I det siste har jeg vært misfornøyd med en del av bøkene jeg har lest.

For tiden er jeg ca halvegs i "Halvbroen" av Lars Saabye Kristensen. Tror bare ikke jeg orker å lese den ut.

Trenger tips på BRA bøker....

Jeg liker bøker som "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield og "Mengele zoo" av Gert Nygårdshaug. Elsker krim. Har lest det meste av bl.a. Jo Nesbø og Camilla Läckberg. Helt på topp hos meg er Millenium triologien av Stieg Larsson. Love it.

Noen som har ca samme "boksmak" som meg som kan gi meg noen kjekt tips?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Ser at de bøkene du liker er bøker jeg har likt også. Nevner derfor andre bøker jeg har likt og lest i det siste.

Tilbake til Riverton av Kate Morton
Da Vinci koden og Engler og Demoner av Dan Brown
Gutten som hadde svar på alt av Vikas Swarup
Drageløperen og Tusen strålende soler av Khaled Hosseini
All krim av Tom Kristensen. Han er en av de beste norske krimforfatterene syntes jeg.

Lykke til med valg av bøker og lesingen fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg ville utvidet litt mer av Mankell, ser du har 2 av hans bøker i din samling. Hva med "Danselærerens tilbakekomst"? Den likte jeg godt. God gammeldags krim får du også av Elisabeth George, dog helt annen type krim enn f.eks. Jo Nesbø.. En flott roman jeg vil anbefale er "Havets katedral" (ikke krim!) og "Den vidunderlige kjærlighetens historie", to fantastiske bøker på hver sin måte. God fornøyelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Havets katedral har jeg hørt om før, takk for at du minnet meg på den :) Orker ikke bare lese krim, blir lei da, prøver å lese litt andre bøker innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

You're welcome :-) Enig mht krim, vi trenger absolutt noe "innimellom"! Jeg er en "altlesende" person, krim er ikke en favorittsjanger..., men egentlig har jeg ingen favorittsjanger.. Leser det jeg har lyst til, hele tiden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei!

Av en eller annen grunn så finner jeg likheter mellom Den trettende fortellingen, og Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon - bare at Vindens skygge slår Den 13 fortelling så det ljomer i veggene - så den vil jeg anbefale :)

Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer er super! Den kan til tider minne meg om Den merkelige hendelsen med hunden som jeg ser du har satt som favoritt.

Og Drep ikke en sangfugl av Harper Lee. Bare fordi den gav meg en av de beste leseropplevelsene jeg har hatt og kan absolutt anbefales :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vindens skygge må jeg definitivt lese forstår jeg. :) De to andre bøkene må jeg også skrive opp å huske.... Takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser noen allerede har anbefalt Robert Wilson, og den slenger jeg meg på. Han skriver fabelaktig bra, har spennende historier, pluss at man får en god dose reisefeber i samme slengen.

Styr unna Anne Holt og Liza Marklund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips ellikken, har jo fått gode tips fra deg før ;) Du var litt sent ute med å advare mot Marklund, sprengenen begynnte jeg på i går. Foreløpig liker jeg den, så får vi se da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig du kunne like «Parfymen» av Patrick Süskind.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du vil like Johan Theorin; Nattefokk og skumringstimen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en favoritt, sommerboligen av Jose Donoso. Latinamerikansk på sitt beste. Leste den for lenge siden, med et par repetisjoner opp gjennom årene. Ut fra de bøkene du skriver at du liker så kan det hende du vil like denne. Kan være vanskelig å få tak i, men jeg syntes virkelig at noen burde ta tak i denne boka så jeg kan få høre hva andre mener om den. Jeg låner den gjerne ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk, de har jeg ikke hørt om. Blir spennende :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har prøvd Gunnar Staalesen ville jeg prøv både Varg Veum-bøkene og Dumbo og Maskefjes.

