Jeg hadde aldri hørt om Sigrid Boo før i går, da en hyggelig forlegger fortalte om henne. Tydeligvis var hun Aschehougs store underholdningsforfatter på tredve-tallet. De hadde Sigrid Undset for litterære priser og ære, mens Sigrid Boo tjente pengene - så henne må jeg jo bare lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Har du lest den, da? Denne boka vet jeg også ble en filmsuksess - men jeg tror det var en svensk film?

Plutselig kom jeg på denne da jeg ikke hadde noe å lese i lunsjen en sommerstille arbeidsdag - og søkte den opp på Nasjonalbiblioteket. Nå har jeg kost meg med første kapittel :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sigrid Boo var stor i Sverige også. Stemmer at det ble spilt inn en svensk film basert på denne boken - skulle vært morsomt å se den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant denne artige linken til Vi som går köksvägen av Sigrid Boo.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

FANTASTISK, gretemor!!! Jeg ante ikke at Hollywood hadde kastet seg over Sigrid Boo også - uhyre interessant opplysning, tusen, tusen takk for lenken! Jeg gleder meg stort på Sigrids vegne. Og skulle innmari gjerne sett den filmen óg...! Jeg leste mer om den på imdb.com, forresten - tydeligvis var Hollywood-versjonen glitrende, også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, - det er favorittboken min! Jeg har lest den så mange ganger at jeg kan partier utenatt!!! God å ty til når verden har gått meg i mot, - og det har jeg skrevet om flere ganger her inne! ;-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner jo at jeg må lese den, så nå er den bestilt på biblioteket. I'll be back...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God og vel halvveis i denne sjarmerende lille boken, må jeg bare si tusen takk til deg Ellen, og også annelingua, som omsider fikk den ut av bokhyllene mine! Slutter meg fullt ut til din bokomtale og kommentarene til den. En enkel historie fortalt i et godt, slentrende og bilderikt språk. Underholdende, treffende og artig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

;-D

(godt å høre at kjøkkenveien omsider kom ned fra hyllen din! Husk at hun har mange flere - og gå gjerne også videre til Lillemor von Hanno og/eller Barbra Ring... (flere tips i min "norsk nostalgi"-hylle...).)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant! Deilig avveksling fra Sverre-soga og Uroens bok :-)
Jeg fortsetter med Sigrid Boo og har Ellers hadde vi det festlig og Daglig strev i Norden liggende klar. Vet ikke om jeg har noen av de andre du anbefaler.

Flott nostalgibokhylle du har - nesten så jeg får lyst på det samme.
Jeg har også stående Fru Anne Kristine til Mære fra 1953 av Lalli Knutsen ("Min mann tilegnet med takk for all hjelp") og Syv år med Artur, 1936, av Lisa Euren-Berner (oversatt, ingen opplysninger om originalspråket). Kjenner du til noen av dem.

Festlige titler på disse gamle bøkene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flotte titler, ja - helt enig!

Lalli Knutsen kjenner jeg til såvidt, men ikke lest noe av henne. Hun skrev mye sammen med sin mann, krim såvidt jeg husker. Og Lisa-damen hadde jeg ikke hørt om, men hun er (var) tydeligvis svensk: http://antikvariat.net/get/search.cgi?post. Hei, vent - jeg ser av søkeresultatet jeg lenket til at en av de norske oversettelsene av hennes bøker het "Lille backfisch Vims" på norsk - den mener jeg da absolutt at jeg har vært borti. Uten at jeg husker særlig mye av den akkurat nå. Kanskje jeg har den, til og med??? Du får rapportere når du har lest, Lillevi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

annelingua, kjenner du Lill Herlofsen Bauer, som MiaMaria omtaler her? Som du ser nederst, tenkte jeg på deg da jeg hørte om den;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja, jajaja - Lill Herlofsen Bauer regner jeg da nærmest for min! ;-P Har flere bøker av henne (også). "Full fart forover" er typisk LHB. En annen tittel er "Ung mann i faresonen". Og hun var forresten moren til forfatteren Ola Bauer - hans bøker er jo i en litt annen stil...

En annen i samme gate - denne gangen en mannlig forfatter - er Paul Lorck Eidem. Har vi ikke vært inne på ham i en annen tråd en gang, montro? Du har helt rett i dine antagelse om min boksmak, Ellen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da skjønner jeg virkelig at jeg er nødt til å lese LHB!!! Og Paul Lorck Eidem tror jeg heller ikke jeg har fått med meg, hverken som forfatter eller som omtalt her inne.
Nå kom jeg plutselig på en bok i mine foreldres hyller, "De og vi" (el.l) tror jeg den het. Det eneste jeg husker er at bokens kvinnelige hovedperson hadde vasket håret selv, og resultatet var så forferdelig at hun styrtet avgårde til sin friserdame, og de gråt begge over dette påfunnet og hun lovet å aldri gjøre det mer .... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Javisst - "De og vi" har jeg kjent siden tidlig ungdom! Dét er Lillemor von Hanno, og jeg har lest den gjentatte ganger - den stod i hyttebiblioteket da jeg vokste opp. Scenen du husker er ganske typisk for boken. Handlingen er ellers sentrert om to unge ektepar som fester og ferierer innimellom hverdagslige sysler. Oslotonen er utpreget og høyst sannsynlig tatt på kornet - forfatterens første ektemann Otto von Hanno har tegnet noen glitrende 30-tallsvignetter som illustrerer bøkene hennes. Anbefales - også LvH... Du må få fatt i "De og vi" på nytt, Ellen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og nåde den som ikke Oline Svingen kunne se for seg!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete Gjessing