Sidan den andre 1001-bøker-tråden begynner å bli litt over middels rotete og ustrukturert (sjølv om han er veldig morsom og triveleg), tenker eg at det kan vere greit å starte ein litt seriøs tråd om å lese frå 1001-bøker-lista (den internasjonale) eller den norske.
Har du begynt å lese listebøker ut av hylla di? Kva les du? Kva synest du om det du les?
For å svare på mine eigne spørsmål, har eg akkurat såvidt begyne på Elskeren av Marguerite Duras. Dei første 20 sidene vitnar om eit poetisk språk og ei spennande oppbygging av teksten. Eg gleder meg til å lese vidare.
I tillegg har eg begynt på Don Quioute, men den har vi jo fellestrådar på. Eg er litt etter skjema, med tanke på samlesinga, men eg reknar med eg hentar dei andre inn igjen.
Viser 95 svar.
Internasjonal liste: Har visst noen og morsan har også en brukbar slump (prøver å samkjøre innkjøp, ettersom jeg er enebarn og en dag skal arve alt...), men jeg kommer nok ikke til å slite meg ut for å få tak på alle... Av de jeg har lest er flere terningkast-seks-bøker, mens andre jeg syns var sjit står i lista. Flere i lista veit jeg at jeg aldri skal lese, mens andre steder sammenfaller den med ønskelista mi. Såååå... er vel ikke en utpreget listeleser, men jeg blir jo litt glad da, når jeg finner såpass mange jeg har hørt om i 1001-lista. :-D
Norsk liste: kunne ikke falle meg inn å lese alt, sorry medborgere, men det er mye ræl...
PS! Lenka åpner ikke i noen liste heller...
jeg har offisielt 1470 bøker i eget bibliotek,. men har en del i tillegg amt en del som er lånt + skolebøker så jeg har vel lest nærmere 3 000 i løpet av 45 år...
..men hvor mange av dem er på "1001 bøker du må lese før du dør"-listen?
anerikke, og det er ikke så viktig. Det som teller er at du leser det du selv vil...
Hvorfor poster du da innlegg i denne tråden som dreier seg om bøkene fra listen "1001 bøker du må lese før du dør"?
finnes vel andre bøker som burde ha ståått på dennelista. Hvem har bestemt den forresten?
God, gammel tråd. Hadde en liten opptelling i dag og kom ikke lenger enn til 88, målet virker nå enda fjernere enn før. Er det flere som sjekker mot 1001 bøker du må lese før du dør?
Jeg lånte 1001 bøker du må lese før du dør, på biblioteket, for å se om jeg fant noen gode omtaler og tips. Husker jeg noterte ned noen få navn, men det ville aldri ramlet meg inn å prøve å lese alle bøkene. Men så leser jeg nesten aldri bestselgere heller, da jeg stort sett betrakter kvalitet som det utsøkte, som det tar lang tid å oppdage verdien av.
Bestselgere? Det var da det siste jeg ville forbinde med den lista!
Koblingen min ser slik ut: bestselgere betyr per definisjon noe som alle leser, og en bok som anbefaler 1001 bøker du må lese før du dør, legger også opp til at dette er noe alle må lese. Håper du skjønner forbindelsen uten at jeg må presisere den ytterligere.
Greit nok. Ytterligere presisering behøves ikke. Språkpedanten i meg hevder imidlertid at bestselgere per definisjon er det som selger best. Innleggene i denne tråden tyder i alle fall ikke på at bøkene i lista hører til dem som er mest lest.
Det jeg mente var at jeg ikke tenderer til å henge meg på trender, enten det gjelder å lese 1001 bøker som må leses før en dør, eller det gjelder å lese bestselgere.
"Må lese"-mursteinen har hvilt i fred i hylla mi i flere år nå, men innlegget ditt ansporet meg til å hente den fram igjen. Bare for å slå fast nok en gang at man ikke trenger å adlyde alle som sier at man må. Jeg kom faktisk opp i over 230, men da har jeg velvilligst talt opp alt jeg vet at jeg en gang har lest, selv om noe er så fjernt i tid at all handling og alt annet innhold er blåst bort.
