Jeg tenkte jeg skulle ta det litt forsiktig, og så introdusere Todor og de andre etter hvert. Kanskje også en fordel om du først kan spore opp Todor og få ham tørket opp litt først - Lillevi kan ellers lett få feil førsteinntrykk (du ser jo hvordan det gikk med meg!). Men for all del, jeg mente ikke å holde hverken Todor, Kai-Arne eller Agniezka hemmelig for Lillevi - jeg tenkte bare at vi kunne starte med de folkene hun kjenner litt fra før.... OK, eller hva?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 20 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jo, du er nok inne på noe, men om hun vil være med i kollektivet så må hun etterhvert lære seg hvem de andre er også... Men du forresten, har du hørt noe fra AnjaE i det siste? Jeg begynner å bli bekymret for at hun har rotet seg opp i noe nå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

AnjaE vil sikkert hevde at hun er midt oppi eksamensperioden og løper rundt og sensurerer over en lav sko (ja - det er nok ikke uten grunn at moren hennes tidlig begynte å kalle henne sko-fetisjist!), så jeg tenkte det ikke ville nytte å rope på henne på en stund ennå. Det er noe rart her - å holde oversikten over hvor de befinner seg alle disse andre, både Strindin og AnjaE og Karamella og bai (men bai har jo i det minste begynte å møte opp til manntalltelling sånn innimellom, en udiskutabel forbedring!!!!), og hva de driver med - det er som å gjete kongens harer... Å herligminhet, der har du Prinsesse Ragnhilderne igjen. Dama har pinadø harer også, der normale kongelige, sånn som Margrethe og Elizabeth og sånn, holder seg til hunder. (Kan det være en protest mot Milly Kakao? Og dermed mot Mette Marit? Rent demonstrativt harehold? Ikke vet jeg...)

Foreslår at vi finner Karamella og Todor først, før vi leter mer etter AnjaE - jeg tror nemlig at Karamella kan ha mye å bidra med når det gjelder å redde AnjaE fra Prinsesse Ragnhildingen. Både trønderskapet og all shakespearingen i vinter må jo ha ført til at Karamella har litt mer innsikt enn oss andre i hvordan AnjaE kan ha havnet i dette uføret... eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er dessverre ikke så sikker på at Karamella er bedre skikket enn oss til å ta seg an AnjaE, hun fortalte nemlig meg at hun hadde sendt meldinger til AnjaE hvor hun sa at det fikk være nok Shakespear for en stund. Men AnjaE har ikke svart. Og det bekymrer meg.

Og det er jo håpløst å holde styr på alle sammen, de bare forsvinner og dukker opp etter eget forgodtbefinnende. Det er ikke holdebart om det skal fortsette sånn, jeg tror kanskje vi må innføre meldeplikt. Bai har nå forstått ett og annet og kommer inn litt nå og da for å fortelle hvor hun er, og det er en stor forbedring. Så har vi Strindin, men vi vet jo at hun følger byråkratisk tempo, så vi kan kanskje ikke kreve så alt for mye. Og Karamella er på fylla med Todor, så henne hører vi ikke noe fra på en stund. Jeg har forresten snakke på Todor, og han påsto han var alene og hadde kommet hjem igjen, men jeg hørte noen lyder i bakgrunnen, så jeg er ikke overbevist. Det som bekymrer meg mest nå er altså AnjaE, jeg er ikke helt overbevist om at hun bare sensurerer, for om det hadde vært så enkelt hadde ikke bai hatt tid til å komme inn hit heller...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere kan kunsten å gjøre en person nysgjerrig!
Tudor - er det Ringens herre???
Og hvem tror dere jeg kjenner fra før, som dere vil starte med...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er litt vanskelig å følge med i denne tråden, så mulig Solveig ikke har oppdaget dette spørsmålet - i alle fall har jeg annetsteds redegjort kort for Todor (i et annet svar til deg, altså) og et par andre som skal jobbe for oss. Det var Karamella, bai, Strindin og AnjaE jeg mente du kjente fra før! Vi (altså Solveig og jeg) driver og leter etter dem akkurat nå, vi mistenker at Karamella og Todor havnet på fylla i går, skjønner du - og stakk til skogs på traktoren til Karamella.