Ellers er Kate Atkinsons serie om Jackson Brodie å anbefale på det varmeste. Jeg har lest dem på engelsk, men minst to har kommet på norsk, dette er den første: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3809823

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1900 morgenrød av staalesen var utrolig kjedelig (liker ikke å stoppe midt i bøker, men det gjorde jeg på denne) Varg Veum gidder jeg ikke lese siden jeg har sett filmene. Er litt sær på det der. Orker aldri lese bøker hvis jeg har sett filmen først. Men å se filmen etter aat jeg har lest boken er nesten et must for meg. Rare greier....

Kate Atkinsons så ut som en bra bok. Takk for tips

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var ikke noe så veldig begeistret for århundretrilogien til Staalesen selv. Og det der med filmen forstår jeg godt. Jeg har en lang rekke filmer jeg ikke har sett fordi jeg må lese boka først...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karin Alvtegens bøker er spennende!Jeg frøs på ryggen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hørtes skummle ut. Takk for tips, Alvtegen skal jeg huske på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynn heller å lese skikkelige bøker, og ikke denne "krimmen" og dette oppkonstuerte tøvet som alle hyller er fulle av. Jeg foreslår at du forsøker å skaffe deg "Spikern" av Simon Flem Devold. Det er en bok en ikke glemmer så lett. Det er en sann historie om en ung mann som hadde fotografisk hukommelse, og som ble brukt, og ikke mins misbrukt som kurer under krigen. Han trengte ikke notere en bokstav. Om de viste han en hel A4-side med stoff en liten stund kunne han gjengi hver eneste bokstav. Når Flem Devold finner tak i han går han lasaron i Oslo p.g.a. påkjenningen under krigen. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Lenge siden jeg har lest sanne historier nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje Anne Holt eller Unni Lindell? F. eks Salige er de som tørster av A.H. eller Rødhette av U.L.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Av de norske kvinnelige krimforfatterne holder jeg en knapp på Karin Fossum. Av en eller annen grunn har jeg fått inntrykk av at Unni Lindell og Anne Holt ikke så mange mannlige fans. Vet ikke hvorfor, men bare et inntrykk jeg har.

Karin Fossum skriver krim som går mer i dybden i menneskesinnet, litt sånn som den engelske Minette Walters. Men, det er med krim som med mye annet, noen liker det ene og noen liker det andre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest noen av både Anne Holt og Unni Lindell, men ikke de to du nevner Henriette. Takk for tips, de skal jeg huske :) Jan: har lest Svarte sekunder av Fossum, synes handligen gikk sakte fremover, men det var nok noe av meningen med boken. Men er ikke fremmed for å lese med av henne. Den siste boken hennes Varsleren som kom ut i år har fått gode kritikker tror jeg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den har jeg skaffet meg som lydbok. Skal hive meg over Varsleren så snart jeg er ferdig med den lydboka jeg hører på nå. Jeg liker tonen i Fossums bøker, også de som ikke er krim. De gales hus var en bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden du liker både Nesbø og Larsson, tror jeg det er ganske sikkert at du også vil like disse forfatterne:

Liza Marklund
Michael Connelly
Jonathan Kellerman
Robert Wilson

Dessuten tror jeg du vil ha stor glede av krimserien til Nygårdshaug.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips.

Jeg har lest 3 bøker i krimserien til Nygårdahsug. Liza Marklund har jeg ikke klart å motivere meg til å lese etter at jeg leste På flukt for en stund siden. Den likte jeg ikke. Men kanskje jeg skal gi Marklund en ny sjanse. Har faktisk Sprengeren liggende som lydbok på mobilen min. Hvis jeg husker riktig er det den første boken i krimserien hennes.

Ja, jeg tror jeg gjør det. Hopper av Halvbroren av Saabye Kristensen å blar meg frem i mobilen til Marklund.

Connelly, Kellerman og Wilson skal jeg ha i bakhodet til senere anledninger :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sprengeren var en hyggelig opplevelse. God lydbok! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundEvaDolly DuckEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkHarald KRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaJarmo LarsenNinaGunillaTore OlsenReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima Montgomery