Ferdig med første bok i Finnskogs-trilogien, og jeg må si jeg er begeistret. For det første er det befriende å lese historiske romaner som faktisk er historisk korrekte. Dernest er det en god skildring Åsta Holth gir av livet på Finnskogen på 1600-tallet. Dette er virkelig en bok som egner seg til hyttelesing, kanskje på sensommeren/høsten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er lenge siden jeg slukte alle Åsta Holths bøker. Men jeg kan varmt anbefale alle sammen hun har skrevet!
Hun skriver så levende og godt; jeg blir med en gang hensatt til hennes litterære verden og føler jeg befinner meg blant de menneskene og den tiden hun skriver om.
Det er riktig det du skriver, at hun skriver historiske korrekte romaner. Det er jo også mange av sine egne forfedre hun skildrer i sine bøker.
Jeg traff Åsta Holth på Finnskogen en gang, ikke så lenge før hun døde, 95 år gammel. Hun var et vitalt og engasjert menneske som sto på for Finnskogens historie og vekst. Hun var president i Republikken Finnskogen i en ganske lang periode, - og jeg kan også anbefale alle å ta seg en tur innom Finnskogen på Finnskogdagene (som arrangeres hver sommer), slik at dere kan få se og oppleve finnekulturen der inne i de dype skogene ved svenskegrensa i Hedmark.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg oppdaget Åsta Holth og bøkene hennes i vinter, da jeg bedrev litt "grunnforskning" om skogfinner i forbindelse med at familien "oppdaget" en skogfinne blant våre forfedre - og i forbindelse med at jeg leste de to første bøkene i Britt Karin Larsens (planlagte) Finnskog-trilogi. Jeg ante ikke at Holths trilogi var gitt ut på nytt (i 2002, ser jeg) - takk for at du legger ut denne omtalen, slik fikk jeg både vite om nyutgivelsen, og enda mer lyst til å lese bøkene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da må jeg takke for at du gjør meg oppmerksom på Larsens bøker også. De var nemlig helt ukjente for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, der kan du se - det ene boktipset er det andre verdt! Fint at vi kunne "bytte bøker" slik - jeg er stor fan av Larsen, d.v.s. har ennå bare lest tatertrilogien hennes (STOR litteratur! Og veldig lærerik!) og de to finnskog-bøkene som har kommet til nå. De er kanskje ikke fullt så glitrende som tatertrilogien, men jeg kan absolutt anbefale dem, for jeg likte dem også godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenHilde VrangsagenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenHarald KTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterIngeborg GCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_Meson