Boka mi er utgitt i 2007, og siden den gang er det naturligvis kommet en ny haug med bøker som noen mener man må lese før man dør. Siden framtida blir kortere og kortere, prøver jeg å ikke la meg diktere av sånt.
Talet er 43. Og eg kan love her og no at eg ikkje kjem til å gjere det minste forsøk på å lese alle i denne lista. Men det er likevel moro å sjekke opp mot slike lister innimellom.
Jeg har en liste som jeg av og til henter frem og krysser av på, men hvor mange det har blitt har jeg ikke oversikt over. Det var viktig før, men ikke i dag.
Jeg er enig med deg i at antallet ikke er så viktig, men det er snodig at jeg nesten uten unntak velger litteratur som ikke står på listen. Jeg har jo mange av titlene liggende, men låner isteden noe annet på biblioteket. Nå har jeg uansett kommet i gang med Jane Austens Fornuft og følelse, så får jeg se hvordan det går :-)
Det kan jo hende at grunnen til at du ikkje let ei slik liste styre leseplanen din ligg nettopp i tittelen til boka du har starta på no.
Puh! Et lite øyeblikk her var jeg sikker på at det var Stolthet og fordom jeg var i gang med ...
Ha ha, no lo eg høgt.
Jeg har lest Emma av Jane Austen for tredje gang. Ikke at det hjelper meg å komme fortere i mål med de bøkene jeg ikke har lest enda, men fordi jeg fikk så lyst. Boken er like bra hver gang den, jeg er veldig glad i Austens bøker. Jeg synes nok Emma er Austens beste, og det jeg liker spesielt godt med den er hvordan Emma vokser i løpet av historien.
Hjemme etter 3 ukers norgesferie der, i tillegg til å følge med på TV, det har blitt lest følgende bøker fra 1001... Flauberts Frederic Moreau, Jane Austens Mansfield Park, Goethes Unge Werthers lidelser samt Coetses Vanære.
Flaubert var spennende og helt klart en stor leseopplevelse, men Goethe er nå kongen da... Måtte lese Unge Werthers lidelser for annen gang i forkant av besøk på Det Norske teateret i september der denne boken settes opp på nynorsk.
Jeg har nå fullført Madame Bovary av Gustave Flaubert, og likte den veldig godt. Jeg hadde hørt den skulle være så kjedelig, men er glad jeg valgte å lese den. Historien er egentlig ganske enkel, men språket er veldig vakkert, og jeg tok meg i å lese litt langsommere enn nødvendig bare for å nyte. Dette er den beste boken fra 1001 bøker-listen jeg har lest hittil.
Dette er jo spennende. Har kopiert listen og "gula" ut kom frem til at 78 av bøkene er lest.. da har jeg jo en del igjen... kopierte den norske listen, men skal gå igjennom litt nøyere.. ser det er en delbøker som tittelen står på engelsk som jeg har lest på norsk.
Eg har akkurat lese Mr. Vertigo av Paul Auster. Morsom bok, men eg har likt dei andre Auster-bøkene eg har lese betre.
Jeg har ennå tilgode å lese noe av Paul Auster, så det skal bli spennende etterhvert. Får lese de bøkene jeg har først... er planen i hvertfall, men har en tendens til å hamstre nytt i tide å utide.
Nå har jeg akkurat lukket siste side i Mesteren og Margarita. Denne anbefaler jeg hvis man har sans for surralisme. Den er helt sinnsyk. Men aj så underholdende og velskrevet. Måtte humre og le flere ganger.
Og jeg bare, seriøst lissom.
Heisann. Jeg må innrømme at jeg ble noe motløs da jeg oppdaget at det kun var 12 av 1001 bøkene jeg hadde lest fra før. Men nå er jeg i gang, leste først Markens Grøde på nytt. Avsluttet Muriel Spark's Ubemidlede piker fra gode hjem, ble valgt mest fordi det var en litt morsom tittel. Jeg må si at jeg stiller meg noe uforstående til at den fortjener å være en av 1001 bøker du må lese før du dør. Jeg ble ikke kjent med disse ubemidlede pikene som bodde sammen i May of Teck Klubben i 1945. " May of Teck klubbens formål er pekunier hjelp til og sosial beskyttelse av damer med beksjedne midler under tredve år, som er tvunget til å bo utenfor sine familiehjem for å kunne ha en beskjeftigelse i London."