Forresten må jeg legge til at det er flott at du ikke lenger sporer av og forsøker å diskutere bøker her - det er rett og slett ikke plass til bøker i denne tråden, vi har så mye annet å samkjøre.

En siste ting for i kveld (hvis jeg klarer å logge av, altså): vi har lagt ned noen vetoer for kollektivet: kyr, hester og fotballrelaterte gjenstander må ikke forefinnes innendørs, hverken på fellesarealet eller i de individuelle enhetene. Glemte nesten at bai og Solveig også har forbudt sånne dekorative bokstaver som er så in for tiden - jeg har ikke sterke følelser knyttet til dét, så jeg glemte det nesten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmmmm
"Ikke sporer av og snakker om bøker", ok.
"Kyr, hester og alt som har med fotball å gjøre" ikke innedørs, greit for min del..
Har jeg en oppgave/rolle i dette kollektivet nå.. eller må man påberope seg en?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke helt riktig det su sier her, vi har jo kommet frem til at fotball og jogging er lov om det utføres av henholdsvis Solstad og Murakami.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, men da må jeg arrestere deg også - vi skal jo ikke spise polsk hver dag, så Kai-Arne og Agnieszka skal bytte på med matlagingen. Solstad virker umulig å føre en samtale med, så om han stikker innom, er det sikert en fordel om han vier seg til fotballen. Og ingen av oss kan japansk ennå, så vidt jeg har greid å få oversikt over - så noe må jo Murakami holde på med, han også - vi klarer jo ikke å prate med ham. Men siden de to er klare unntakstilfeller, så nevnte jeg ikke dem for Lillevi. Hun er nemlig hverken Solstad eller Murakami, såvidt jeg vet, så ingen av unntakene får anvendelse i hennes tilfelle, uansett.

Men det du fortalte henne om bais forslag om at vi deler på en stilling - det hadde ikke jeg fått med meg? Glupt, sier nå jeg - hun glimter jammen til, når hun først er innom! Men da kan vi likegodt gå for en godt betalt jobb, med det samme - ingen grunn til å være smålåten, synes jeg. Til sammen besitter vi jo kompetanse nok til å bekle enhver stilling, vil jeg mene! Og så så trivelige som vi er!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager, jeg glemte at kai-Arne også skulle lage litt mat av og til, når vi ikke vil ha polsk. Jeg informerte Lillevi om Solstad og Murakami bare sånn at vi ikke skulle fremstå som helt fundamentalistiske, ingen liker fundamentalister vet du. Om vi skal lokke henne og samlingene hennes til kollektivet, så er det viktig at vi fremstår så sympatiske som mulig og så får vi riste av henne alle eventuelt dårlige vaner etterhvert. Hun kan selvsagt bare glemme å dra med seg fotball og jogging inn i kollektivet, men om vi sørger for at hun forstår at vi tillater dette i visste unntakstilfeller, så fremstår vi straks som mer sympatiske.

Det med at vi skulle dele på en stilling tror jeg kom frem i en annen del av denne helt utmerkede tråden. var vel bai og jeg som snakket sammen der, så det fikk sikkert ikke du lest. Men slapp av, siden denne tråden nå er så uoversiktlig av ingen er i stand til å holde oversikt, så underretter vi hverandre om eventuelt nye ideer og bestemmelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken Solstad?? Forfatteren har jeg opplevd på nært hold. Vi deler samme øy. Så kan dere jo prøve å gjette hvilken..
Gud - Hva er det mer dere ikke har fortalt meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, forfatteren ja - nettopp. Han er jo så hekta for fotball, og hvis du deler samme øy med ham (hadde vært kjelkete om øya dere deler ikke var den samme, ville nå jeg trodd, men hva vet vel jeg?), så er det jo desto mer nærliggende å tenke seg at han stikker innom, og da er det vel bare å stålsette seg med tanke på all fotballspillingen vi vil bli utsatt for. Men vi deltar ikke, bare så det er sagt! bai pleier til og med å sette seg og lese med ryggen til all fotballing - såpass får Solstad tåle, han er tross alt bare gjest!

Hvilken Murakami tenker du på, forresten? Men ikke fortvil - dette går seg til, du vil se at allerede vi som har vært med fra starten, ikke klarer å få med oss alt til enhver tid!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ja, la oss håpe det! Nå tar jeg kvelden og prøver igjen med fornyet energi i morgen. God natt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Todor har ingenting med "Ringenes herre" å gjøre, han er serber og vår alt-mulig-mann i kollektivet, først og fremst skal han ha ansvaret for komposten, sammen med bai, men han gjøre mye annet også. Hans viktigst hobbyer er å drikke sljivovica (plommebrennevin) og skyte tilfeldig opp i luften med kalashnikoven. Men han er ikke farlig, han er veldig snill og ikke ustabil som Annalingua trodde.

Kai-Arne er husholder og har ansvaret for alt som skal gjøres innendørs bortsett fra matlaging. Målet med kollektivet er å frigjøre så mye tid som mulig til lesing, derfor må vi ansette folk. Bai kom med en genial løsning i stad, vi kan dele på samme stilling, alle medlemmene i kollektivet, og dermed jobbe bare en dag i uken eller noe.

Vår kokke heter Agnieszka, hun er polsk, for jeg er veldig glad i polsk mat. Det var jeg som ansatte henne, men de andre klager ikke. Hun skal bare ha ansvaret for maten og ingenting annet, med mindre det dukker opp noe helt spesielt.

De du kjenner fra før er de brukerne her inne som skal flytte inn i kollektivet, Annelingua, bai, Karamella, AnjaE og meg selv. Vi skal bare lese og granske hverandres samlinger. Derfor måtte vi ansette dem som nevnes i dette innlegget, og de ansatte kjenner ikke du fra før.

PS. Jeg har jobbet hardt for å få ansatt en russer også, Evgeni, men jeg vet ikke helt hva slags ansvarsområde han skal ha. Så om hans navn dukker opp litt her og der så vet du nå hvorfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk og lov for din orientering!
Ikke for å være kjip, men har noen av dere reell erfaring med et kollektiv???

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til Solveig: har vi noen veto mot kjipe spørsmål ennå? Eller skal vi bare ignorere dette til vi har skaffet oss veto?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er mot veto mot kjipe spørsmål. Vegen til diktaturet er alt for kort, frå ein slik regel. Dessutan kjem alle dei morsomme diskusjonane om litteratur, frå kritiske spørsmål til teksten. Og det vil vi ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har veto vi som allerede er fullverdige medlemmer. Veto mot hva vet jeg egentlig ikke, men det er vel mot det vi vil og føler behov for i øyeblikket da. Bai og jeg har jo allerede lagt ned veto mot interiørblogg-bokstaver, så da kan vel vi legge ned veto mot kjipe spørsmål.

Men helt alvorlig, hvor mye rakk dere to å diskutere etter at mitt Internett tok kvelden i natt en gang? Hvor mye har dere avklart som jeg ikke fikk med meg fordi Internett ville ha sin skjønnhetssøvn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner hvor landet ligger. Er jeg den eneste her som faktisk har bodd i et kollektiv???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har budd i kollektiv, i ein periode kor det å dele utgifter til zalo og dopapir på øret likt var veldig viktig. I og med at eg har endra holdning til både zalo- og dopapirutgifter til ein litt meir sosialistisk modell som inneber uttrykka "evne" og "behov", er ikkje mine kollektiverfaringar så mykje verdt nå lenger.

Men eg har ikkje fått med meg veto mot jogging. Eg trur eg legg ned veto mot veto mot jogging, fordi eg liker å jogge. Eg lover imidlertid å ikkje jogge på andre med bokkollektivistar, på deira eigendelar eller i vegen for yndlingsleseplassane deira.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FredrikAkima MontgomeryHallgrim BarlaupIreneleserMads Leonard HolvikErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken Røil