DENNE kan være ganske nyttig.

Det er selvfølgelig ingen eksakt vitenskap som ligger bak, men du bør kunne finne nye forfattere basert på hvilke forfattere du liker idag.

Jo nærmere sentrum, jo bedre. Sier systemet, iallefall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Apropos nytteverdien (som jeg allerede har satt et spørsmålstegn ved, men da fordi jeg personlig ikke har voldsomt store problemer med å finne nytt lesestoff selv uten "digital hjelp"): oppfordrer deg til å taste inn navnet på min yndlingsforfatter, Chaim Potok, i den "maskinen" du lenker til, og svare meg på hvordan jeg skal tolke bildet som kommer opp da? Potok er tydeligvis veldig unik (kan jeg jo være enig i), siden de øvrige forfatterne som foreslås legger seg milevidt fra navnet hans? En annen ting er at jeg registrerer at jeg får forslag om å lese Slyvia Plath - og at Maarten 'T Ha(a)rt tydeligvis er et must for meg å lese, siden han foreslås tre ganger... Stusser også litt over at det skal være særlig slektskap mellom Potok og Den hellige Augustin - eller Potok og Amalie Skram, for den saks skyld... Men så har jo både Skram og helgenen lagt seg på respektfull avstand fra min høyt elskede Potok også, da.

Neida, jeg tar ikke en sånn nettside altfor alvorlig altså - jeg begynner bare å fundere så veldig på hvordan egentlig den er skrudd sammen... ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min erfaring med sånne sider er at det ER en sammenheng mello forfatterne, selv om vi ikke ser den med en gang.

Selv om jeg har en mistanke om at engelskspråklige forfattere er bedre og mer korrekt representert;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nyttig og nyttig, fru Blom - men artig? Jada!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må ta en nærmere titt på den der. Jeg finner som regel nye forfattere der man ser hva kunder som har kjøpt bøkene jeg kjøper har kjøpt før. For en setning! Men håper den var forståelig. Jeg har også funnet noen nye forfattere her inne. Utrolig gøy å snoke gjennom boklistene til folk og komme over forfattere og bøker man ønsker å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra tips! Denne er også ganske kjekk, synes jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bra side!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glimrende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er morsom!

Eg pleier også ofte bla gjennom "People who bought this also bought..." på bookdepository.co.uk, for å få lesetips. Det er jo heller ikkje eksakt vitenskap, men det er ein morsom måte å få tips til ukjende namn som andre som liker det same som meg, liker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig.

Jeg får av og til sånne innfall hvor jeg henger meg opp i en forfatter eller en genre, og bare MÅ ha mer.

Og da er det av og til interessant å bevege seg sidelengs i det litterære landskapet, heller enn å fortsette fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får de aller beste tips her inne jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Der er jeg helt enig med deg Tilla :)
Etter at jeg ble medlem her så har jeg oppdaget masse flotte bøker og forfattere. Stadig tilfører jeg en bok til ønskelisten min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med deg:) masse gode tips :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FredrikAkima MontgomeryHallgrim BarlaupIreneleserMads Leonard HolvikErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken Røil