Hvor er dette (nysgjerrig) ? Har du bøker å anbefale?
"Ved porten til Helvete" + Heksemuse har jeg ikke hørt om - interessant. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje - Hekser: Fra Fortfolgelse Til Fortryllelse by Rune Blix Hagen - kan interessere deg også.
Det er normal format på denne boken.

Heksenes kulturhistorie er ikke bare en harmløs fortelling om fantasifigurer. Dette er en bok om mennesker som ble forfulgt, torturert og brent. For bare noen hundre år siden ble over 300 mennesker henrettet for hekseri i Norge. Men heksenes historie handler også om en meget populær underholdningsfigur som vi finner i folkelesningen, i fabler og på filmlerretet. Skikkelsen er både tidløs og verdensomspennende. Her kan du lese om hekser fra antikken til romantikken, hekseprosessene i Norge og Europa, demonologi, moderne heksekult, Sagaen om Isfolket og Disneys hekser. Du får også møte noen av heksas nære slektninger i form av demoner, trollfolk og sjamaner. Rune Blix Hagen er historiker og har skrevet en lang rekke artikler og kronikker om hekseforfølgelsen i Norge og Europa.

Dessverre kom jeg noe sent til bordet og andre bøker er ikke å oppdrive. Tenker på heksebrenning i Europa. For å få et videre perspektiv på nevnte sak. Jeg konsentrerer meg om en bok om gangen, fordi det er heavy saker om levde liv. Det er ikke lett å søke på heksebrenning fordi man får opp - for meg - mye useriøs / seriøs - så er det å skille disse fra hverandre uten noe særlig helpestoff tilgjengelig (omtale om boken).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser nå at jeg kommer ikke til å lese boken under ett, men deler den opp med pauser. Dette er tross alt mennesker som har levd et liv på jorden, selv om det er lenge siden. Andre tanker har også meldt seg - nåtidens heksejakt - vel ikke heksebrenning men dog opplever flere ubehagelige hendelser + sanksjoner når de står fram.

Tar sikte på å lese Nullpunkt av Jørn Lier Horst - det er tross alt en "oppdiktet" historie på jakt etter/nøste opp - who's done it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Nå er det fellesferie og det merkes her hvor jeg bor på vestlandet. 15 grader og overskyet, men ingen mørke skyer i horisonten som jeg kan se mellom dalsøkket mellom to fjell og nesten vindstille. Kunne vært verre - 9 grader og nordavind i juli som ikke er ukjent her. Temp. stiger i neste uke, lovet av yr . no.

I går hentet jeg boken jeg nå vil starte opp med å lese -
Kilder til trolldomsprosessene i Finnmark av Liv Helene Willumsen.
Ikke noe liten bok nei 32 cm bred og 22 cm høy - så den vil ligge godt på fanget. Ikke noe lystig lesing, men viktig norsk historie. Det er første gang disse historiske kildene publiseres i modernisert norskspråklig utgave oppdelt i kapitler. Omhandler helt vanlige mennesker som levde i små fiskevær i en tid da frykten for trolldom var stor. Leste en plass på nettet at loven for heksebrenning på bål ble først slettet i 1842.

Boken gir førstehånds kunnskap om hva som foregikk i rettssaler i Finnmark for 400 år siden. Hva tenkte de anklagede om trolldom og onde makter? Hva tenkte andre om det å bli mistenkt for trolldom? Hva skulle til for å bli dømt?

