Karamella, nå er det ikke jeg som kan avgjøre om du får innpass hos bendik Rugaaserne eller ikke, men er du interessert i å flytte inn i bo(k)kollektivet også? De eksisterer uavhengig av hverandre, annelingua og jeg er ikke med i noe skap enda, men vi jobber med saken, bai påstår hun ikke er med noe sted, men vi mistenker at hun lyver, og AnjaE er en Prinsesse Ragnhilder, også har vi jo Strindin da, men alle skal vi flytte inn i samme kollektiv. Og nå håper jeg du vi være med også, for jeg ble nysgjerrig både på traktoren og utklippene...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Tusen takk for invitasjonen inn i bo(k)kollektivet. Det høres ut som et sted jeg kunne trives hvis jeg kunne få en krok der jeg kunne sitte for meg sjøl med utklippene mine inni mellom.

Blir også ørlite skeptisk over de lett paranoide tendensene, men regner med at de faktisk bare er et utslag av omsorg, ønske om å inkludere bai og lett bekymring for om skulle hun velge et annet skap. Egentlig kan det altså kanskje tolkes som et kompliment til bai.

Utklippene fungerer som et substitutt for fullstendig manglende ferdigheter til å uttrykke visuelle ideer med blyant/pensel/fargeblyant på papir. I stedet rives bilder med fine mønstre, tapet for eksempel, fine farger, klær som er stilig matchet, interiør, reklamer med fine farger og fonter ut. Disse tas vare på i en eske og det lages av og til collager eller “mood boards” som utgangspunkt for egen-designede puter, tepper, gensere osv. Denne egen-designen foregår stort sett i hodet og settes bare unntaksvis ut i livet, men det er moro så lenge det varer og kanskje ikke verre enn kunstløp- og kongelige-utklipp?

Bor man på et nedlagt småbruk, er jo traktor et must. Tenkte faktisk litt på hvor dere har tenkt å plassere dette kollektivet. Annelingua og bai virker som relativt urbane typer, men du verden så hyggelig det kunne være å ha dette kollektivet som naboer! Kan tilby tom låve som kan bygges om til formålet, diger hage (som kan utvides) med jordbær- og potetåker, svært naturskjønne omgivelser, meget aktivt lokalt kulturliv samt hyppige besøk i nesten helt nytt kulturhus av det meste riksteateret og rikskonsertene reiser rundt med, kort vei til jernbane og E6 som frakter kjapt sørover til Tigerstaden eller nordover til Trønderhovedstaden. Skulle noen bekymre seg for å gå glipp av større byers kaffekultur, kan jeg berolige med at det finnes opp til flere kaffebarer på stedet, samt at om vi nå skulle bli naboer, så kan jeg tilby latte med mer fra min nye, strøkne kaffemaskin (ikke en sånn instant-sak, men en som maler bønnene).

Tror ikke nødvendigvis det er noe motsetningsforhold mellom å være Bendik Rugaaser og medlem (evt gjestemedlem) i bo(k)kollektivet? Hedonistisk velting i alt som er vakkert i livet er kanskje et fellestrekk, og da defineres vakkert blant annet som kunst- og kulturopplevelser av mange ulike slag og i mange ulike sjangre, toleranse for folk rundt seg, samfunnsengasjement og grenseløs nysgjerrighet?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Velkommen, velkommen, velkommen skal du være! Du vil utvilsomt bli et skattet og verdifullt medlem av kollektivet - du, og samlingene dine. Som Solveig forutsetter jeg at vi andre får fri tilgang til enhver samling, når behovet måtte melde seg for å klappe litt på vintage tapet-prøver eller andre godsaker. Collager har vi ikke fra før, så vidt jeg kan huske - de virker særlig forlokkende på undertegnede!

Den låven din var en ny og spennende tanke. Vi har sant og si ikke prioritert tomtespørsmål og beliggenhet, men den låven skal vi sannelig vurdere. Vi må nok opp på en aldri så liten (men ytterst grundig) befaring, tenker jeg. La oss si i morgen? For da har du vel pyntet John Deeren også, tenker jeg - og jeg må si at jeg har fått mer og mer sansen for traktorer i festdrakt. Skal sjekke med Solveig om hun også har anledning i morgen, jeg, men det går sikkert bra, hun er flink til å prioritere - vi ringer når vi er underveis, okay? (Usikker på om vi våger å ta bai med på tur p.t. - hun virker litt labil for tiden, og du har rett - Solveig og jeg har nesten bekymret oss syke av omsorg for bai og AnjaE for tiden. Men bare nesten, altså!)

Gleder oss til å bese låven! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er grei! Da kan dere få se utklippene mine og marsipankaken skal lages i kveld, så da er dere hjertelig velkomne. Solveig blir sikkert med, hun virker som en fleksibel type. Tror bare bai er alvorlig preget av norsklærer-om-våren-syndromet. Det er relativt heftige greier med all den vurderinga og dokumentasjonen på sådan som skal være klar før karakteroppgjøret.

Må ut å spyle John Deeren jeg da. Den har aldri vært i 17. mai-tog før stakkar, den må kanskje heller få stå festpyntet hjemme og vente på gjestene. Jeg har ikke kjørt traktor i 17. mai-toget siden jeg var russ faktisk, kanskje noe å ta opp igjen sånn langt bak i toget. En måte for kollektivet å markere seg på neste år kanskje? Så kan vi ha alternativ underholdning for store og små etterpå med høytlesing, bokskattejakt, bokhinderløype, balansering av bokstabler, hvem-kan-mer-enn-to-vers-av-Ja vi elsker-utenat-konkurranse mm.

Tror dere vil bli imponert over den låven. Den er påbygd i flere trinn og det kan bli kamp om å få bo i den fineste enden som er i solbrunt tømmer og oppsatt i 1869.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er velkommen i bo(k)kollektivet. De paranoide tendensene er sterkt overdrevet, Annelingua og jeg har oppklart et annet sted i denne tråden at det hele handler om at vi er i ferd med å avsløre noen ubehagelige sannheter, som for eksempel at Prinsesse Ragnhilderne tydeligvis kontrollerer norsk media.

Du skal selvsagt få en krok hvor du både kan lese og stelle litt med utklippene dine. Men du kan ikke ha utklippene dine helt for deg selv, vi andre må få anledning til å undersøke dem litt vi også. Artig også at din samling av utklipp tydeligvis har en bakgrunn som ligner litt på tilsvarende til min samling av utklipp. De bildene begynte jeg å samle på det øyeblikket jeg ble klar over at jeg aldri kom til å bli noen stor kunstløper...

Jeg skal snakke med Annelingua om beliggenheten og muligheten for å bygge om din låve. Da hadde vi i alle fall hatt god nok plass. Men jeg må spørre om det finne et mentalsykehus i nærheten, vi har jo noen medlemmer som er og har vært involvert i saker og ting som kan ha fryktelige følger. Jeg har allerede ropt på Annelingua en gang i dag, men hun har ikke svart, hun har nok stukket hodet i skuffen igjen, og dukker kanskje opp ut over dagen.

Det er definitivt ikke et motsetningsforhold mellom å være en Bendik Rugaaser og medlem i bo(k)kollektivet, men ikke alle Bendikere er medlem i bo(k)kollektiv, og ikke alle medlemmer i bo(k)kollektiv er Bendikere. Noen er sågar Prinsesse Ragnhildere, men det håper vi jo vi skal kunne endre på. Jeg kommer tilbake til deg når Annelingua har kommet opp av skuffen igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror at med en slik livsstil, slike sunne interesser og omgitt av en slik gjeng med flotte mennesker, så vil vi eliminere behovet for mentalsykehus når vi slår oss sammen. Det gjelder å ikke sykeliggjøre individualitet eller eksentrisitet :D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tror det er lurt at noen kommer inn å klargjør akkurat det, Karmella, for tror det er enkelte som har begynt å lure litt på om det ikke har bikket litt over for noen av damene,hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, du har vel rett, kanskje den beste måten å håndtere det på er å være venner helt enkelt. Men jeg er fremdeles litt bekymret for hva all den Prinsesse Ragnhildingen kan ha gjort med AnjaE, hun har jo ikke hvert her inne på en stund, for eksempel...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, AnjaE har vi ikke hørt fra på en stund. Sendte melding til henne og varslet om en liten ferie fra Shakespeare, men har ikke hørt fra henne...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er så redd hun er blitt helt oppslukt av Prinsesse Ragnhildingen jeg, Karamella... Når hun ikke svarer engang... Dette kan ikke være bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå så jeg at du og annelingua og bai driver og diskuterer program for morgendagen lenger nede i tråden. Beklager hvis jeg ikke holder helt oversikten altså!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke mulig å holde oversikt over denne tråden Karamella, så det kan du ta helt med ro. Synes hele tiden det dukker opp noe nytt jeg ikke har fått med meg, men heldigvis så bruker vi å meddele hverandre om hva som skjer, og jeg beklager, men jeg trodde du var informert om vårt program i morgen. Om du ikke var det før, så regner jeg med du er det nå i alle fall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