Håper at neste bok ut; Blond fra Carol Joyce Oates blir en bedre leseopplevese. Graverens datter av samme forfatter gjorde inntrykk.
Vil gjerne bli med på samlesningen når dere starter neste bok, når og hvilken er det??
Vi les ei valfri bok kvar i månaden, så til nå har det ikkje vore organisert kva bok som blir lese.
I tillegg har det vore litt snakk om å arrangere samlesing av større verk. Krig og fred har vore nemnd. Dette forslaget kom opp i den andre tråden, og då blei det vel sagt at vi kan vente med neste samlesing til dei som les Don Quioute er ferdige med den, slik at det ikkje blir så mange parallelle samlesingar som dei same folka er med på. Men det går jo at å bli einige om å lese einskilde bøker, for dei enkelte.
Kan jeg spørre hvilken liste dere følger? Kombinerer dere lister eller velger dere en? Følger dere den norske, eller en av de engelske? Selv følger jeg den engelske fra 2006, for det var den jeg likte best. Det er et par bøker jeg har lest fra de andre listene som da ikke kommer med, som f.eks. "Chess Story" av Stefan Zweig, men det ville blitt flere leste som ikke hadde komt meg hadde jeg valgt å følge en annen liste.
De siste tre jeg leste var: - Elskeren av Marguerite Duras - The Remains of the Day av Kazuo Ishiguro - Eugénie Grandet av Honoré de Balzac
Totalen er på 52 bøker, så det er et stykke igjen.
Jeg kombinerer lister, den nyeste norske og den nyeste engelske. Dette gjør jeg ikke for at det skal se ut som jeg er mer belest enn jeg er, men fordi jeg har flere bøker fra disse listene ulest i hyllene, og å være med på et prosjekt som dette gjør det lettere for meg å komme igang med de tyngste og tykkeste av dem.
Totalt ligger jeg på rett over 50 bøker, så jeg har veldig langt igjen, men så har jeg ingen planer om å lese alle bøkene på listene heller.
Eg har begynt å bruke den engelske lista frå 2006, men eg ser at det er mange fleire bøker eg har lese dersom eg kombinerer med den norske. Vi har ikkje laga så strenge reglar på dette, så det er litt opp til ein kvar.
Jeg bruker den norske listen og har lest 60 bøker på den listen så langt og ser ingen grunn til å kikke på den internasjonale enda.
Jeg har lest Ernest Hemingways "Mannen og havet" og må si jeg setter pris på at det finnes noen korte bøker på denne listen også! Denne var på 100 sider og det var ikke ett ord for mye eller for lite.
Dersom du fortsatt ønsker å samlese så starter en gruppe ca 1 september å lese Charles Dickens. 4 av bøkene hans står på 1001 listen;
Oliver Twist (leses ferdig til 31.10.2011)
David Copperfield (leses ferdig til 31.5.2012)
Bleak House (leses ferdig til 10.7.2012)
Store forventninger (leses ferdig til 5.12.2013)
Jeg kjøpte disse på CDON.COM for en billig penge.
Supert, da er jeg med på den.Går ut fra at det blir lagt ut tråder etterhvert da? Enig i at det ikke akkurat gjør noe at alle bøkene er mursteiner nei. Carol Oates "*Blond" som jeg leser nå er en sånn og jeg sliter med å "komme inn i historien", er litt skuffet fordi de andre bøkene jeg har lest av samme forfatter har jeg likt veldig godt.
På min liste finner man hele 10 titler av Dickens. Jeg har lest tre av dem, men har fremdeles mange til gode og gleder meg til å være med på Dickenssamlesing.
Samlesningen av DQ foregår uavhengig av 1001-bøker, men DQ står på listen, tror det var derfor bai nevnte det i åpningsinnlegget. Bai og jeg har så vidt snakket om at vi vil forsøke å få til en samlesning av Krig og fred, for min del er den såpass stor at jeg må ha et lite spark i baken for å komme igang. Hittil er det dog ingen av oss som har tatt noe initiativ på den saken, like gode med andre ord, så får vi vel bare se fremover. Jeg regner med at om vi gjør alvor av planene om samlesning så vil du se det på forumet om du er interessert i å være med, enten i denne tråden, eller så lager an av oss en ny.
Henger meg på her jeg. Har egentlig vært med på prosjektet litt i det stille, men føler det er på å ytre seg litt underveis.
Jeg har akkurat fullført Nightwood av Djuna Barnes, og jeg må si at jeg elsker den! Vakkert og poetisk, men samtidig et smule komplisert språk, så her synes jeg man kan jukse litt og lese på norsk hvis man ikke er så dreven i engelsk.
Falt først for omtalen den hadde fått av T.S. Eliot: ”To say that Nightwood will appeal primaly to readers of poetry does not mean that is it not a novel, but that it is so good a novel that only sensibilities trained on poetry can wholly appreciate it”. Deretter falt jeg for boka som i mine øyne lever opp til dette utsagnet. Plottet er forholdvis enkelt og boka tematiserer lesbisk kjærlighet mellom tre kvinner.
Gleder meg til å planlegge hva den neste boka på lista skal bli! :)
Har akkurat avsluttet Herman Melvilles "Moby-Dick", en bok som må leses, da enhver beskrivelse av den vil virke fattigslig i forhold til innholdet. Jeg hadde tenkt å fortsette i det våte element med Ernest Hemingways "Den gamle mannen og havet", men ombestemte meg og fant frem "Og solen går sin gang" isteden. Det skal uansett bli godt med en bok på under 200 sider!
Jeg har lest "Alt blir klart og betydelig" av Jonathan Safran Foer. Den var en skuffelse i forhold til "Ekstremt høyt og utrolig nært". Den var veldig bra i starten, og jeg lo faktisk av språket til Alex (jeg ler aldri av bøker, nesten), men den tapte seg etter hvert synes jeg.
Så leste jeg "The Color Purple" av Alice Walker. Den var veldig sterk. Jeg trodde jeg skulle bli irritert pga språket, men det gjorde bare boka enda bedre.
Og så har jeg lest "The Catcher in the Rye" (på norsk) av J.D. Salinger. Den måtte jeg lese helt ferdig for å forstå at den faktisk var ganske bra.
Nå holder jeg på med "Garps bok" av John Irving. Etter 60 sider virker det veldig lovende. :) Likte filmen også.
Eg har begynt på Never let me go av Kazuo Ishiguro nå. Eg liker tonen, i dei første tre kapitla godt. Og denne helga har eg mykje lesetid. Det blir deilig.
Enkelte i denne tråden har nok behov for evig liv om de skal komme ferdigleste til mål. :))
Ikke bare i denne tråden, tror nok de aller fleste på Bokelskere.no minst har 1001 bøker å lese ut før de dør, om enn ikke akkurat de samme som på anbefalte liste. :O) Vet at jeg har det.
Og de bøkene som ikke står på listene er nesten de skumleste. Man vet jo aldri når de dukker opp:)
Hehe, bra sagt! Jeg har ikke som mål å lese alle bøkene på listen jeg, bare de jeg allerede har stående i hyllen. Om jeg skal lese alle må jeg bli 200 år gammel eller noe, og det kjenner jeg at jeg ikke gidder:) Derfor satser jeg på å fullføre de bøkene jeg jeg kjøpt i et anfall av overmot, men som jeg ikke har fått lest enda.
Siden jeg var innom i denne tråden sist har jeg lest 'Høytleseren* av Bernhard Schlink og Fortell, Zorbas, fortell av Nikos Kazantzakis. Førstnevnte står både på den norske og den internasjonale listen, og sistnevnte bare på den norske, om jeg ikke husker helt feil.
Høytleseren er en veldig fin historie, som i tillegg setter i gang tankene rundt flere emner. Fortell, Zorbas, fortell har et vakkert språk. Det skjer ikke så mye i boken, men man må lese videre fordi historien er så sjarmerende og man vil vite hva som blir Zorbas' neste påfunn.
Hittil har jeg vært heldig med bøkene jeg har valgt fra listene, håper jeg klarer å fortsatte sånn.
