Huspsykiater??? Hva i all verden skal vi med... Åja, naturligvis: du mener selvfølgelig hvis, dersom, såfremt og i fall AnjaE viser seg å ha senskader etter all Prinsesse Ragnhildingen de har lurt henne med på i det der skumle skapet. Ja - men da er jeg med. Tror du vi bør gå ut med en internasjonal stillingsutlysning - eller holder det i første omgang med norske medier? - Ved nærmere ettertanke har Solveig og jeg avdekket at norske medier er i lomma på de ukledelige kjolene til Prinsesse Ragnhilderne, så det spørs om vi ikke må søke ut over landegrensene, først som sist. La oss høre hva Solveig mener om saken, hva?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Eg tenkte vel eigentleg strengt tatt mest på nokon som kunne hjelpe oss med å bli kvitt tendenser til personlegheitsforstyrringar som tar form i paranoide konspirasjonsteoriar og liknande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - så det var cathy du var bekymret for? Du, nå tror jeg vi bør ta en ting av gangen: først AnjaE, og kan vi se nærmere på hva vi eventuelt kan gjøre for å redde og avprogrammere Cathy. Men bra du har omsorg for alle - "Alle skal med", som Strindin fremhevet i et innlegg i denne tråden en gang i forrige uke...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klart det var Cathy. I alle fall ikkje deg eller Solveig...

Noterer: må begynne med å gjere ein ganske omfattande innsats for å få pasienten til å innsjå at ho har eit problem

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei - er du gal, jeg trodde ikke et øyeblikk at du trodde at Solveig eller jeg trengte medisinsk bistand. (Hadde jeg trodd dét, hadde jeg jo samtidig konkludert med at du likevel befant deg i Prinsesse Ragnhildernes klør.) Flott at vi ikke snakker forbi hverandre her!

Noterer: må dobbeltsjekke med Solveig om hun tror at bai egentlig ønsker seg den psykiateren på egne vegne, siden hun er så ivrig på dét. Mulig hun ikke tør å innrømme det overfor oss? Tillitskrise? Monomani? Begge deler?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var bai som først begynte å snakke om den psykiateren, så jeg kan ikke tenkte meg at det er for annet at at hun selv føler et behov for noen å snakke med. Nå har jo jeg funnet ut at AnjaE kan ha god bruk for en psykiater fremover, og Cathy trenger helt sikkert en når hun til slutt våger å bryte med sekten. Når det gjelder deg og meg, så kan jeg ikke se noe behov for noen psykiater, vi er ikke hverken deprimerte eller paranoide eller noe annet, vi har bare oppdaget hvordan verden faktisk fungerer, på godt og vondt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du - det er veldig interessant at du også har merket deg det påfallende i at bai ønsker seg psykiater i kollektivet. Muligens har jeg superkrefter, jeg også - hvis det da ikke bare er rene, skjære logikken som har ført oss inn i samme tankebaner? Men jeg har altså trukket slutningen enda et hakk videre: jeg lurer på nytt på om ikke bai er, eller har vært, under påvirkning av prinsesse-krefter. Enhver som er ved sine fulle fem, vil jo i alle fall skjønne at hverken du eller jeg trenger psykiaterbistand, og før vi vet hvorvidt vi får reddet AnjaE og/eller Cathy, virker det en tanke prematurt å skulle haste-ansette psykiatrisk skolert personell. Altså med mindre bai selv.... Vi får visst sove på hvordan vi skal håndtere dette videre. Vekk meg om du får noen åpenbaringer i nattens løp - jeg trenger ikke så mye skjønnhetssøvn, jeg, skjønner du, jeg har innsett at det får være måte på hvor mye glans man skal kaste over sine omgivelser, også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nikker, smiler og seier "Jada, kjære"

Eg har forresten fått eit svar om traktorar i 17.maitoget, men alt går så fort at eg klarer ikkje finne ut kva det er svar på. Så eg er sikkert einig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kan man se: hun klarer ikke å følge med i en vanlig samtale lenger. Her gjelder det å opptre støttende og positivt, uten samtidig å bidra til å forverre tilstanden.

Det er du nok, vet du. Det er klart det kan være mye å følge med i, det er jo også blitt nokså sent på kvelden, og da er det naturlig at man dupper av litt innimellom. Kanskje en god natts søvn er det du trenger, slik at du blir mer opplagt i morgen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne samtalen er langt frå vanleg...

Ja, sove ville kanskje vore lurt. Eg har bare så mykje eg må få gjort før eg kan leggje meg. Og det hjelper faktisk ikkje at de driver og distraherer meg, kvar gong eg kjem i skade for å gå inn her istadenfor å gjere det eg skal gjere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Unnskyld! Da skal jeg være stille noen timers tid jeg, så du får gjort de andre tingene du ikke har klart å konsentrere deg om!

Noterer: oppgir å ha konsentrasjonsvansker... nok en grunn til bekymring. Husk å drøfte med Solveig. Vurdere intervensjon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen preferanser bortsett fra at jeg mener vi ikke bør søke i Sverige. Vi har jo avdekket at de er flinke til å hjernevaske. I alle fall er brødrene Herrey og Carola det, de er jo ikke psykiatere, verden kjenner jo sin begrensning, men de er svensker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har rett. For n'te gang. (Hvor tar du det fra?) La det være sagt med det samme at vi også bør holde oss unna utlysninger i Brasil - ingen av oss vet jo egentlig hvordan ståa er der borte, gjør vi vel? Og for sikkerhets skyld: vi vet jo egentlig ikke hvorvidt de var i aksjonn i Düsseldorf, og hva de i så fall fikk utrettet der - kanskje best å holde oss unna Tyskland også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi bør helst holde oss unna alle steder der Ragnhilderne har kunne gjøre skade, problemet er bare at vi vet ikke hvor det er... Jeg har begynt å prøve å sette sette meg inn i det Bendiske tenkesett, og hittil har det fungert på den måten at jeg er litt mer fremsynt enn vanlig, som for eksempel at jeg mente vi ikke burde satse på en utlysning i Sverige. Men jeg merker at her svikter mine nye krefter meg. Kanskje om jeg får bli fullverdig medlem etterhvert og blir mer vant til disse kreftene at jeg kan bli en ekte superhelt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner at du må ha fått krefter av et eller annet slag, ja - var inne på tanken i sted, du har lagt for dagen et påfallende klarsyn, gang etter gang. Jeg skal kjenne etter om jeg skulle ha fått noen nye krefter i det siste, jeg også - merker at jeg vil føle meg veldig alene om jeg plutselig skulle sitte igjen som den eneste uten superhelt-krefter. Nei, forresten - bai hadde visst ikke noe superhelt-skap-tilhørighet likevel, hun - men nå har jeg begynt å vakle i troen igjen på det punktet også. Men jeg har ikke avslørt min fornyede tvil overfor bai, altså! Men det at hun har blitt så oppsatt på den psykiateren - jeg er jammen ikke trygg for om hun ikke sliter med noen sen-skader, og altså har vært innom et av de skapene like fullt... Uff, kanskje jeg tenker klarere i morgen. Jeg er glad for at du og jeg i alle fall både har vært, er, og forhåpentlig vil forbli, utenfor enhver faresone og skap-seanse både fysisk og mentalt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå skal jeg demonstrerer mitt nye, fantastiske klarsyn igjen, ser du: Grunnen til at jeg har begynt å merke superheltkreftene og ikke du er fordi du har vært ute i felten og vært opptatt av andre og mer praktiske ting, mens jeg har sittet her og tenkt. Og jo mer jeg tenker, jo mer forstår jeg at vi nå er i ferd med å se verden som den egentlig er. Vi kunne skrevet bok om dette, da kunne Dan Brown bare slenge seg i veggen. Vi har jo oppdaget en gruppe som er farligere, ondere, og mektigere enn noe av det han har skrevet om. Og om vi en gang i fremtiden skulle være i faresonen fysisk eller psykisk, så er jo det fordi vi nå er snublende nære sannheten, og alle som beskytter denne hemmeligheten vil jo ha oss av veien...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nesten litt skremmende, det der klarsynet som har kommet over deg mens jeg var i felten (klart dét er forklaringen! Jeg var rett og slett ikke i mottaks-modus! Ellers så klarte superkraft-bølgene ikke å trenge gjennom lydmuren som Herrey-brødrene skapte med gnålet sitt.) - det er nesten så jeg hadde foretrukket å være lykkelig uvitende. Kunnskap skaper forpliktelser, vet du. I dette tilfelle forpliktelser til å se farene (herunder Prinsesse Ragnhilderne) i hvitøyet, og bekjempe dem alt det vi makter. Hjelp - hvor gjorde jeg nå av den skuffen min? Unnskyld meg et lite øyeblikk...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg har ny kunnskap å komme med, men denne tror jeg du blir glad for. Strindin er kommet ut av rugekassa, og kravene er klare. Det ser til og med ut som det vil være overkommelig å bli medlem. Et ekstra pluss er også at de bare tillater fotball og løping om det er Solstad eller Murakami som tilfeldigvis tar det med seg. Og brødrene Herrey er ikke velkommen. Du må komme ut av skuffen nå, og ta stilling til dette, vi må legge en slagplan, så vi er helt sikre på å ikke bli avviste i siste øyeblikk.

