Jeg lurer på hvordan covid oppleves. Tidligere i år hadde jeg noe som jeg trodde var influensa - mye slim i halsen som var veldig ubehagelig og varte i ca 2 uker. Brukte salt i kaffen som hjalp, fordi jeg ikke hadde salte peanøtter for hånden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var mer ute etter opplysninger. Foretrekker å følge med fra sidelinjen som jeg har gjort over tid. Ut fra summering av lesing underveis har gitt mang en godbit å ta med seg. Når det gjelder Swanns kjærlighet så hadde jeg slått meg til ro med at den var innlemmet i "På sporet av den tapte tid" (har serien, 7 - men har ikke lest den enda, bare sikret at jeg har den i mitt biblioteket så langt). Vil nok bestille Swanns kjærlighet i neste måned (bokbudsjettet er oppbrukt denne måned).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener du at Swanns kjærlighet i "På sporet av den tapte tid" ikke er innlemmet i serien, deler bare ordet? Ser at nevnte serie som selges er på 7 bind. Har også sett at serien før ble solgt i 12 (14?) bind. Spørsmålet er om det skyldes - innbundet vs heftet eller noe er utelatt i den minste serien?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er går nok under smak & behag + hvilket psykologisk sted vi er når vi plukker opp en bok av hvilken som helst forfatter. Har bøker som jeg ikke likte i sin samtid, men gikk helt hjem ca.10 år etter. Det er ikke alle bøkene i Wisting jeg likte - da er det nok de senere bøkene. Sagt det så har jeg ikke lest alle i serien + hoppet i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant serien på Norli - Mino-trilogien.

  1. Mengele Zoo
  2. Himmelblomsttreet
  3. Afrodites basseng
  4. Chimera
  5. Zoo Europa
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, jeg har sansen for Lars Fr. Svendsen - har 11 bøker så langt av ham. Har sett noen podcast av Einar Øverenget på YouTube (Wolfgang Wee Uncut) - har en del bøker av ham også.

Synes Jørn Lier Horst skriver godt og liker hans serie Wisling. Den serien jeg likte best var Blix/Ramm-serien som han skrev sammen med Thomas Enger

2018: Nullpunkt (thriller)
Røykteppe (thriller)
2020: Slagside (thriller)
2022: Arr (thriller)
+ 2023: Offer (thriller) - (ikke lest)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ante ikke at Mengele Zoo var del av en serie. Takk for opplysningen Laila.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God kveld i stuen. Det har vært mye vær på Sør-/Østlandet. Stormflo og mange er strømløse av den grunn - føler med dere som møter diverse utfordringer pga. været. Vi har mye vær her på Vestlandet fra tid til annen og det er vi vant til - det er svært lite greit når det skjer.

Kira det er litt av en leseliste du har tatt fatt på. Filosofen Lars Fr. H. Svendsen sin "Dumhet, idioti og dumme idioter" har jeg satt den på ønskelisten min inntil videre. Har flere bøker av ham. De andre bøkene / lydbok kjenner jeg ikke til.

Denne helgen vil jeg starte med Nattmannen av Jørn Lier Horst

En uhyggelig aktuell krim fra politimannen Jørn Lier Horst Larvik, Vestfold, høstmorgen i tett tåke. Da tåka trekker seg tilbake: et kvinnehode på en stake midt på Larvik torg. Identiteten er ukjent, men hun er åpenbart ung. William Wisting står overfor det mest groteske drapet i sin karriere som politimann. Hele Norge er rystet, mediene krever rask oppklaring, og presset blir ikke mindre når et nytt lik blir funnet, dratt opp fra elvedypet. Etterforskningen bringer Wisting til brutale miljøer; våpenhandlere, narkotikasmuglere og rå utnyttelse av de mest forsvarsløse blant oss.

Har mange bøker, men var faktisk fysisk nærmest her jeg sitter. ;)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvor mange bøker er der i denne serien? Ser jeg har satt "Den lange, hvite skyens land" på min ønskeliste, men husker ikke når tid jeg gjorde det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tyrkerranet av Torbjørn Ødegaard (Tyrkerranet = : Tyrkerranet : om norske, danske og islandske slaver i Algier og Marokko inntil 1650)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har blitt skrevet en del i en tråd om Gunnar Larsen. Dette leste jeg på Store Norske Leksikon.