John Deeren er klar og jeg er klar :) Se lenger nede angående drikke...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Din etterrettelighet er forbilledlig, Karamella! Solveig og jeg (jeg er sikker på at jeg her kan uttale meg på vegne av oss begge!) setter umåtelig stor pris på at du er så effektiv OG melder fra straks en ny oppgave er utført! Vi har hatt litt problemer her tidligere, skjønner du, med at folk bare har forstummet og blitt borte i dagevis - vi har sant å si vært de reneste nervevrakene til tider, på grunn av denne rungende tausheten. Vi ante jo ikke om det var tilstøtt de fraværende noe alvorlig! Og mens jeg er inne på emnet: sterkt foruroligende at også du forgjeves har forsøkt å få AnjaE i tale. Du skal se hun er blitt fullstendig Prinsesse Ragnhildsk i hodet. Stakkars jente - oppe hos deg i morgen får vi sette oss ned og drøfte nærmere hvordan vi skal gå frem re: "Aksjon Rädda AnjaE", okay? Forresten så gleder jeg meg veldig til å treffe John Deere! Og deg, naturligvis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kan du se: den er nyttig, den skuffen! Ting lysner hver gang jeg stikker hodet nedi der...Aaaa, DER har du superkreftene mine, vet du! Jeg fikser det meste, jeg, bare ved å stikke hodet i skuffen. Litt upraktisk må jeg jo innrømme at den varianten av superheltkrefter kan bli, sånn i lengden, men vel-vel: det er vel ikke sånn at man kan velge på øverste hylle. Tvertimot velger jeg å være såre fornøyd over alt som har flasket seg siden sist jeg var oppe av skuffen: Strindin har meldt seg, og presentert overmåte tiltalende og overkommelige opptaksregler; Karamella har arrivert (kjempefint at du prompte utstedte en invitasjon til bo(k)kollektivet vårt, hun passer fortreffelig inn i vårt dannede selskap), og saker og ting har blitt avklart over en lav sko. Riktignok skjønner jeg ikke hvor du har det fra at bai kan ha oss to i tankene når hun pukker på den der psykiateren sin, forvirret kan hun da umulig ha rukket å bli???!! - men i alle fall ser jeg at Bendikerne har en klar og renhårig innstilling til sånne fenomener, så da regner jeg med at også dette løser seg. Jeg mener, at vi kan regne med moralsk støtte fra Bendikerne dersom det viser seg at vi også blir nødt til å frelse bai fra tvangstanker om oss to og psykiaterstanden.

Jeg er visst allerede litt påvirket av utsiktene til økt trønder-gehalt i vår fremtidige paulun, så jeg kan bare si: Æ glær mæ! (OG, forsøksvis: Herran bli' fole luggum!) (Jeg håper at det skal gå greiere med trøndersk enn med de slaviske etter hvert - spørs om vi skal be Karamella om privattimer? AnjaE kan naturligvis også undervise oss i trøndersk, men inntil videre er jeg redd hun vil benytte sjansen til å snike inn Prinsesse Ragnhildsk i undervisningen, og dét vil ikke være bra for helbredelsesprosessen hennes.)

Merker meg for øvrig at bai er blitt litt krakilsk i det siste? Bekymrer meg sterkt. Paranoia, tror du det er det som er hovedproblemet hennes? Uffameg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så du kom ut av skuffen din mens jeg befant meg i min nå altså. Jeg begynner også å tro at det er fra skuffen superheltkreftene kommer, jeg har ikke sett sammenhengen tidligere, men jeg begynner å forstå det nå. Og hver kan jeg kommer tilbake fra et opphold i skuffen har det skjedd noe nytt og spennende her.

Jeg for min del vil be om fritak fra undervisning i trøndersk, det kan jeg nemlig allerede. Jeg er halvrase, så jeg har fått inn dette språket med morsmelken. Derfor kan jeg heller ikke uttale meg om hvorvidt det er enklere enn de slaviske språkene. Som det ser ut nå foretrekker jeg også Karamella som språklærer, hun har ikke vært med på Prinsesse Ragnhilding og burde derfor være sunn og frisk, både fysisk og psykisk.

Jeg tror også jeg har funnet ut hva som feiler bai, jeg har jo som kjent nettopp kommet ut av skuffen. Jeg tror at hun ikke er like nære å se sannheten og lyset som det vi er og følgelig tror hun vi er gale. Det vi må gjøre er å overbevise henne om at vi sitter på informasjon som kan forandre verden, eller i alle fall den norske TV-hverdagen. Når vi har overbevist henne, kommer hun til å bli frisk rimelig fort fordi hun kommer til å innse at vi hadde rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er rysta over at anklagene om løgn står så ubegrunna.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kan ikke begrunne det med noe annet enn magefølelse, intuisjon om du vil. Jeg vet ikke om du lyver, jeg bare får en følelse av at du gjør det. Og det har annelingua også, så...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noterer at pasienten sin paranoia tar ei stadig sterkare vendig, i form av manglande tillit til venlegsinna folk rundt henne. Grunnlag for mistanke om antisosiale tendeser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noterer at pasienten fortsatt fornekter sin egen sykdom, påstår hele tiden at andre har behov for terapi, og blir fornærmet når dette blir påpekt. Må huske å rapportere videre til annelingua.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIreneleserErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine Victoria