hei.

For noen måneder siden startet jeg en gruppe på facebook for å få disse bøkene trykket opp igjen på norsk. Etter kort tid fikk jeg mail fra Tomas på Damm forlag. Han synes det var et artig tiltak og ønsket å følge saken videre. I hvertfall for å se om det er mulig å trykke opp de siste bøkene på norsk. Det er selvsagt tidkrevende og kostbart og oversette disse bøkene, så han lovet ingenting. Her kommer hverfall kortversjonen av mailen jeg fikk.

Takk for hyggelig engasjement! Gabaldons bøker i Norge ble ikke utgitt i bokhandelen, men på massemarkedet. Både serien Hekseringen og i serien Femina ble kun solgt i dagligvarehandelen. Og der har bøker kort levetid – maks åtte uker. Hvis du ikke er påpasselig den korte tiden boka er i salg, er løpet kjørt, for det som ikke blir solgt blir destruert og resirkulert. Bokhandelen, som har bøker i salg over lengre tid, har foreløpig vist mindre interesse for Gabaldon, men hvis vi opplever etterspørsel, kan vi kanskje få gitt dem ut i den kanalen. Slik blir det lettere å få tak i bøkene uavhengig av tid. Vi kan love å ta Gabaldon opp til ny vurdering, men bokproduksjon tar lang tid, og årets planer er for lengst lagt. Det mest trolige er nok at vi må vente til neste år. Tomas Algard, forlagssjef Cappelen Damm underholdning

Så da er jo saken klar, vi må spørre i alle bokhandlere vi går forbi om de har disse eller kan skaffe dem. Jeg har allerede begynt. Ellers er det bare å melde seg inn i gruppen "Få alle Diana Gabaldons bøker i Hekseringen trykket opp igjen på norsk", for å vise engasjement. :)

Charlotte

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vi har for tiden Hekseringen 1 Reisen Begynner og 2 Under jegermånen i butikken og har lagt de til min til salgs hylle. Både den gamle utg med 8 bøker og Femina utg med 6 dobbelt bøker dukker opp fra tid til annen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin Eftevand