Av en eller annen grunn har denne boka ligget lenge og ventet før jeg fikk begynt på den, men når jeg først startet kunne jeg nesten ikke stoppe. Jeg visste om raseforskjeller og diskriminering på 1960 tallet i USA, men at det var så ille som dette hadde jeg faktisk ikke fått med meg. Boka er godt skrevet, har et "levende" og ekte persongalleri og virker på absolutt troverdig.

Dette er en sånn bok som kommer til å ligge i bakhodet mitt lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Filmen var også bra....har omtalt den i bloggen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg - dette var en engasjerende bok som er både levende, velskrevet og "nær". Som deg kjente jeg tematikken godt fra før - men Kathryn Stockett tar oss med inn i privatsfæren og gir oss innblikk i hvilke utslag raseskillet har hatt for "vanlige" kvinner i Sørstatene. I denne boken er mennene statister, det er kvinnene som har alle hoved- og biroller og som driver handlingen fremover. For en norsk leser i 2012 er det sterk kost å lese hvordan majoriteten av de hvite kvinnene i 1960-tallets Mississippi anså som en selvfølgelighet at de selv var bedre, renere og mer intelligente enn sine hushjelper, ene og alene på grunn av hudfargen. Forfatteren Kathryn Stockett forteller i et lite etterord at hun selv vokste opp i en velstående, hvit familie der hushjelpen Demetrie hadde arbeidet for Kathryns besteforeldre siden Kathryns far var tenåring. Også Kathryn tok raseskillet som en selvfølge i oppveksten, bekjenner hun beskjemmet i etterordet. Jeg synes forfatterens saksopplysninger er med på å gjøre denne romanen til en tankevekkende og overbevisende fortelling om hvor mye hat og lidelse som har sin rot i at noen mennesker oppfatter seg selv som mer verdt enn andre.

Da jeg endret status på boken nå, stusset jeg over de bokanbefalingene jeg automatisk fikk nederst på boksiden: bokelskere.no spør Likte du denne? da vil du kanskje også like... - hva da? Jo: samtlige i Harry Potter-serien og tre bøker i The Hunger Games-serien. Vel har jeg lest alle Harry Potter-bøkene, men likevel er ikke de bøkene jeg først assosierer til når jeg lukker The Help... Hvor ble det for eksempel av To kill a mockingbird? Den har jeg uansett tenkt å begynne på nå, har hatt den liggende, og den dukker opp flere ganger i "The Help", så jeg tar det som et bedre hint enn bokelskere.no's automatiske anbefalinger... ;-P!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne