Kaffe skal det visst ikke skorte på - Karamella har også kaffemaskin, i tillegg til at hun reklamerer for lokale kaffebarer som visstnok ikke står noe tilbake for kaffebarer vi måtte være vant til. Men det er likevel suverent at vi får vår egen kaffemaskin innadørs, spesielt med tanke på kalde trøndelagsvintre (hvis det nå viser seg at et kollektivliv på låven er liv laga) - for du plasserer den vel i fellesområdet, antar jeg? Ser for meg at vi alle kommer til å trekkes som magneter mot bokhyllene i sentrum - eller, da er det vel egentlig ikke vi som blir magnetene, vi blir mer som spiker eller skruer eller noe sånt...

Jeg skjønner ikke at du er så opphengt i akkurat hvilken dato som står på kalenderbladet i morgen? Min tanke var bare at siden det åpenbart blir nødvendig å nedjustere tempoet så fort vi er innenfor hos Bendikerne, så gjelder det å smi raskt mens vi ennå ikke har forpliktet oss til å følge Bendik-tid. Du er vel også tiltrukket av Bendik Rugaasernes mange kvaliteter, regner jeg med?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 63 svar.

Jeg drikker ikke kaffe, hva får jeg å drikke? Jeg så at Karamella nevnte kaffemaskinen sin, men det imponerte ikke meg siden jeg ikke har noen planer om å benytte meg av den. Og nå begynner jammen bai også. Da må jeg få være litt vanskelig å si at jeg krever at vi kommer opp med en løsning på hva jeg kan drikke i våre sammenkomster, når jeg ikke vil ha kaffe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva med kakao? Skikkelig sterk, mørk kakao, altså - ikke sånt tynt melkesjokoladeskvip? Men egentlig synes jeg du bruser opp uten grunn - husk at Bendikerne byr på edle dråper, og dessuten er jo du den eneste (såvidt jeg vet) som evner å kommunisere verbalt med Todor, så jeg skulle tro at din tilgang på slivovi-ja-det-der er sikret for all fremtid? Hørte forlydende om at du sågar kunne skaffe billig og bra serbisk rødvin - du trenger ikke å avbestille den, selv om Prinsesse Ragnhildingen utgår?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her skal vel ingen ekskluderes på grunn av drikkepreferanser. Kommer dere til Trøndelag kan det meste ordnes både med og uten alkohol, med og uten kaffe også for den del ;) Solveig er vel muligens inne i den delen av trøndersk kultur som omfatter blank drikke på cola-flaske. Serbisk rødvin hørtes forøvrig ikke dumt ut og for å være ærlig frister det mer enn trøndersk spesial. Todor på traktor med plommebrennevin som drivstoff går sikkert bra. Det er ganske flatt på småbruket. Må bare understreke at trøndersk språkkurs er helt frivillig, men sør-sør-trøndersken vi snakker på småbruket ganske ulik AnjaE-trøndersk. Den karakteriseres ofte av østlendinger som "morsom", så mulig Solveig også trenger et lite innføringskurs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men Karamella, jeg trodde du var møring, det er jo en sånn sør-sør-trøndersk dialekt jeg har vokst opp med. Fra en knøttliten bygd på Nord-Møre som ingen oppsøker med mindre de kjenner noen der. Det er nok trøndersken til AnjaE jeg trenger et lite innføringskurs i, men for nå må vi vente til vi er sikre på at AnjaE er stabil før hun kan undervise.

Er forøvrig veldig lettet over å høre at det ikke blir noe problem med drikke. Og vi østfoldinger kan også drikke blankt fra cola-flaske, men det er generelt ikke en aktivitet jeg deltar i, siden jeg gjerne vil beholde synet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må vi bare oppklare med en gang (kjenner pulsen går opp her nå). Jeg er trønder, absolutt ikke møring! Småbruket ligger altså i Trøndelag!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Greit, da er det oppklart, men du er altså sør-sør-trønder? Da har jeg ingen problemer med dialekten, det er dialekter på AnjaE-nivå som gir meg hodebry.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ordentlig mørk og tykk kakao er jeg helt med på. Jeg bruker å drikke minst en kopp hver dag om vinteren, og det kan jeg vel fortsette med. Jeg regner med de har akseptabel kakao i kaffebarene der oppe i Trøndelag også. Jeg vet at jeg kan drikke edle dråper i de Bendikske gemakker og at jeg kan skaffe både hjemmelaget rødvin og sljivovica fra Serbia, men av og til vil man jo ha noe varm også. Jeg er forresten veldig glad i te, og har en stor beholdning som jeg har tenkt å ta med meg til kollektivet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du prøvd litt pulverkaffe oppi kakaoen? Dét er godt, det! Hvis du liker lukten av kaffe, liker du nok egentlig kaffeis og mokkabønner - eller hva? Jeg var eldre enn deg da jeg begynte å drikke kaffe (eller - jeg var i alle fall på din alder, orker ikke så mye hoderegning så sent på kvelden), men kaffeis og mokkabønner har jeg alltid vært uhyre svak for.... Kaffedrikking er selvfølgelig ikke noe must, tro endelig ikke at du ville bli utsatt for gruppepress bare på grunn av kaffemaskinene til Karamella og bai - men av egen erfaring vet jeg at det kan være en sosial hemsko å være den som alltid sier nei takk til en kopp kaffe. For ytterligere referanser: les Runar Døvings Rype med lettøl - Kap.1ff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker faktisk ikke noe som smaker av kaffe, får ikke ned tiramisu en gang. Lukten er helt OK, men jeg blir ikke kaffetørst av å kjenne den for å si det sånn. Søsteren min, ja, hun igjen, har blitt en riktig kaffesnobb, og hun er yngre enn meg. Hun har prøvd å prakke på meg alt som heter kaffe, men det faller ikke i smak uansett. Jeg har samme problem med øl, liker ikke det heller, til tross for utallige forsøk. Jeg kan knapt vise meg i nærheten av en bar uten at noen får for seg at de skal frelse meg og vise meg et øl som faktisk smaker godt, det her heller ikke fungert. Det er faktisk litt problematisk både det der meg kaffen og ølen, det er jo liksom sånt som alle skal drikke.

I Sverige er det faktisk lettere, der snakker man om å ta en "fika", men tar ikke en kopp kaffe. En "fika" rommer alt mulig, så jeg slipper å spørre om vi skal på et sted som bare serverer kaffe når jeg blir bedt på en "fika". I tillegg er det sosialt akseptert å drikke sider i Sverige, her i Norge blir man jo sett litt rart på om man velger det heller enn øl. vanligvis foretrekker jeg vin når jeg går ut, men om jeg skal hjem til noen og ta med min egen drikke kan det hende jeg heller velger sider fordi det kommer i mer praktiske forpakninger og ikke stiller krav til kunnskap om glass.

Men jeg er lettet over å høre at jeg ikke kommer til å bli utsatt for gruppepress, og jeg håper det gjelder øl også. I de Bendikse gemakker har jeg forstått at det er mer vin enn øl som gjelder og det er jo jeg glad for, jeg regner med de drikker te også der, gammel britisk tradisjon som det er...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har nå egentlig fått det for meg at det går mer i konjakk hos bendikerne, eventuelt en aldri så liten calvados i ny og ne. I sistnevnte fall vil du jo ha sideren snublende nær chesterfielden din også, skulle jeg tro - i calvadosland drikker de som kjent også heller sider enn øl til pannekakene. Dette vil vise seg - enda et spennende forskningstema når vi vel er på innsiden der i gården. Jeg beklager at jeg trakk feil slutninger om at din kaffevegring kun skyldtes underskudd på søtt tilbehør - bare du selv holder deg med te, så er alt vel. (Mine teposer har en tendens til å bli gamle og tørre - te i løsvekt like så. Du vil neppe sette pris på dem. Vinbeholdningen kan vi imidlertid dele på ansvaret for å etterfylle - dog har jeg ingen forbindelser som kan matche dine eksotiske leveranser av slavisk druenektar.)

Sånn mot normalt vil jeg gjerne komme med et boktips - skal ikke gjøre det til en (u)vane å avspore konversasjonen her med bokprat, men jeg har altså nettopp blitt ferdig med Kjersti Annesdatter Skomsvolds Jo lengre jeg går, jo mindre er jeg - og den tror jeg definitivt du også vil ha sansen for. Mathea (hovedpersonen) er så å si en søster i ånden - om enn en søster som aldri var så lycklig lottad at hun fant seg et kollektiv (eller et Bendik Rugaas-skap). Derfor er det ikke en ren gladsak-historie, men definitivt en språklig fryd å lese, og du vil nok finne den underholdende, det tror jeg bestemt!

Har ikke helt klart for meg om du drar til Skåne og/eller Trondheim før eller etter Karamellas låve, men jeg har fått med meg at du skal tilbake ned mot svenskegrensen i sør for å være litt frivillig på slutten av dagen. Så da ønsker jeg deg bare en riktig fin 17. mai frem til vi sees hos Karamella - skal vi si utpå formiddagen en gang? Aner ikke om bai kom på bedre tanker eller ikke - vi får bare se om hun dukker opp, tror jeg. So long! (Ta forresten gjerne med deg Todor, så kan vi se om han behersker traktoren, med det samme.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jeg kommet hjem etter diverse superheltoppdrag i dag. Er egentlig ganske sliten selv om jeg med mine nye krefter kan bevege meg med lysets hastighet. Først reiste jeg til Skåne og tok en fin frokost der. Så tok jeg turen nordover til Trøndelag, men jeg må ha timet dårlig, for hverken du eller Karamella var der. Jeg så traktoren og låven, og det så jo slett ikke verst ut, men jeg er litt sur for at jeg ikke fikk kake.

Jeg tok spaningsoppdraget i Trondheim etterpå, men jeg har ikke kunnet avdekke noe nytt. Det var jo i og for seg mange smakløse kjoler å se, men om alle som har dårlig smak er en Prinsesse Ragnhilder så er den gruppen enormt stor. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal være bekymret enda.

Deretter vrengte jeg av meg bunaden og gjorde frivillig innsats en superhelt verdig hos hjemløse puser. Da fikk jeg både kaker og sjokolade, og masse kos.

Og nå sitter jeg her og funderer på hva du mente om at jeg kom til å finne en søster i ånden i hovedpersonen i "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg". Jeg har forstått det som at hun er rimelig sær, og det er mulig at jeg fremstår som sær her, men jeg kan love deg at bortsett fra hele den historien med øl og kaffe så er det ikke så ille. Samtidig er jeg også litt bekymret for at denne tråden nå skal utvikle seg så den plutselig handler om bøker, det synes jeg ikke noe om.

Så altså, den eneste nyheten jeg har er at Ragnhilderne kan være fler enn vi først trodde, og om det er sånn at alle med dårlig smak er Ragnhildere, så har de filialer i alle land. Derfor håper jeg at Ragnhilderne viser sin dårlige smak på en helt særegen måte og at dårlig smak ellers kommer til uttrykk på andre måter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg måtte en tur innom Novosibirsk i går, helt uforutsett - beklager virkelig! Det var et brobyggingsseminar jeg ble hasteinnkalt til; jeg kunne rett og slett ikke si nei. Og da jeg var innom hos Karamella sånn utpå ettermiddagen, fant jeg heller ingen hjemme - det eneste tegn til aktivitet var no' rauting fra fjøset til nabo'n. Jeg gikk et par runder rundt låven - kom jo ikke inn, så jeg føler meg ikke så veldig mye klokere, bortsett fra at det jo var pene omgivelser, naturligvis. God plass til komposten trekker naturligvis opp. Godt du i det minste fikk besett traktoren også - den fant ikke jeg, nemlig, så jeg begynte å lure på om Karamella ikke hadde en John Deere-traktor, men en Skybert-traktor. Var du inne i låven, du?

Når det gjelder den boken ("Jo fortere jo mindre"), så var det slett ikke deg jeg trakk parallellen til, men oss, altså kollektivistene. Bortsett fra at jeg etterpå har kommet til den konklusjonen at søsterskapet (eller nei - vi har skap nok nå, kanskje?) gjelder forfatteren, og ikke hovedpersonen i boken. Men oppfordrer deg fremdeles til å lese boken selv, så kan vi jo diskutere dét nærmere etterpå. Vurderer for eksempel å gå for å tilby plass i kollektivet til forfatteren av "Jo mindre jo fortere" (eventuelt Erlend Loe) i stedet for den der psykologen bai stadig maser om. Men når dét er sagt: jeg er fullstendig enig - dette må for all del ikke bli en tråd for uvedkommende boksnakk. Vi får holde oss til saken her! Unnskyld.

