Kall

roman

av (forfatter).

Tiden 2000 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Svein og Maj Britt Solstads eksemplar av Kall - roman

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

B8

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kristine treffer igjen ungdomsforelskelsen Kall etter å ha vendt hjem til sine barndomstrakter, tretti år etter at hun flyttet. Stedet er Strand, en kystforstad til Oslo. Følelsene for Kall blusser opp, og denne gangen innleder de to et forhold. Kall er en rik og vellykket, aktet og beundret mann, alt han tar i blir til gull. En dag dukker Kai Davidsen, Kalls rake motsetning, opp på Kristines kontor. Livet hans er i ruiner etter at fabrikken han jobbet på ble nedlagt. Kall har vært en av drivkreftene bak nedleggelsen, og Kai ber Kall om å åpne fabrikken igjen. Med seg bringer han et brev som forteller at han er Kalls yngre bror. Disse uventede nyhetene rammer Kall så hardt at han forlater Strand og Kristine. Kall er en fortelling om kjærlighet, svik, sorg, fortapelse og tap, om bånd til andre mennesker, skam og avhengighet. Den bringer opp temaer som fortielse, hemmeligheter og løgner, og viser hvordan det i livet kan avdekkes forhold som kan snu opp ned på hele vår identitet og livsanskuelse.

Omtale fra forlaget

En annerldes slektsroman - og en eiendommelig fortelling om en kvinnes fortapelse i en mektig og kynisk mann. Kristine treffer igjen ungdomsforelskelsen Kall etter å ha vendt hjem til sine barndomstrakter, tretti år etter at hun flyttet ut. Stedet er Strand, en kystforstad til Oslo. Følelsene for Kall blusser opp, og denne gangen innleder de to et forhold. Kall er en rik og vellykket, aktet og beundret mann. Alt han tar i blir til gull. Men bærer han ikke også på noe mørkt og ondt? En dag dukker Kai Davidsen - Kalls rake motsetning - opp på Kristines kontor. Livet hans er i ruiner etter at fabrikken han jobbet på ble nedlagt. Kall har vært en av drivkreftene bak nedleggelsen, og Kai ber Kall om å åpne fabrikken igjen. Med seg bringer han et brev som forteller at han er Kalls yngre bror. Disse uventede nyhetene rammer Kall så hardt at han forlater Strand - og Kristine. Dag Larsen (f.1952) debuterte i 1977 med diktsamlingen Fra en hvitmalt by. Før Kall kom i 2000 har han utgitt diktsamlinger, barnebøker og romanen Picaros eventyr. Han har også bakgrunn som leder for Norske barne- og ungdomsbokforfattere.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788210045646

EAN 9788210045646

Språk Bokmål

Sider 148

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket