe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke om tyskerjentene, men om krigen i Nord-Norge. Fordi jeg har røtter i Nord-Troms kjøpte jeg den nye boka "Fortiet fortid - Tragedien Norge aldri forsto" av Arvid Petterson da jeg var der i sommer. Foreløpig har jeg bare kikket litt i den, men her er mye å lese om bruk av Brent jord og alle dem som ble flyktninger i eget land. Petterson har snakket med øyenvitner fra Nord-Troms og Finnmark.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den beste og mest fyldige bok om tyskerjentene, tyskerbarna o.s.v. er Kåre Olsens Bok : Krigens Barn. Den forteller nøye og meget godt hva som skjedde med de såkalte "tyskertøsene" og ungene noen av dem fikk med tyskerne. God bok - lettlest, men meget etterrettelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ingen av disse har jeg lest - de er satt på leselisten! Jeg har lest mye om krigen, ikke bare fra Norge, men er spesielt interessert i krigen her. Prøver blant annet å finne ut mer om krigen i Haugesund, men det har ikke vært spesielt lett. Det finnes biter og brokker rundt omkring, men vi mangler tydeligvis en Haga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har bestilt disse bøkene nå, så da vet jeg hva jeg skal gjøre i juleferien - blir en fin kontrast til 1600-tallet som jeg jobber med nå. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgCathrine PedersenPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten JensenSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis Vold