P.S. Du er inne på noe med de ukledelige antrekkene og gårsdagen - æ vart litt skræmt æ å, ja. Men kan det være sånn for eksempel at alle med pumps til bunad er Prinsesse Ragnhildere - eller bare de av dem som går på gaten i bunad og pumps og røyker og drikker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan var det i Novosibirsk? Traff su Evgeni? Og hadde han noe nytt å fortelle? Jeg tok med meg Todor opp til Karamella som du sa jeg burde gjøre og jeg lot ham være igjen der når jeg måtte dra. Du så ham ikke altså? Jeg kjenner jeg blir litt bekymret nå for at ham har kjørt traktoren i grøfte og låst seg inne på låven med sljivovicaen og kalashnikoven. For traktoren var der den da jeg var på befaring, blank og fin var den også, så det er tydelig at Karamella tar godt vare på den.

Godt at vi fikk oppklart det med boken, jeg kjenner meg beroliget nå. Jeg tror kanskje jeg må sette den opp på ønskelisten når jeg har fått den så grundig anbefalt i en tråd som ikke handler om bøker. Og da foreslår jeg at det blir siste ord om bøker for denne gang, fra nå av holder vi oss til saken.

Det var mye å bli skremt av i går ja, blant annet punmps til bunad. Jeg så faktisk også blomstrete turnsko til bunad og da tenkte jeg at det måtte være en Ragnhilder med en gang. Men kanskje det er de som i tillegg til grelle antrekk også røyker og drikker, nå ble jeg litt forvirret her igjen. Dette må jeg nok tenke litt på.

PS. Skal prøve å ringe Todor, håper han ikke har gjort noe dumt nå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du hva - der er jeg redd for at noe kan ha skåret seg. Todor alene med traktor der oppe i de blankfylte colaflaskenes arnested (for du sørget vel for å plukke fra ham medbragt spirituosa og skytevåpen før du dro??!!!) - der har du antagelig forklaringen på at jeg ikke så snurten av traktoren. Skal se at Karamella var ute på traktorsanking, hun - det var derfor alt var stengt og tomt hos henne da jeg kom! Så pinlig... Hva må vel hun tro om oss nå? Ærlig talt, Solveig - selv om man har det mer enn alminnelig travelt, så er det i overkant ubetenksomt å etterlate seg uberegnelige serbere hjemme hos folk man knapt kjenner! Håper inderlig at det ikke har skjedd noen større skade på folk, krøtter, eller traktor. (Nå begynner jeg å lure litt på den rautingen fra nabogår'n - virket den ikke litt, ja - oppskremt, i grunnen? Herligminhet - at jeg ikke gikk bort og sjekket nabolåven før jeg dro!

Si i fra straks om du får tak i Todor - synes egentlig du burde kontakte Karamella med det samme, for å finne ut hva som egentlig kan ha skjedd - og ærlig talt synes jeg du bør be om unnskyldning for å ha sluppet Todor ned på tunet hos dem helt uten varsel. Jeg tviler nemlig på at Karamella behersker serbisk - og dét kan jo ha ført til at Todor har gått i baklås?

Bare så det er sagt en gang for alle: jada masa, jeg er ferdig med å dra inn litterære digresjoner i samtalen nå. Slett ikke min mening å bidra til å spore av tråden.

Novosibirsk var - forvirrende. Digre, fåmælte brytere utgjorde et ikke ubetydelig innslag i populasjonen - og så var det en haug med turnere i alle størrelser som drev og gikk ned i bro til stadighet, på bom, skranke og matte, og gjerne midt på fortauet om det falt seg sånn. Så der har jeg igjen for mine manglende slavisk-kunnskaper: det var ikke et brobyggingsseminar, men en treningsleir for turnere som kjemper for å få oppgradert bro-ståing til et C-moment i internasjonale konkurranser. Bisarr forsamling - og jeg aner ikke hva de bryterne drev på med; jeg torde ærlig talt ikke å spørre. Språkproblemer kan iblant føre til farlige misforståelser, vet du. Med andre ord en gedigen bomtur.... ahaaaaaa, det var der hunden lå begravet. Ja, det var i alle fall noe som stinket ved hele opplegget. Men de hadde et fint turkist hus der, da - jeg gikk noen runder rundt dét også. I det hele tatt gikk vel mesteparten av dagen i går med til å gå rundt bygninger - karamellas låve også, som nevnt tidligere.

Si fra straks du vet noe om Todor, Karamella og traktoren, da!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Altså, Annelingua, hadde du tenkt at jeg skulle ha med meg en Kalashnikov når jeg dro til Trondheim på spaning? Tror du jeg hadde glidd inn i mengden da med bunad, kalashnikov og cola-flasker med medbragt? For det første så er ikke Todor ustabil, det burde vel jeg vite som kan snakke med ham, for det andre så har han aldri misbrukt hverken kalashnikov eller sprit før. Jeg roper forresten på Karamella så godt jeg kan, men hun svarer ikke. Er du sikker på at ikke Karamella og Todor har funnet tonen og gått på fylla sammen? Kanskje de kjørte traktor inn i solnedgangen. Jeg får ikke tak i Todor heller, men han er ikke alltid flink til å svare, så det behøver ikke bety noe.

Og angående Novosibirsk; hvorfor kunne du ikke bare spurt meg til råds. Jeg er da i stand til å se forskjellen på et russisk brobyggingsseminar og en samling for turnere som neppe tilhører eliten om de vil oppgradere bro til c-moment. At det var en bisarr forsamling tviler jeg ikke på, og bryterne var sikkert der som livvakter. Jentene orker ikke så mye, for de lever på tre salatblader om dagen og gutta er ofte litt sånn... Er forøvrig positivt overrasket over at du fant et turkist hus, hadde ventet meg mest stalinbetong i den delen av verden. Men se, alt dette kunne du unngått om du bare hadde spurt meg...