Rettsreferatene som utgis i denne boken, er det eldste materialet i Statsarkivet i Tromsø – et meget verdifullt materiale som er en del av UNESCOs register for Norges dokumentarv.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Livet hadde lært meg at jo bedre jeg hadde det med meg selv, jo mer skuffet jeg foreldrene mine. Jo mindre jeg var meg selv, jo mer anerkjennelse fikk jeg fra dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å slippe fri fra æreskulturen i storfamilien og få hjelp til å håndtere trusler og vold er en bra start. Men det er bare en start. Suksessen ligger i at vi som samfunn klarer å få de fornærmede opp fra knestående og til et så fullverdig liv som mulig. I dag er situasjonen hos de familiene som skapte problemene, jevnt over bedre enn for de som måtte rømme fra den. Det er ikke slik det skal være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe forfølgelse! (fikk en god latter - takk)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter hva jeg har lest så er Kalvinismen veldig pietistisk noe man finner mye av på vestlandet - om de praktiserer Kalvinismen eller ei vet ikke jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er filmatisert.
A Swedish film made in 1953 by Alf Sjöberg was entered in the Cannes Film Festival.
The novel was turned into a film by Richard Fleischer in 1961, starring Anthony Quinn.
A 2012 American-Italian television movie was directed by Roger Young.

Barabbas - Richard Fleischer

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror at man må være to som følger hverandre for å sende melding. Før trengte man ikke ikke å følge hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når tid var den filmen laget? Hvor finner jeg den ? På Amazon . com?

PS! Fant den på Amazon Det finnes flere filmer fra bl.a. 1967, 1996, 2006, 2019 - Prime Videos

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dett var en interessant tekst. Selv har jeg aldri hørt om kalvinistiske lære før du brakte på banen. Jeg søkte på nettet for mer info og fant en artikkel som omhandler "Jean Calvin og hans lære".

Artikkelen begynner litt nedforbi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SOMMERBILDE

Den grønne soldag har vinket
til vinden med luftige hender
og sjøen smilte til stranden
med skarpe kritthvite tenner.
Nå sitter urørlige måker
på holmen som barnevakt
og gjøken prøver for siste gang
å si det den aldri får sagt.
Et lykkelig andepar riper
bortover vikens silke
to snorrette gledesstriper
mens solen går ned i rav.
Men fjellet luter sitt hode
rolig mot fjærskyens vifte
og drømmer sin store ensomme drøm
om himmelens stjernehav.

Inger Hagerup, Samlede dikt, 1976 (Publisert i Dagbladet 8.7.1961)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tittelen kan kanskje virke som en selvhjelpsbok, men det er en roman med en liten dose humor.

Uvanlig valg?
Inga mister broren sin og etter tolv år som journalist, velger hun å slutte. Hun møter en ny hverdag som er noe rar å venne seg til og begynner å besøke en pub, hvor hun treffer nye bekjente. Hun blir oppslukt av skriving. Vil skrivingen føre til en slags selvhjelpsbok, eller skriver hun på måfå? Hun opplever en slags ny frihet gjennom skrivingen. Vil hun finne en ny retning i livet?

Fortell om deg selv med hell er en liten roman som byr på både alvor og humor. Man blir helt aldri klok på denne Inga, og det er kanskje meningen også? Hun er både sårbar og prøver å være morsom, og har all slags tanker. Hun går i en slags retningsløs tilstand etter noen alvorlige hendelser og avgjørelser.

Når livet føles retningsløs
Forfatteren er god på å beskrive følelsen av dagene som glir inn i hverandre, og Inga som føler seg rastløs da hun ikke har noe fast i livet. Men bortsett fra det opplevdes fortellerstemmen som noe masete og tungtrødd. Selv om dette var en bok på litt over to hundre sider, var den svært seig å komme seg gjennom. Både på grunn av ingen connection til hovedkarakteren, og handlingen ble en smule tørr. Så dermed ble det noen få sider av gangen.