Er Høytleseren romanen bak filmen "The Reader"? Det er i alle fall ein veldig fin film.
Ja, det er det. Jeg har ikke sett filmen fordi jeg ville lese boken først. Nå i mai ga Bokklubben bort gratis bøker til alle som fikk medlemsinfo pr. mail, noe jeg er, og boken var blant dem man kunne velge fra, så da ble det den som kom hjem i postkassen. Nå som jeg har lest den kan jeg se filmen, og om du ikke har lest boken vil jeg anbefale deg det. Selve kjærlighetshistorien syntes jeg var veldig vakkert beskrevet, mens boken også tok opp andre temaer som fikk leseren til å tenke.
Ja, det gjer filmen også. Eg såg han for ganske lenge sidan, og tenkte at eg skulle vente til inntrykket av filmen hadde falma litt. Eg liker det best, dersom eg ser film før bok. Men eg hugser at det var ein sterk film. (Eg fekk Menneskehavn av John Ajvide Lindquist, i bokklubben. Kanskje eg heller skulle tatt denne?)
Både filmen og boka er veldig bra. :) Boka er kort og lettlest etter hva jeg husker, ikke så veldig lang.
Jeg har hørt mye bra om Menneskehavn også, så det er ikke sikkert det er noe dårlig valg, men jeg tror ikke det er en bok for meg dog. Det er ikke så dumt å vente til filmen har falmet litt før man leser boken, om man velger å gjøre det i den rekkefølgen, det funker for meg også. Når du synes filmen har falmet nok, vil jeg absolutt anbefale boken, og jeg skjønner av det du skriver at jeg må se filmen snart.
Jeg har ikke bestemt meg for om jeg virkelig skal lese alle bøkene på listen(e), men holder nå på med den attende boka mi på den internasjonale lista. Leser for tiden Oliver Twist, og syns den er ganske bra. Et stykke ut i boka ble den litt langtekkelig, men den tok seg opp igjen et stykke lenger ut.
Har nå begynt på Historien om Pi. Virker interessant:-)
Den har eg liggjande. Eg har ikkje lese ho ennå.
Det er en virkelig flott bok! Selv har jeg lest den flere ganger (med noen års mellomrom) og slutten er like fantastisk hver gang.
Du har en herlig opplevelse i vente!
Ja det var en nydelig bok:-) Gikk litt tregt i starten, men tok siste tredjedel i et jafs. Absolutt verdt å lese.
Så deilig. Er omtrent halvveis, men har så mye å gjøre om dagen, så blir ikke så mye tid til lesing.....
Hmm... Jeg fikk denne i gave for flere år siden, og den har stått på vent like siden. Baksideteksten klarer ikke å pirre interessen, og den rykker derfor stadig bakover i køen etterhvert som andre bøker kommer i hus. Men jeg bør kanskje revurdere og gi den en sjanse på et tidspunkt...?
Jeg fullførte den andre boken fra den norske listen i dag, Orboet (Ormebolet på norsk) av Francois Mauriac. Denne likte jeg veldig godt, selv om den krever litt, språket er preget av mange lange setninger og svært lite dialog. Historien er verdt den ekstra innsatsen, den kunne fort tippet over og bli sentimental, men det synes jeg ikke den gjør.
Jeg hadde et slikt projekt for en stund tilbake, men det ble litt overvelmende med så mange bøker at jeg etter hvert helt mistet oversikten. Det hadde vært gøy å gi det hele et nytt forsøk.
Er det noen som har en god stategi på hvordan man skal holde oversikten?
Jeg har kopiert listen inn i et excel regneark og markert de forskjellige med V=lest,*=kjøpt, men ikke lest og ?=på ønskeliste, så er det bare å sortere. Det er jo mange titler, så jeg vet ikke hvordan dette systemet fungerer på sikt. Det bør iallefall være greit å starte med.
Ferdig med Elskeren, ei bok eg likte veldig godt. Når lurer eg på kva eg skal fortsette med...