PS. Om du klarer å få tak i Karamella, så si for all del ifra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

P.S. Jeg er glad du kunne berolige meg ad Todors mentale balanse - du skjønner jeg torde først nå å klikke på denne artikkelen på nrk.no: Satte fyr på traktoren i protest - jeg var vettskremt for at det var Todor som hadde gått i spinn oppe hos Karamella!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg nesten bekymret her og, men heldigvis var dette en nordmann i Rogaland og ikke en serber i Trøndelag...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - og der borte går de vel mer på bedehuset enn valser rundt med colaflasker og kalashnikover? Slik at vi garantert ikke kan ha noe med den hendelsen å gjøre, direkte eller indirekte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke vi har noe med dette å gjøre, hverken på den ene eller andre måten. Men siden jeg ikke vet hvor Todor er så... Jeg håper han ikke har blitt tvunget til noe, eller at noen har dopet ham...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva handler denne tråden egentlig om??? 1001 bøker...
For all del - det er helt greit å være på viddene! Jeg har selv vært litt fraværende i det siste, har vært i Trøndelag - en utrolig vakker og frodig landsdel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel ingen som helt vet hva denne tråden handler om lenger, men bøker er det i alle fall ikke. Nå er vi faktisk kommet så langt at bøker kun nevnes i nødsfall. Så tråden egner seg kanskje best for oss som har vært med på avsporingen, men du er velkommen til å bli med på moroa om du vil det. Begynner å bli en stund siden jeg var i Trøndelag nå, men det er veldig fint der:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre! Jeg har vært litt avkoblet i det siste. Har faktisk nettopp vært i Trøndelag, kom hjem i dag, iskald nordavind fra fjorden - og vakkert.
For å prøve å pense over på bøker: Saramago er en forfatter jeg vil ha mest mulig av - før jeg dør. Holder på med Det året Ricardo Reis døde, den krever konsentrasjon. Så har jeg oppdaget at Tove Jansson er mye mer enn mumi. Det pirrer en gammel dames nysgjerrighet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Saramago har jeg dessverre aldri lest, men han frister. Jeg har ikke funne bøkene hans på loppemarked enda, og jeg er litt gjerrig så... Får håpe noe dukker opp snart. Jeg har visst at Janson er mer enn mummi en stund, har en venninne som elsker bøkene hennes. Selv leste jeg mummi-bøkene som barn, men de andre har jeg ikke lest selv. Jeg venter egentlig på at venninnen min skal kjøpe en bok hun har fra før, for da kan jeg få den ene:) Men nå må vi slutte å snakke om bøker Lillevi, før Annelingua arresterer oss:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi tar sjansen! Annelingua er ikke så farlig...
Mummi har lest både som barn og voksen - de er ubetalelige! Nå er jeg i ferd med å oppdage nye sider ved Janssons forfatterskap.
Saramago er ikke snill med sine lesere; lange setninger, få punktum og avsnitt. Men holder du ut, har du igjen for det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke jeg farlig? Jeg som kan være så farlig som bare det, hvis jeg går inn for det? Blir så skummel at jeg blir helt redd mitt eget speilbilde, jeg, iblant!

Men som Solveig sa (eller forsøkte å få sagt): akkurat denne tråden *handlet i en fjern fortid om bøker, ja, det er riktig - 1001 bøker også, til overmål. Men det begynner å bli veldig lenge siden. Nå har bai (trådstarter) derfor startet en ny tråd om de 1001 bøkene (det er den tråden med seriøst* i overskriften), og denne tråden handler nå om de aller vesentligste ting i tilværelsen. Kan være litt vanskelig å sette seg inn i på etterskudd (men du er hjertelig velkommen til å delta i alle de fruktbare og tankevekkende samtalene vi fører på kryss og tvers i tråden). Men altså: det startet med at bai, Solveig Strand og jeg bestemte oss for å danne bo(k)kollektiv med boksamlingene våre i midten og våre respektive boenheter som satelitter ut fra midten. Så ble AnjaE med, og hun avslørte samtidig at hun er en undercover-Prinsesse-Ragnhild-superhelt, med dertil hørende kvalifikasjoner og særegenheter. En stund ville Solveig og jeg uhyre gjerne bli Prinsesse Ragnhildere vi også, men nå har Strindin kommet på banen og lokket oss med status som Bendik Rugaas-superhelt (høres skrekkelig hyggelig ut, vil du se om du hopper rundt i tråden her), og vi (Solveig og jeg) har kommet til at Prinsesse-RAgnhilderene er skumle, så vi ville slutte oss til Bendikerne. Siste nytt er at Karamella også vil bli med og har tilbudt låven sin til bo(k)kollektivet, som ikke må forveksles med Bendik Rugaas-skapet, som er noe helt annet. Da har du hovedlinjene, og vi har absolutt plass til deg også i bo(k)kollektivet - d.v.s. det er en fordel om du har noen morsomme samlinger (vi har masse avisutklipp (AnjaE og Solveig - og Karamella?), knappesamling (meg), ølkorker (AnjaE igjen), kongebøker (Strindin), sko (Solveig og bai) - for å nevne litt. Vi skal studere hverandres samlinger innimellom all lesingen og en og annen filmtitting i vårt felles filmrom. Mer du lurte på, Lillevi? Bare å spørre! ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil fryktelig gjerne være med! Og er imponert over hva dere har å by på!
La meg få et lite døgn å summe meg på, så kommer jeg kanskje opp med noen spesialiteter jeg også. I farten kommer jeg på at jeg har en kartong med politiske/samfunnskritiske karikartur- avistegninger på loftet. Etter pappa. Knapper har jeg også, og pins, men hverken ølkorker eller sko... Holder dette til å bli med (på hva dere nå måtte bedrive) :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, velkommen, Lillevi! Vi tar imot alle samlinger med åpne armer - men det er alltid mest spennende med sånt som vi ikke har fra før. Så jo mer unikt, jo bedre. Arvegods er antagelig ekstra spennende - blir vel nesten som antikviteter å betrakte, og dét har vi i hvert fall ikke fra før. Det gjenstår noen småting du må orienteres om, som at vi har ansatt litt folk allerede (Todor som Solveig kan snakke serbisk med, og som skal ta seg av hagearbeidet og andre utendørs oppgaver - under bais oppsyn, hun er landbruks- og gjenbruksminister og har bok om hagestell. Innendørs har vi Kai-Arne og Agniezka - sistnevnte lager polsk mat til oss iblant, ellers står Kai-Arne for matlaging, støvtørking, rydding - ja, alt innendørs, egentlig - vi andre skal jo lese og kose oss med samlingene. Og så må bai slippe fløte på jordbærene, Solveig har med katten sin og bai mannen sin, og jeg vil gjerne male sitater på veggene. Og vi skal kanskje bygge om Karamellas låve til kollektiv. Det andre tar vi etterhvert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har det hundre prosent klart for meg hva dette kollektivet går ut på. Men jeg føler meg beæret over å få være med!
Tusen takk!
Av samlinger har jeg:
- en kartong originale avistegninger, karrikaturer
- div pins fra 70-tallet
- grafiske blad fra før og etter 1900
- bøker i hauger og lass (men det er vel ikke noe spesielt i dette forumet..)

