Jammen kom jeg over 1001 bøker på salg og ser at jeg har lest noen av bøkene fra før, og at jeg har en del ulest av dem i bokhylla. Siden jeg har tatt meg en liten sommerferie fra Shakespeare, tenkte jeg at jeg kanskje kan lese annenhver bok utover fra 1001...

Har ikke vært inne og sjekket linken med den norske lista, men siden jeg har boka i norsk utgave, går jeg ut fra at det er de samme norske bøkene som er med.

Jeg er like nerdete som Aina nedenfor her og er stor-forbruker av post-it-lapper, så leste bøker er alt markert, og en lapp der det telles opp er klistret på innsiden av permen. Det ble litt flere enn jeg hadde trodd som faktisk er lest, ikke minst en del av de tyskspråklige bøkene som jeg leste i forbindelse med studier. Nå begynner jo det å bli en del år siden, så første prosjekt blir kanskje å ta fram igjen en del av disse og om ikke lese dem om igjen, så ta en liten repetisjon i hvertfall.

Leste Stefan Zweigs Schachnovelle i helga. En fantastisk opplevelse der man virkelig erfarer at det ikke er antall sider som avgjør om en leseopplevelse tar lang tid eller ikke. Raskt gjennomlest, mye hjerneføde, men absolutt ikke tung og vanskelig. Rose-Marie har en god omtale her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Oh, jeg gleder meg til Sjakknovelle. Stefan Zweig har blitt en favorittforfatter, og når jeg fikk nyss om at Heinesen Forlag kom med nytt opplag i april, skrev jeg en mail og bestilte. Så skulle den komme i mai, men der er det ikke mange dager igjen.

Uansett, den kommer snart, og jeg ser virkelig frem til å lese Zweig igjen.

Du og dere som har vært borti mange forfattere. Er det noen dere kan plassere i nærheten av Stefan Zweig språkmessig?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så kjekt at du også er med!

Schach har eg veldig lyst til å lese - eg har bare ikkje fått tak i ho ennå. Eg har høyrd fleire skryte av henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Schachnovelle, eller Sjakknovelle av Stefan Zweig, utgis i disse dager av Heinesen Forlag. Jeg har bestilt, men ikke mottatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips! Då skal eg sjå om eg ikkje får tak i ho.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIreneleserErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine Victoria