Jeg har hatt opptelling og funnet ut at jeg har lest usle 48 fra 1001 listen så langt. På den annen side har jeg ytterligere 32 liggende ulest og starter med Moby Dick av Herman Melville da jeg tror det passer fint til sol og varme. Må for øvrig få takke Bai for å åpne ny tråd og derved redde Forsyte-sagaen fra "bokinnsamlingen". Da jeg oppdaget at disse var på 1001 listen ble de pent båret inn i bibliotekets lune hyller. Er det noen som har lest Forsytesagaen (alle 10 bind..) og som har noen formening om det er verdt "bryet"?
Jeg har lest The Forsyte Saga. Likte den veldig godt. :) Litt treg i starten, men det tok seg fort opp. Jeg har sansen for den type bøker. Har lest Moby Dick også, men den måtte jeg kjempe meg gjennom må jeg nok innrømme.
Flott, da kan jeg jo lese Forsytesagaen innimellom dersom Moby Dick blir litt tung.
Eg har ikkje lese Forsytesagaen, men eg hugser at eg nesten kjøpte bind 1-5 og 8-10 på loppemarknad, etter at BBC si filmatisering gjekk på NRK for nokre år sidan. Eg lot vere å kjøpe bøkene, i og med at serien ikkje var komplett.
Jammen kom jeg over 1001 bøker på salg og ser at jeg har lest noen av bøkene fra før, og at jeg har en del ulest av dem i bokhylla. Siden jeg har tatt meg en liten sommerferie fra Shakespeare, tenkte jeg at jeg kanskje kan lese annenhver bok utover fra 1001...
Har ikke vært inne og sjekket linken med den norske lista, men siden jeg har boka i norsk utgave, går jeg ut fra at det er de samme norske bøkene som er med.
Jeg er like nerdete som Aina nedenfor her og er stor-forbruker av post-it-lapper, så leste bøker er alt markert, og en lapp der det telles opp er klistret på innsiden av permen. Det ble litt flere enn jeg hadde trodd som faktisk er lest, ikke minst en del av de tyskspråklige bøkene som jeg leste i forbindelse med studier. Nå begynner jo det å bli en del år siden, så første prosjekt blir kanskje å ta fram igjen en del av disse og om ikke lese dem om igjen, så ta en liten repetisjon i hvertfall.
Leste Stefan Zweigs Schachnovelle i helga. En fantastisk opplevelse der man virkelig erfarer at det ikke er antall sider som avgjør om en leseopplevelse tar lang tid eller ikke. Raskt gjennomlest, mye hjerneføde, men absolutt ikke tung og vanskelig. Rose-Marie har en god omtale her.
Oh, jeg gleder meg til Sjakknovelle. Stefan Zweig har blitt en favorittforfatter, og når jeg fikk nyss om at Heinesen Forlag kom med nytt opplag i april, skrev jeg en mail og bestilte. Så skulle den komme i mai, men der er det ikke mange dager igjen.
Uansett, den kommer snart, og jeg ser virkelig frem til å lese Zweig igjen.
Du og dere som har vært borti mange forfattere. Er det noen dere kan plassere i nærheten av Stefan Zweig språkmessig?
Så kjekt at du også er med!
Schach har eg veldig lyst til å lese - eg har bare ikkje fått tak i ho ennå. Eg har høyrd fleire skryte av henne.
Schachnovelle, eller Sjakknovelle av Stefan Zweig, utgis i disse dager av Heinesen Forlag. Jeg har bestilt, men ikke mottatt.
Takk for tips! Då skal eg sjå om eg ikkje får tak i ho.
Da har jeg lest ut Heart of Darkness også. Målet for året får bli 24 bøker fra listen, dvs. to i måneden. Hittil i år har jeg lest seks, så jeg er på etterskudd allerede.
Slenger meg med jeg også, selv om jeg allerede har et 1001 bøker prosjekt gående for meg selv. Har vel lest ca. 40 bøker fra den norske utgaven det siste året og foruten Shakespeareprosjektet og noen tegneseriebøker, er det vel kun lest bøker som står i dette oppslagsverket. Har ingen annen strategi enn at jeg tar den boka som frister akkurat nå, så lenge den står i "1001..."
Romanen jeg holder på med nå er John Irving og En bønn for Owen Meany. Litt tung å komme inn i, men merker at jeg begynner å bli mere engasjert nå etterhvert. Spennende at Owens stemme blir portrettert med capslock'en på.
Jeg begynner på Rebecca idag:-)Det gleder jeg meg til. Har noen bøker fra listene stående i bokhylla, noen uleste, noen lest for mange år siden og noen nylig. Har ingen spesiell strategi for hvilken rekkefølge de skal leses i, tar det ettersom hva jeg har lyst til å lese;-)
Da er jeg ferdig med Rebecca. Syns den var veldig spennende, vanskelig å legge fra seg! Nydelige, levende skildringer av både følelser og omgivelser.
Det trur eg er lurt.
Eg las Rebecca i sommar. Det var ei veldig god bok.
Så bra å høre:-) har lest 50 sider og liker den veldig godt allerede. Nydelig språk.
Har fått blod på tann nå, opprettet 2 nye bokhyller. En for bøker jeg har stående fra 1001 bøker du må lese før du dør, som jeg skal lese og en for de jeg har lest. Hi hi, morsomt:-)
Det er ikke så dumt med to hyller som du har gjort det, jeg stjeler ideen:)
Så kjekt! Eg pleier bare arkivere bøker eg har lese, så eg kjem til å sette bøkene mine i hylla etterkvart som eg har lese dei.
Ja, nå fikk jeg en oversikt, men jammen har jeg mange bøker foran meg. Hadde ikke lest så mange som jeg trodde, men har masse deilig lesestoff å glede meg til da:-)
Jeg skal også lese den på nytt nå..eller høre den på lydbok, jeg leste den for maaaange år siden, da jeg var mye yngre enn nå og jeg erindrer at jeg likte den veldig godt. :o)
Det var bra du lagde en ny tråd. :)
Siden sist har jeg vært supernerd og kjøpt post it-bokmerker som jeg setter inn i boka mi for å "krysse av" etter hvert som jeg leser... Det er litt gøy da.
Jeg har en slags science fiction-måned, så jeg har lest 1984 av George Orwell, Vidunderlige nye verden av Aldous Huxley og Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood. 1984 er jo skremmende bra, men de andre to fikk jeg ikke helt til uten at jeg klarer å helt formulere hvorfor... De neste på lista er Livstyvene av Philip K. Dick og 2001 av Arthur C. Clarke. Det blir fem i løpet av en måned, det. :D
1984 las eg på vidaregåande og den var veldig god. Eg vurderer å lese ho ein gong til, sidan det er så lenge sidan. Men den som gjorde endå sterkare inntrykk på meg var Kallocain av Karin Boye. Mange parallellar til 1984, men ho er skriven eit tiår tidlegare, og frykta for utviklinga i Hitler-Tyskland er tydelegare.
Fem i løpet at ein månad er godt jobba!
(Og ja, vi trengte ein ny tråd. Den gamle er jo full av konspirasjonsteoriar).
Takk for tipset! :D Den blir med hjem fra biblioteket neste gang jeg er der.
Eg las ho på eit kurs i svensk litteratur, og likte ho veldig godt.
Jeg sa i den forrige tråden at jeg skulle lese Heart of Darkness av Joseph Conrad i mai. Har lest ca 1/3 til nå, så er ikke ferdig enda. Har såvidt begynt på Don Quixote også, men føler ikke for å kaste meg helt inn i den foreløpig, ettersom jeg er på god vei inn i eksamensperioden nå. Det er nå en gang slik at fagbøkene er viktigst...
Jeg har lest to bøker fra listen i mai. Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro og The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon. Førstnevnte var helt ok. Ble litt overrasket over å se den omtalt som et mesterverk av noen her inne. Den andre boken kan nok ikke kalles et mesterverk heller, men herlig var den, og jeg slukte den på kort tid. En fin bok!
Jeg har bestemt meg for å gå ut ifra den internasjonale listen. Leser mye annet om dagen, men skal forsøke å plukke flere bøker fra listen fremover. Er jo nok å velge mellom, og ingen fare for at jeg blir tom for lesestoff med det første... :-)
Heart of Darkness har eg også lyst til å lese. Den har stått på lista mi lenge. Blir spennande å høyre kva du synest om ho.