Jeg ser dere skilter med diverse ferdigheter. Jeg er ikke spesielt god hverken på matlaging eller støvtørking. Jeg kan skrive, og liker å snuse opp gamle saker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neineinei - du misforstår! Vi skal overhodet ikke drive med hverken matlaging eller støvtørking eller annet husarbeid! Det eneste vi eventuelt skal gjøre, hvis vi får lyst, vel å merke, er å rydde litt blant alle bøkene, fordi dét kan være litt koselig om man ikke er nødt...

Nei, sånne praktiske trivialiteter er nettopp det vi har ansatt Kai-Arne, Agnieszka og Todor til (og godt mulig vi ansetter flere - vi vurderer pro tempo Evgeni, som Solveig allerede har nevnt. Det blir ettersom behovet oppstår.)

Våre ferdigheter er legio, det er sant - men vårt viktigste bidrag til verden er egentlig at Solveig og jeg helt på egenhånd har lyktes i å avsløre at norske medier (og godt mulig flere utenlandske også!!!) er totalt dominert av Prinsesse Ragnhilderne. Det er derfor vi ikke kom til finalen i MGP - og derfor vi plages med all denne fotballen på tv hele tiden. Blant mye annet.

Bøker i hauger og lass er naturligvis selve grunnkriteriet for å bli invitert inn i bo(k)kollektivret. Alt det andre (samlingene - vi samler på språk også, forresten! men bare rolig: vi skal ha privatundervisning for hverandre. Jeg har veldig tungt for det når det gjelder slaviske språk, men håper det bare er nybegynnerproblemer.) er ren bonus!

Samlingene dine høres prima ut - kom med dem! Har du noe håndarbeidsstæsj, er vi veldig interesserte i det også - og det slår dessuten også godt an hos Bendikerne, visst! Om du også er interessert i å bli med der også, altså...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror du kanskje må introdusere henne for Todor, Kai-Arne og gjengen, de dukker opp med (u)jevne mellomrom i denne tråden og stakkars Lillevi som bare må prøve å gjette seg til hvem de er og hvilken funksjon de fyller alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenkte jeg skulle ta det litt forsiktig, og så introdusere Todor og de andre etter hvert. Kanskje også en fordel om du først kan spore opp Todor og få ham tørket opp litt først - Lillevi kan ellers lett få feil førsteinntrykk (du ser jo hvordan det gikk med meg!). Men for all del, jeg mente ikke å holde hverken Todor, Kai-Arne eller Agniezka hemmelig for Lillevi - jeg tenkte bare at vi kunne starte med de folkene hun kjenner litt fra før.... OK, eller hva?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jo, du er nok inne på noe, men om hun vil være med i kollektivet så må hun etterhvert lære seg hvem de andre er også... Men du forresten, har du hørt noe fra AnjaE i det siste? Jeg begynner å bli bekymret for at hun har rotet seg opp i noe nå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

AnjaE vil sikkert hevde at hun er midt oppi eksamensperioden og løper rundt og sensurerer over en lav sko (ja - det er nok ikke uten grunn at moren hennes tidlig begynte å kalle henne sko-fetisjist!), så jeg tenkte det ikke ville nytte å rope på henne på en stund ennå. Det er noe rart her - å holde oversikten over hvor de befinner seg alle disse andre, både Strindin og AnjaE og Karamella og bai (men bai har jo i det minste begynte å møte opp til manntalltelling sånn innimellom, en udiskutabel forbedring!!!!), og hva de driver med - det er som å gjete kongens harer... Å herligminhet, der har du Prinsesse Ragnhilderne igjen. Dama har pinadø harer også, der normale kongelige, sånn som Margrethe og Elizabeth og sånn, holder seg til hunder. (Kan det være en protest mot Milly Kakao? Og dermed mot Mette Marit? Rent demonstrativt harehold? Ikke vet jeg...)

Foreslår at vi finner Karamella og Todor først, før vi leter mer etter AnjaE - jeg tror nemlig at Karamella kan ha mye å bidra med når det gjelder å redde AnjaE fra Prinsesse Ragnhildingen. Både trønderskapet og all shakespearingen i vinter må jo ha ført til at Karamella har litt mer innsikt enn oss andre i hvordan AnjaE kan ha havnet i dette uføret... eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er dessverre ikke så sikker på at Karamella er bedre skikket enn oss til å ta seg an AnjaE, hun fortalte nemlig meg at hun hadde sendt meldinger til AnjaE hvor hun sa at det fikk være nok Shakespear for en stund. Men AnjaE har ikke svart. Og det bekymrer meg.

Og det er jo håpløst å holde styr på alle sammen, de bare forsvinner og dukker opp etter eget forgodtbefinnende. Det er ikke holdebart om det skal fortsette sånn, jeg tror kanskje vi må innføre meldeplikt. Bai har nå forstått ett og annet og kommer inn litt nå og da for å fortelle hvor hun er, og det er en stor forbedring. Så har vi Strindin, men vi vet jo at hun følger byråkratisk tempo, så vi kan kanskje ikke kreve så alt for mye. Og Karamella er på fylla med Todor, så henne hører vi ikke noe fra på en stund. Jeg har forresten snakke på Todor, og han påsto han var alene og hadde kommet hjem igjen, men jeg hørte noen lyder i bakgrunnen, så jeg er ikke overbevist. Det som bekymrer meg mest nå er altså AnjaE, jeg er ikke helt overbevist om at hun bare sensurerer, for om det hadde vært så enkelt hadde ikke bai hatt tid til å komme inn hit heller...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere kan kunsten å gjøre en person nysgjerrig!
Tudor - er det Ringens herre???
Og hvem tror dere jeg kjenner fra før, som dere vil starte med...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er litt vanskelig å følge med i denne tråden, så mulig Solveig ikke har oppdaget dette spørsmålet - i alle fall har jeg annetsteds redegjort kort for Todor (i et annet svar til deg, altså) og et par andre som skal jobbe for oss. Det var Karamella, bai, Strindin og AnjaE jeg mente du kjente fra før! Vi (altså Solveig og jeg) driver og leter etter dem akkurat nå, vi mistenker at Karamella og Todor havnet på fylla i går, skjønner du - og stakk til skogs på traktoren til Karamella.

Forresten må jeg legge til at det er flott at du ikke lenger sporer av og forsøker å diskutere bøker her - det er rett og slett ikke plass til bøker i denne tråden, vi har så mye annet å samkjøre.

