Ok, nå skal jeg ikke starte en spennende diskusjon om Adornos kjente foredrag om samfunn og lyrikk, fordi en slik diskusjon forutsetter at trådstarter faktisk forstår innholdet i det han forteller. Det jeg lurer på er om noe beleste bokelsker kunne oppsummert noen noe forenklede hovedpoeng hos Adorno fra dette foredraget? Vet at dette kan være en vanskelig oppgave og at Adorno ikke er hverdagslesning for alle, men jeg hadde blitt veldig glad hvis noen kunne hjelpe meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Som bai selv sier nedenfor, har hun nylig (noen dager siden?) presentert hovedessensen i Adornos filosofi i tråden om Jarle Klepp og Adorno. Og dét var en grundig OG veldig lettfattelig gjennomgang, så jeg anbefaler deg absolutt å søke opp den tråden og lese innlegget til bai der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat denne talen har eg ikkje lese, men eg skreiv ganske mykje om Adorno generelt i ein tråd om Jarle Klepp og Adorno nå nyleg. Der finn du i alle fall mange av grunntankane hans, også om lyrikk og samfunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åj, takk begge to for tips om et flott og velformulert innlegg om Adorno! Særlig avsnitt fire (tror jeg det var) passer perfekt til å belyse noen uklarheter jeg slet med i foredraget! Supert:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FredrikAkima MontgomeryHallgrim BarlaupIreneleserMads Leonard HolvikErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken Røil