Jeg sa i den forrige tråden at jeg skulle lese Heart of Darkness av Joseph Conrad i mai. Har lest ca 1/3 til nå, så er ikke ferdig enda. Har såvidt begynt på Don Quixote også, men føler ikke for å kaste meg helt inn i den foreløpig, ettersom jeg er på god vei inn i eksamensperioden nå. Det er nå en gang slik at fagbøkene er viktigst...

Jeg har lest to bøker fra listen i mai. Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro og The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon. Førstnevnte var helt ok. Ble litt overrasket over å se den omtalt som et mesterverk av noen her inne. Den andre boken kan nok ikke kalles et mesterverk heller, men herlig var den, og jeg slukte den på kort tid. En fin bok!

Jeg har bestemt meg for å gå ut ifra den internasjonale listen. Leser mye annet om dagen, men skal forsøke å plukke flere bøker fra listen fremover. Er jo nok å velge mellom, og ingen fare for at jeg blir tom for lesestoff med det første... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Heart of Darkness har eg også lyst til å lese. Den har stått på lista mi lenge. Blir spennande å høyre kva du synest om ho.

Never let me go har eg også i bokhylla mi. Det er ei bok som har fått veldig blanda kritikkar, så eg er veldig spent på den.

The Curious incident... las eg for nokre år sidan. Den kosa eg meg med. Og ho har vore veldig nyttig i møte med asberger-elevar seinare. Sjølv om eg veit at ho ikkje er heilt 100% korrekt, er det ei bok som har hjelpt meg med å konseptualisere teorien og gjere det eg har lese litt meir konkret. Også er ho jo herleg - eg kunne ikkje anna enn å bli glad i Christopher.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Foreløpig synes jeg at Heart of Darkness er helt grei, men ikke noe mer. Er nok en grunn til at jeg ikke har lest den ut enda. Den er dyster og ikke så fryktelig fengende. Men smaken er som baken!

Forresten. Hvis jeg seriøst(la merke til at du skrev det i hermetegn ja!) skal lese de 1001 bøkene før jeg dør, så må jeg jammen meg få opp farten, for med 12 bøker i året så vil jeg jo bruke nærmere 78 år til, og så lenge vet jeg ikke om jeg lever! Tror jeg får satse på to bøker i måneden, for da er det mer sannsynlig at jeg klarer det før jeg dør. Hehe.

Jeg har forøvrig såvidt begynt på Life of Pi av Yann Martel, og så har lyst til å få lest Anna Karenina av Leo Tolstoy snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg prøvde å understreke seriøst med to stjerner, slik at det blei feit skrift Seriøst liksom, men så fungerte det ikkje i overskrifta. Poenget var bare å markere at dette var ein seriøs tråd, i motsetning til den andre som har spora litt av og bare er morsom. Også fekk eg ikkje til å forandre overskrifta, etter at eg hadde oppdaga at stjerneuthevinga ikkje fungerte.

Men det er litt i hermeteikn også. Vi får gjere så godt vi kan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIreneleserErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine Victoria