En siste ting for i kveld (hvis jeg klarer å logge av, altså): vi har lagt ned noen vetoer for kollektivet: kyr, hester og fotballrelaterte gjenstander må ikke forefinnes innendørs, hverken på fellesarealet eller i de individuelle enhetene. Glemte nesten at bai og Solveig også har forbudt sånne dekorative bokstaver som er så in for tiden - jeg har ikke sterke følelser knyttet til dét, så jeg glemte det nesten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmmmm
"Ikke sporer av og snakker om bøker", ok.
"Kyr, hester og alt som har med fotball å gjøre" ikke innedørs, greit for min del..
Har jeg en oppgave/rolle i dette kollektivet nå.. eller må man påberope seg en?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke helt riktig det su sier her, vi har jo kommet frem til at fotball og jogging er lov om det utføres av henholdsvis Solstad og Murakami.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, men da må jeg arrestere deg også - vi skal jo ikke spise polsk hver dag, så Kai-Arne og Agnieszka skal bytte på med matlagingen. Solstad virker umulig å føre en samtale med, så om han stikker innom, er det sikert en fordel om han vier seg til fotballen. Og ingen av oss kan japansk ennå, så vidt jeg har greid å få oversikt over - så noe må jo Murakami holde på med, han også - vi klarer jo ikke å prate med ham. Men siden de to er klare unntakstilfeller, så nevnte jeg ikke dem for Lillevi. Hun er nemlig hverken Solstad eller Murakami, såvidt jeg vet, så ingen av unntakene får anvendelse i hennes tilfelle, uansett.

Men det du fortalte henne om bais forslag om at vi deler på en stilling - det hadde ikke jeg fått med meg? Glupt, sier nå jeg - hun glimter jammen til, når hun først er innom! Men da kan vi likegodt gå for en godt betalt jobb, med det samme - ingen grunn til å være smålåten, synes jeg. Til sammen besitter vi jo kompetanse nok til å bekle enhver stilling, vil jeg mene! Og så så trivelige som vi er!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager, jeg glemte at kai-Arne også skulle lage litt mat av og til, når vi ikke vil ha polsk. Jeg informerte Lillevi om Solstad og Murakami bare sånn at vi ikke skulle fremstå som helt fundamentalistiske, ingen liker fundamentalister vet du. Om vi skal lokke henne og samlingene hennes til kollektivet, så er det viktig at vi fremstår så sympatiske som mulig og så får vi riste av henne alle eventuelt dårlige vaner etterhvert. Hun kan selvsagt bare glemme å dra med seg fotball og jogging inn i kollektivet, men om vi sørger for at hun forstår at vi tillater dette i visste unntakstilfeller, så fremstår vi straks som mer sympatiske.

Det med at vi skulle dele på en stilling tror jeg kom frem i en annen del av denne helt utmerkede tråden. var vel bai og jeg som snakket sammen der, så det fikk sikkert ikke du lest. Men slapp av, siden denne tråden nå er så uoversiktlig av ingen er i stand til å holde oversikt, så underretter vi hverandre om eventuelt nye ideer og bestemmelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken Solstad?? Forfatteren har jeg opplevd på nært hold. Vi deler samme øy. Så kan dere jo prøve å gjette hvilken..
Gud - Hva er det mer dere ikke har fortalt meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, forfatteren ja - nettopp. Han er jo så hekta for fotball, og hvis du deler samme øy med ham (hadde vært kjelkete om øya dere deler ikke var den samme, ville nå jeg trodd, men hva vet vel jeg?), så er det jo desto mer nærliggende å tenke seg at han stikker innom, og da er det vel bare å stålsette seg med tanke på all fotballspillingen vi vil bli utsatt for. Men vi deltar ikke, bare så det er sagt! bai pleier til og med å sette seg og lese med ryggen til all fotballing - såpass får Solstad tåle, han er tross alt bare gjest!

Hvilken Murakami tenker du på, forresten? Men ikke fortvil - dette går seg til, du vil se at allerede vi som har vært med fra starten, ikke klarer å få med oss alt til enhver tid!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ja, la oss håpe det! Nå tar jeg kvelden og prøver igjen med fornyet energi i morgen. God natt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Todor har ingenting med "Ringenes herre" å gjøre, han er serber og vår alt-mulig-mann i kollektivet, først og fremst skal han ha ansvaret for komposten, sammen med bai, men han gjøre mye annet også. Hans viktigst hobbyer er å drikke sljivovica (plommebrennevin) og skyte tilfeldig opp i luften med kalashnikoven. Men han er ikke farlig, han er veldig snill og ikke ustabil som Annalingua trodde.

Kai-Arne er husholder og har ansvaret for alt som skal gjøres innendørs bortsett fra matlaging. Målet med kollektivet er å frigjøre så mye tid som mulig til lesing, derfor må vi ansette folk. Bai kom med en genial løsning i stad, vi kan dele på samme stilling, alle medlemmene i kollektivet, og dermed jobbe bare en dag i uken eller noe.

Vår kokke heter Agnieszka, hun er polsk, for jeg er veldig glad i polsk mat. Det var jeg som ansatte henne, men de andre klager ikke. Hun skal bare ha ansvaret for maten og ingenting annet, med mindre det dukker opp noe helt spesielt.

De du kjenner fra før er de brukerne her inne som skal flytte inn i kollektivet, Annelingua, bai, Karamella, AnjaE og meg selv. Vi skal bare lese og granske hverandres samlinger. Derfor måtte vi ansette dem som nevnes i dette innlegget, og de ansatte kjenner ikke du fra før.

PS. Jeg har jobbet hardt for å få ansatt en russer også, Evgeni, men jeg vet ikke helt hva slags ansvarsområde han skal ha. Så om hans navn dukker opp litt her og der så vet du nå hvorfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk og lov for din orientering!
Ikke for å være kjip, men har noen av dere reell erfaring med et kollektiv???

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til Solveig: har vi noen veto mot kjipe spørsmål ennå? Eller skal vi bare ignorere dette til vi har skaffet oss veto?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er mot veto mot kjipe spørsmål. Vegen til diktaturet er alt for kort, frå ein slik regel. Dessutan kjem alle dei morsomme diskusjonane om litteratur, frå kritiske spørsmål til teksten. Og det vil vi ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har veto vi som allerede er fullverdige medlemmer. Veto mot hva vet jeg egentlig ikke, men det er vel mot det vi vil og føler behov for i øyeblikket da. Bai og jeg har jo allerede lagt ned veto mot interiørblogg-bokstaver, så da kan vel vi legge ned veto mot kjipe spørsmål.

Men helt alvorlig, hvor mye rakk dere to å diskutere etter at mitt Internett tok kvelden i natt en gang? Hvor mye har dere avklart som jeg ikke fikk med meg fordi Internett ville ha sin skjønnhetssøvn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner hvor landet ligger. Er jeg den eneste her som faktisk har bodd i et kollektiv???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har budd i kollektiv, i ein periode kor det å dele utgifter til zalo og dopapir på øret likt var veldig viktig. I og med at eg har endra holdning til både zalo- og dopapirutgifter til ein litt meir sosialistisk modell som inneber uttrykka "evne" og "behov", er ikkje mine kollektiverfaringar så mykje verdt nå lenger.

Men eg har ikkje fått med meg veto mot jogging. Eg trur eg legg ned veto mot veto mot jogging, fordi eg liker å jogge. Eg lover imidlertid å ikkje jogge på andre med bokkollektivistar, på deira eigendelar eller i vegen for yndlingsleseplassane deira.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får håpe jeg får tak i noen av deres bøker etterhvert da, Janson regner jeg med jeg skal klare å lese, tror ikke hun er så fryktelig komplisert, men jeg har hørt litt forskjellig om Saramago ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jansson klarer du!
Saramago - her er det vel enten eller. Om du ikke faller for ham, er det intet nederlag. Men husk, hans bøker er for å lese langsomt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg huske når/om jeg finner bøkene hans og leser dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nåja - helt bortkastet var i grunnen ikke turen likevel, for det ene så er jeg interessert i arkitektur sånn generelt, og for det andre så har jeg i det minste kunnet bidra til å nyansere dine forestillinger om Novosibirskske bygningsskikker. Men jeg er usikker på om det kunne måle seg med den marsipankaken til Karamella som vi begge gikk glipp av - de pleier å være rå til å bake kaker, der ute på landet...

Er ikke Todor ustabil, så beklager jeg, da har jeg trukket feilaktige konklusjoner. Jeg har nok fordommer mot serbere, uten å vite det, kanskje - det er sikkert nrk som har skylda. De sier det pleier å være nrk som har skylda. Jeg burde selvfølgelig ha konsultert deg om brobyggingsseminarinvitasjonen, som ikke var en brobyggingsseminarinvitasjon likevel, når det kom til stykket - men jeg rakk det ikke, rett og slett. Og når de nå valgte å invitere meg, og hadde bilde av en stor bro på invitasjonen, så la jeg to og to sammen og anså det som opplagt at de ville ha meg opp for å forelese om brobygging. Sier seg jo selv at jeg ikke luktet lunten - jeg vet null og niks om turning, og jeg trodde ærlig talt at de var litt mer oppegående og sjekket folks interesse- og kompetansefelt før de inviterte oss! Men neida - det satt en teppeselger og en advokat der også, og følte seg like utilpass som meg. (Det var nok det der med matte- og skrankeøvelsene som hadde villedet dem.)

Anyway - jeg får heller ikke tak i Karamella. Og når altså Todor viser seg å være mer tilregnelig enn jeg trodde, så skal du se du har rett: Karamella og Todor har vel funnet hverandre (er sør-sør-trøndersk og serbisk kompatible, kanskje? Det er jo du som er språkeksperten på begge områdene, så om noen burde vite dét, er det vel du!)

Flott at du ikke bruker kalashnikov til bunad, forresten - tror ikke hverken det vanlige politiet eller bunadspolitiet ville tolerert kalashnikoven som tilbehør. Eller - hva slags bunad har du, forresten? Jeg har bunadsleksika (to stk), og kan ikke huske at noen av dem har kalashnikov som tilbehør, men så kjenner jeg ikke draktskikken i alle deler av landet, så jeg kan ha gått glipp av noe der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å ta det siste først, jeg har bunad fra Nord-Møre. Det betyr at jeg kunne ha kommet unna med å bruke cola-flaskene med blankt som tilbehør, men ikke kalashinkoven. Jeg har også bunadsbøker, men tror ikke skytevåpen hører med til noen, kniv derimot er det noen som bruker, men det blir jo en annen sak. Jeg vet ikke om bunaden fra Finnmark kan har kalashnikov som valgfritt tilbehør, de har jo tradisjonelt handlet mye med russerne.

Jeg forstår nå at turnerne hadde sent ut forvirrende invitasjoner, spesielt for dere som ikke kan russisk. Nå har jo ikke jeg sett invitasjonen, og ikke kjenner jeg spesielt godt til Novosibirsk, men det kan jo være en bro fra området det har brukt som motiv. Et kjent landemerke som skal lokke folk dit. Jeg vet at de driver med sånt i Malmø, uansett hva de reklamerer for, så skal Øresundsbroen med. Men med tanke på advokatene og teppeselgerne, så kanskje de bare har satset på å nå ut til så mange som mulig med budskapet sitt. Var det noen hestefolk der og forresten? Som har blitt forvirret av bøylehesten.

Jeg synes ikke serbisk og trøndersk ligner så veldig mye på hverandre. Men for alt vi vet så kan jo Karamella ha skjulte talenter, hun kanskje snakker serbisk flytende. Eller så er begge nå så fulle at kreativiteten ikke kjenner noen grenser og kommunikasjonen går lekende lett.

Men du, fikk du ikke mat i Novosibirsk? Siden du fortsatt snakker om marsipankaken mener jeg. Russerne bruker å kunne servere både god og mye mat, så om du ikke har fått noe er jo det litt rart. Men på den annen side var du jo på seminar for turnere så...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - den serveringen var jammen ikke noe å skryte av, bare salat og salat og salat, og ikke noe forsyn-deg-selv-buffet var det heller, nei, du måtte stille deg i kø, og så var det noen ferme, hvitkledde damer i sin beste alder og hårnett som delte ut bladene og skysset oss videre. Så jeg hadde gledet meg stort til den kaken til Karamella. Novosibirsk er visst bygget med utgangspunkt i en bro fra 1893 eller noe sånt (jeg skjønte tallene, men lite av bokstavene rundt) - de var visst veldig stolte av den, skjønte jeg. Hestefolk vet jeg ikke om det var der oppe, eller jo, det var en diger bryter som hadde satt seg på en engelskmann med rød jakke og lyse bukser, men jeg skjønte ikke sammenhengen; hørte bare at han underst var engelsk da han høflig spurte om han øverste kunne tenke seg å flytte seg et øyeblikk, det var visst litt ubehagelig for han nederste, etter det han sa. Men svaret til han øverste skjønte jeg ikke så mye av, så jeg gikk bare videre.

Ja, det der med kniv og bunad er jo velkjent, politiet liker ikke så godt den skikken heller, nåtildags, for øvrig - så det var derfor jeg tenkte at det kanskje hørte andre våpen til bunaden din. Men godt mulig at dét er lenger nordpå...

Må jeg ellers få gratulere deg med innlegg nummer 600 i denne fantastiske tråden - behovet for marsipankake meldte seg med fornyet styrke straks jeg oppdaget at vi hadde et aldri så lite jubileum å feire!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne vel tenke meg at det ble litt vel mye salat på et sånt seminar. Hvor mange blader fikk du? Eliteturnerne får vel sånn rundt 20 blad i uken tror jeg, så om du fikk mer enn det skal du være fornøyd. Og de russiske kantinedamene kan jeg liksom se for meg her, de spiser ikke salat... Høres ellers ut som det var en givende samling, med mange interessante personligheter og hendelser.

Jeg selv startet dagen i går med jordbær og champagne i Skåne, så ble det litt blankt med Todor hos Karamella, og på spaning i Trondheim tok jeg ikke sjansen på å spise noe, for jeg ville ikke bli smittet med fotballviruset. Blir veldig syk av det har jeg hørt, og det kan være kronisk. Og selv om jeg ikke fikk kake hos Karamella, så fikk jeg det på kvelden, som frivillig. Så jeg er fornøyd altså...

Og 600 innlegg du, det må jo feires på et eller annet vis. Jeg tror jeg har igjen litt kake som ble prakket på meg i går, så det får vel bli et stykke av den da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så dere var innom altså! Da hadde vi skikkelig uflaks og passerte nok hverandre et sted på veien siden hele 17.mai var en lang skytteltrafikk mellom hjemme og borte, inn og ut av bunad. Vet ikke om jeg snakker for Bendikere generelt her nå, men litt makelige kan vel noen av dem være, de tar ikke på seg mer enn de må, men er de i 17.mai-komiteen, så er de, og da utføres arbeidsoppgavene pliktoppfyllende som det forventes; raskt, korrekt og med et smil.

Du og Todor var sikkert veldig tidlig ute, kanskje mens vi var og leste dikt klokka 8 (om morran) på minnesmerket over russiske krigsfanger.

Dagen gikk slag i slag med ansvar for pølsevarming noen timer før det var opprydding i kulturhuset om kvelden, så det er klart, det var fort gjort at jeg ikke var hjemme akkurat da dere var der.

Traktoren er i god behold, tror ikke Todor har prøvekjørt, i så tilfelle har han vært forsiktig, men jeg tror jeg vet hvor han er. Fra en av russebilene syntes jeg jeg hørte at det var ekstra god stemning og at det ble avsunget tekster på et språk som muligens kunne være serbisk. Det var i hvert fall et språk jeg ikke behersker. Bilen het "Blondies", vet ikke om Todor kan ha sansen for sånne langhårete, lyse russejenter? De har visst ikke eksamen før etter helga, så det kan jo hende han blir her noen dager til hvis teorien min stemmer.

Håper virkelig AnjaE har hatt en fin 17.mai og at prinsesse Ragnhildere møter aksept og forståelse for sin eksentrisitet på en slik dag da de muligens stikker seg enda mer ut enn til vanlig med bunad og pumps.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kom ikke så tidlig som 8 nei, da var jeg på champagnefrokost i Skåne, og Annelingua var på turnerseminar i Novosibirsk på det tidspunktet tror jeg. Jeg og hadde jo en travel dag hvor jeg fikk brukt de nye superheltkreftene mine til fulle. Jeg var oppe hos deg sånn rundt lunch, men det var ingen å se da heller.

Og du har helt rett i at Bendikerne ikke tar på seg mer enn nødvendig og det som skal gjøres blir gjort i byråkratisk tempo.

Godt å se også at du har lokalisert Todor, typisk han å følge etter noen blondiner som er godt i farta. Serberne er gnerelt glad i lyst hår og lys hud, og fest og moro, så da bare venter jeg at han skal komme hjem etter helgen en gang da, tenker jeg.

Jeg har også vært bekymret for AnjaE, håper hun ikke, på grunn av Prinsesse Ragnhildingen, har blitt arrestert av bunadspolitiet, eller har havnet i fyllearresten. Det er på tide at hun sikker innom her nå snart og avlegger full rapport synes jeg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Te er godt og det kan jo også blandes... Men nå merker jeg at jeg havner i den trønderske klisjéen. Jeg viser ikke mitt sanne jeg. Jeg drikker faktisk aldri det blanke stoffet man får på cola-flasker, edle dråper fra Backe og god rødvin foretrekkes. Hvis annelingua vil ha melk fra kua, må hun til naboen eller på Rema hvis hun ikke finner ut at hun vil skaffe egen ku.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg bryr meg ikke et dugg om melk med mindre den skulle være transformert om til iskrem - melken var fortrinnsvis tiltenkt bai, men da må den være skummet. Og Solveig vil ha fløte på jordbærene og skummet på cornflakesen. Man blir uhyre fort fortrolig med sånne små vaner og preferanser i et slikt kollektiv, som du forstår!

Må tilstå at jeg er ganske grønn når det gjelder sånne blanke fluider (og at jeg heller ikke kan flertallsbøye fluidum) - kommer de alltid på colaflasker, altså? Sikkert praktisk forsåvidt - sevenup-flakser ville jo potensielt kunne virke forvirrende, i alle fall når det lakker og lir utpå natten. Jeg har gått inn for, og også lyktes i å få vedtatt, tror jeg, forbud mot hestehold såvel innendørs som utendørs. Ergo iler jeg til og skynder meg å nedlegge forbud også mot andre typer kreaturhold i kollektivet. Naboer med krøtter på bås får rekke. (Og allergien til bai er sikkert ikke mindre påtrengende overfor krøtter enn overfor gamp. Og gamp er visst fælt, sa bai.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner at jeg ikke orker å lage skummetmelk selv, for det er jo ikke som at den er skummet når den kommer fra kua, så det får Annelingua ta seg av. Jeg blandet te og vodka en gang og har ingen planer om å gjøre det igjen, man kjenner nemlig ikke at man drikker alkohol, men hva ham man vel ikke gjort i sin ville ungdom. Jeg foretrekker vin, men er åpen for litt lokale spesialiteter når jeg reiser i Øst-Europa, men da inntar jeg drikken på samme måte som de lokale og det fungerer fint.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

FredrikAkima MontgomeryHallgrim BarlaupIreneleserMads Leonard HolvikErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken Røil