Har fått litt lyst å lese bøker om små steder,der folk ikke er som de virker som. Hvis noen har sett Stephen Kings Storm of the century, så har mange av dem hemmeligheter og sånt. Men det trenger overhodet ikke være grøss eller på engelsk,gjerne norsk. All hjelp mottas med takk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg støtter forslaget om Alice Hoffman. Det å lese en bok av henne er som å være i en litt fortryllet verden, dog inn i det daglige. Jeg har også hatt stor glede av bøkene til Marianne Fredriksson. Skumringens lys kan anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du bør utforske Alice Hoffman romaner. Her noen setninger hentet fra bokomslaget til Lysnatt: "En gammel dame tror hun kan fly og flagrer ut av vinduet. En forelsket kjempe lister seg frem i natten med en kurv med egg". Alice Hoffman har skrevet flere flotte bøker om spennende mennesker og oftest i små miljøer. Kan anbefales på det varmeste :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

oj,den vil jeg lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke norsk, men dog... Her kommer et par skikkelig innertiere på lokale tette samfunn med herlige personligeheter: Klokken i Makedonia av Knud H. Thomsen Miraklene i Santa Fico av D. L. Smith Sjokolade, En smak av vin, Duften av appelsin... av Joanne Harris. ...eller Død-serien fra Svein F. Hestvaag.

Nyt dem! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

flott,takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

okei,men jeg ville helst IKKE ha krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

litt tilbake på tema og vekk fra krim,kan noen anbefale titler av de gode gamle norske da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

titler er bedre enn navn :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Hva med Helvetes paradis av Miriam Toews? Handler om en 16 år gammel jente som bor i en liten by i Canada, hvor befolkningen er mennonitter, og livet er vel strengt tatt alt annet enn hvordan hun vil ha det. Lo meg i hjel gjennom store deler av boka, samtidig som det også er veldig sår lesing. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En klassiker er jo Peyton Place - litt deprimerende kanskje.

Ellers liker jeg Richard Russo svært godt, Mohawk og The Risk Pool handler om livet i en småby i USA, men det er vel mer dagligdagse mennesker snarere enn slike som skjuler hemmeligheter.

Og så har jeg et navn til på tunga, men det vil ikke ut. Plutselig tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det eneste jeg kan komme på i farten, er Orhan Pamuks to glimrende bøker: Snø og Det tause huset (kanskje fordi jeg leser den siste akkurat nå) - her er små miljøer og menneskeskjebner beskrevet på en troverdig måte. Ellers har jo noen av klassikerne våre beskrevet små samfunn med hemmeligheter. Jeg tenker da særlig på Kjelland, Ibsen, Garborg, Duun og Vesaas. Novellene til Kjell Askildsen kan også anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hei, jeg ser at vi er nesten like gamle. jeg registrerer at du er glad i krim. Jeg har ikke lest krim før, men prøvde en bok i fjor: "Rødhette"og klarte ikke å legge den fra meg. Hvorfor mener du at boka "dverghesten er så bra? hva handler den om? jeg liker å lese bøker med gode personsbeskrivelser, med kulturskildringer eller historie og med en del romantikk også selvfølgelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte Dverghesten først og fremst fordi den er glitrende skrevet. Så handler den om en slags paradisisk kontrast til samfunnet vi har i dag. Til slutt synes jeg den var god, fordi den gir "svar" på en del mytologiske gåter vi omgir oss med. Det er en slags eventyrroman som sprenger fornuftens grenser, men likevel lander støtt i et logisk landskap til slutt. Mer kan jeg nesten ikke si, uten at jeg avslører deler av handlingen, og det ønsker jeg ikke å gjøre.

Likevel må det sies at Dverghesten nok ikke er noen vanlig fortelling, den krever en del av leseren (du må være med på bokas premisser), fordi den beskriver noe som ligger utenfor vår fornuft.

Hvis du likte Rødhette, så regner jeg med at du liker krimbøker som gjerne handler om kvinner. Jeg er selv ikke så veldig begeistret for Unni Lindell, men liker mye annen krim. Se tråden "Jeg liker ikke krim" eller tråden om "Noen med samme smak ...", så får du vite litt mer om hva jeg liker. :)

Jeg vil tro at du kan ha stor glede av å lese Liza Marklund sine bøker. Og liker du enkle, gode og spennende fortellinger, så hvorfor ikke prøve seg på John Grisham? Mannen som har skrevet bøkene som filmene "Firmaets mann", "Pelikanrapporten", "Klienten" og mange andre bygger på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria Jonassen