Forresten, så meldte Karamella sin interesse for Bendikerne, og i farten nevnte hun noe om fargerike utklipp og en litt sliten traktor. Jeg ble nysgjerrig med en gang, og inviterte henne med i kollektivet, vi har jo ingen traktor enda, og hun er visst ikke medlem i noe skap enda heller, så det burde vel gå greit...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Traktoren er nesten like velkommen som Karamella! Forutsatt at Todor får låne den innimellom, naturligvis, den komposteringen innebærer som nevnt ustanselig snuing og flytting av komposteringsmassene. Karamella kan jo eventuelt påmontere traktoren en rattlås, om hun bekymrer seg for kombinasjonen Todor + traktor + plommebrennevin.

Ellers har jeg altså fra førnevnte landlige feiringer oppdaget hvilken festivitas som kan følge med en traktor, et trekk ved traktorholdet som jeg tror har gått majoriteten av den norske befolkning hus forbi (med mulig unntak for de bønder som har forblitt ved sin lest, jeg mener hest, men hvis de har hest så har de vel ikke traktor, og da har det vel gått også dem hus forbi hvor staselig enn festpyntet traktor kan være), og noe jeg altså skal ut på landet og finstudere allerede i morgen. Nok et feltoppdrag, ja. Begynner å få litt følelsen av at feltoppdragene er litt ulikt fordelt mellom oss, forresten... men nok om det.

Har annetsteds nettopp oppdaget og kommentert alle de gledelige nyhetene som du refererer til - dette er alldeles glimrende. Bortsett fra bais tiltagende paranoia. Men vi er jo så glad i henne, og kjærligheten overvinner alt, sies det jo, så da skal vi vel overvinne alle de paranoide trekkene hennes også, og andre senvirkninger av Prinsesse Ragnhildingen de lurte henne med på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble ekstremt glad for traktoren, ikke bare fordi det da blir enklere å måke snø og komposteringen går lettere, men fordi jeg da plutselig har et leketøy. Når det gjelder Todor+traktor+sljivovica kan jeg også berolige deg, serbere er vant til å kjøre i beruset tilstand, og det i tettbygde strøk, Todor kommer derfor utmerket godt til å håndtere traktoren selv med noen glass sljivovica i kroppen.

Forøvrig har jeg en onkel som mer eller mindre samler på traktorer, så om jeg må flytte langt av gårde så kommer traktoren liksom til å representere noe hjemmeskoselig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine VictoriaTine Sundal