Noen vil nok like boka og syns den er småmorsom, selv om det ikke er humor boka legger vekt på. Selv er jeg ikke glad i humorbøker da de sjeldent er morsomme. Men som sagt, dette er ikke en humorbok, men en blanding av alvor og humor. Så noen vil nok kanskje like den stilen, men selv satt jeg igjen med en følelse av å ikke bry meg om hva jeg nettopp leste. Jeg kom aldri helt inn i handlingen. Fortell om deg selv med hell var bare for rar for min del.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rolf Ingemundsen, jeg kan kun gi deg en stjerne. Hadde det vært mulig skulle jeg gitt deg et hjerte for din kommentar.
Akkurat som deg var det tider der bøkene betydde utrolig mye for meg. En tid med sykdom. Når man ikke er diagnosert riktig iht stoffskiftesykdom og B12 mangel går man rundt i en evig døs/hjernetåke (influensa lignende tilstand). DET forsvant når jeg leste, fordi da var jeg konsentrert - her & nå tilstand. Den ene boken etter den andre - fortløpende i flere år. Når man leser så er der så mange ord og uttrykk som inspirerer en - bevisst & ubevisst og ordforrådet øker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei alle sammen. På vestlandet var det meldt styrtregn på torsdag noe jeg ikke så noe av og min pytt ute var tørr. Fredag var jeg på handletur og da kom det noe regn en skvett nå og da.
Været viste hensyn og regnet de små skvettene bare når jeg innendørs. Ser at pytten min ute er fylt til randen nå, men opphold er det.

På handleturen min måtte jeg kikke på bøker som var plassert like utenfor den lokale bokhandleren min og der fant jeg :
Bunnfall av Jørn Lier Horst, kjøpt i går. Den begynte jeg å lese like etterpå etter å ha kjøpt kaffelatte & noe å spise. Den fortsetter jeg med nå.

Ellers så fant jeg der:
En dag vil vi le av det + Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard til NOK 199 per/stk.

På posten hentet jeg pakken fra Geir Uthaug som inneholdt de tre bøkene jeg bestilte +
Uthaug sendte meg en bok i gave Obelisk alle med en hilsen. En liten diktbok.

Jeg kom over en bok ++ på nettet som var kraftig nedsatt og som jeg tror blir interessant å lese:
Vold og islam : samtaler med Houria Abdelouahed av Adonis --> Liten omtale av forfatteren som mottok Bjørnsonprisen i 2007 på NrK)
Pesten av Albert Camus -->Anmeldelse NRK
Ti myter om Israel av Ilan Pappé -->Anmeldelse av JAN-ERIK ØSTLIE på FriFagbevegelse

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Selv om gjengrelatert kriminalitet i Norge er mindre utbredt enn i Sverige, har det potensial til å bli et stort samfunnsproblem her også. Norge er et land med sterk økonomi og en ganske naiv og tillitsbasert holdning til verden rundt seg. Æreskulturen er dessuten allerede godt etablert over hele landet - et perfekt utgangspunkt for klansbasert, organisert kriminalitet. Den negative utviklingen er synlig i flere politidistrikter. Det er også en økende kontakt mellom norske og svenske kriminelle miljøer.
Dette viser et bilde som delvis er, og kan bli, en enda større utfordring for Norge. Motivasjonen er penger, mens holdningene og volden som brukes, tror vi gror frem fra æreskulturen og de skadelige virkningene av den. Å forstå æreskulturen er viktigere enn noensinne.
Når det gjelder arbeidet mot gjengkriminalitet, er vårt råd å se nærmere på hvordan familiene til de enkelte fungerer. Æreskultur, manglende investering i barna og fokus på storfamiliens behov for penger og status er ikke en vinneroppskrift.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips. Har satt den på min ønskeliste

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg har erfart er faktisk å søke via google. Da pleier boken dukke opp under Bokelskere som er listet opp blant alle som kommer opp under søkingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne er til salgs. Den virker å være veldig interessant & aktuell og kjøpte den i dag på Solum Forlag:

Vold og islam, samtaler med Houria Abdelouahed av Adonis (forfatter), Houria Abdelouahed (medforfatter) og Tom Lotherington (oversetter).

«Jeg har oppdaget at hele vår historie var forfalsket, fabrikkert fra ende til annen, og at de som skapte den arabiske sivilisasjonen og dens storhet, ble bannlyst, fordømt, forkastet, fengslet, om ikke korsfestet. Denne sivilisasjonen må leses om igjen og ses på en ny måte, med et nytt blikk og en ny humanisme» (Adonis)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Inger-LisejunieJohn LarsenFredrikDemeterLisbeth Kingsrud KvistenSynnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikte