Har fikset en sjelden feil som kunne oppstå om du forsøkte å sortere en boksamling etter brukers terningkast.

Nerdeinfo:

Terningkastene våre har vist seg å være sårbare for en såkalt "race condition".

Når brukere triller terningkast for en bok, så sjekker vi først om bruker har et eksisterende terningkast for boka.

Hvis man har vurdert boka tidligere, så redigerer vi dette terningkastet (endrer det for eksempel fra en firer til en femmer), og hvis ikke, så lager vi et nytt terningkast.

Mellom det tidspunktet vi sjekker om vi har et eksisterende terningkast og det tidspunktet vi oppretter et nytt oppstår det et lite tidsrom der vi er sårbare for kollisjoner.

Det kan for eksempel være at en bruker trykker flere ganger på terningene etter hverandre, og da kan det altså skje at i denne lille tidsglipen kan et terningkast bli opprettet av en annen prosess enn den som nettopp slo fast at det ikke fantes et terningkast fra før av.

Så da har vi to terningkast. Og dette utløser senere en feil om man vil sortere boksamlingen etter terningkast, fordi det da oppstår forvirring om hvilket terningkast som ligger til grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

OK. Det forklarer det meste. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas KihlmanTor-Arne JensenAnniken LOle Jacob OddenesAnette SRavnStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.