Never let me go har eg også i bokhylla mi. Det er ei bok som har fått veldig blanda kritikkar, så eg er veldig spent på den.
The Curious incident... las eg for nokre år sidan. Den kosa eg meg med. Og ho har vore veldig nyttig i møte med asberger-elevar seinare. Sjølv om eg veit at ho ikkje er heilt 100% korrekt, er det ei bok som har hjelpt meg med å konseptualisere teorien og gjere det eg har lese litt meir konkret. Også er ho jo herleg - eg kunne ikkje anna enn å bli glad i Christopher.
Foreløpig synes jeg at Heart of Darkness er helt grei, men ikke noe mer. Er nok en grunn til at jeg ikke har lest den ut enda. Den er dyster og ikke så fryktelig fengende. Men smaken er som baken!
Forresten. Hvis jeg seriøst(la merke til at du skrev det i hermetegn ja!) skal lese de 1001 bøkene før jeg dør, så må jeg jammen meg få opp farten, for med 12 bøker i året så vil jeg jo bruke nærmere 78 år til, og så lenge vet jeg ikke om jeg lever! Tror jeg får satse på to bøker i måneden, for da er det mer sannsynlig at jeg klarer det før jeg dør. Hehe.
Jeg har forøvrig såvidt begynt på Life of Pi av Yann Martel, og så har lyst til å få lest Anna Karenina av Leo Tolstoy snart.
Eg prøvde å understreke seriøst med to stjerner, slik at det blei feit skrift Seriøst liksom, men så fungerte det ikkje i overskrifta. Poenget var bare å markere at dette var ein seriøs tråd, i motsetning til den andre som har spora litt av og bare er morsom. Også fekk eg ikkje til å forandre overskrifta, etter at eg hadde oppdaga at stjerneuthevinga ikkje fungerte.
Men det er litt i hermeteikn også. Vi får gjere så godt vi kan.
Jeg hadde tenkt å spørre deg om noen av oss skulle starte en slik tråd, selv om den andre er veldig hyggelig den også, så fint at du tok ansvar her.
Jeg har fullført den første boken, fra den norske listen ble det denne gang, "De dødes tjern" av André Bjerke. Jeg hadde i utgangspunktet ikke trodd at jeg skulle like denne spesielt godt, men det gjorde jeg. Språket var helt skjønt, gammeldags og formelt, passet helt perfekt til historien.
Det var en original og annerledes krimfortelling, og det var nok derfor jeg likte den, for den typen moderne krim som ligger på alle bestselgerlister har jeg aldri blitt venn med. Men jeg vil kanskje ikke råde noen til å lese denne når de sitter alene på en stasjon og venter på siste toget hjem, for det gjorde jeg, og det var litt skummelt...
Jeg synes dette var en god start på vårt lille prosjekt, så nå gleder jeg meg bare til å fortsette.
Denne boken leste jeg for mange år siden og likte den veldig godt. Syntes den er godt skrive, samt god spenning i historien.
Alene på en togstasjon når du leser den hørtes temmelig nervepirrende ut hehe
Det var sent på kvelden også, jeg overveide i noen forvirrede øyeblikk om jeg skulle ringe noen som kunne hente meg istedet for vente på toget, men kom til meg selv i tide:)
Eg har tenkt på det nokre dagar, men det har ikkje vore så mykje nettforumtid dei siste dagane.
De dødes tjern har eg veldig lyst til å lese. Kanskje det blir neste bok, sjølv om eg eigentleg har hatt opptelling frå den engelske lista og ikkje den norske ennå. Eg må jo telle gjennom den norske lista også.
Jeg tok opptelling fra begge omtrent samtidig og kom frem til at stort sett så har jeg bøker som står på begge listene. Jeg synes det var en liten lettelse, for da har jeg ikke et uoverkommelig antall bøker fra disse listene i hyllene.
Synes godt du kan lese "De dødes tjern", den passet til og med for meg som ikke er spesielt glad i krim. Men om du velger å prioritere den engelske listen, så finnes det jo nok å ta av der og...
Eg trur eg også går for ein kombi-liste-modell.