Larsen vokste opp på Kristianias vestkant i et velstående og harmonisk hjem. Han tok examen artium 1918 (Aars & Voss, latin) og var russeformann. Samme år begynte han å studere jus. Han utmerket seg tidlig, bl.a. som styremedlem i Studentersamfundet (1919–20), skribent og redaktør i gymnasbladet De Unges Forbund (1919) og redaksjonssekretær i studentbladet Akademisk Revy (1920). Ikke minst gjorde han seg bemerket gjennom sine dikt, og hans samtidige, som også puslet med “hjelpeløse rim”, så på Larsen som en mester, “hans dikt var så ekte, de var hans egne”. Det ble likevel ikke lyrikken han gjorde til sin kunstart, like lite som hans uinnfridde ungdomsdrøm om å bli arkitekt, skjønt begge områder kom til å prege ham som journalist. Som nybakt cand.jur. kom han 1923 til Dagbladet som sommervikar og ble i avisen til sin død.

Det er sagt om Gunnar Larsen at med ham kom en helt ny tone inn i norsk presse, og at han som få kunne kunsten å ta Oslo-tonen på kornet. Han gjorde seg straks gjeldende innen billedkunst, litteratur, teater, film og arkitektur, særlig med sine personlig pregede petiter og reportasjer fra inn- og utland. Som nyhetsredaktør fra 1930 forestod han en metamorfose av Dagbladet til å fremstå som en moderne nyhets- og kulturavis. Han åpnet også spaltene for unge lyrikere i en slik grad at det savner sidestykke i norsk presse.

Larsen debuterte som forfatter 1932. Rundt de tider forlot han sin kone og sine to barn og gikk inn i et nytt familieforhold med Bergliot Langaard. Dette skrittet utløste en midtlivskrise og ny skapertrang, og han høstet suksess med romanene I sommer (1932), To mistenkelige personer (1933), Week-end i evigheten (1934) og Bull (1938). 1948 kom Sneen som falt i fjor.

Oslo-romanen I sommer regnes av mange som en av de fineste kjærlighetshistorier i moderne nordisk romankunst, og fra boken går det linjer frem mot tendenser og livsholdninger som i dag hører til litteraturens hovedtemaer. Larsens andre roman, den Hemingway-påvirkede To mistenkelige personer, innvarslet også noe nytt – en ny sjanger, dokumentarromanen. Stoffet bygger på en faktisk kriminalhistorie (de såkalte lensmannsmordene 1926) som Larsen også dekket som journalist. Boken ble senere filmatisert av Tancred Ibsen, men filmen ble forbudt; tilknytningen til levende modeller var for nær.

Gunnar Larsen mente at den beste nasjonale kunst var den som fant frem til sin egen styrke gjennom kjennskap til den beste utenlandske. Med Week-end i evigheten, et av de djerveste romaneksperimenter i mellomkrigstiden, berører han mange linjer i kulturhistorien: Han introduserer psykoanalytiske metoder fra Freud og berører Jung og Kafkas samvittighetsroman Prosessen.

Sentralt i Larsens forfatterskap står handlingshemmede mannlige outsidere som ikke har evnen til å leve i øyeblikket. I Bull blir brutte drømmer, resignasjon og angst knyttet til kjønn og ekteskap. Her nærmer outsider-mentaliteten seg den klassiske romantikerfiguren; kikkeren som blir opphisset av erotikken “sett gjennom et nøkkelhull”.

Knapt noen norsk roman siden Hamsuns tidlige bøker rommer en slik rikdom av psykologisk betont naturlyrikk som Larsens siste bok, Sneen som falt i fjor, en naturpoetisk perle i prosadrakt. Samtidig er den et underfundig oppgjør med heltedyrkelsen i tiden etter den annen verdenskrig.

Også for sine oversettelser og bearbeidelser for teater oppnådde Larsen stor anerkjennelse. Det samme gjaldt biografien Stanleys liv og reiser i Afrika (1942). Han innehadde verv i Forfatterforeningens litterære råd, Oslo journalistlag og Norsk Redaktørforening, og han var Oversetterforeningens første formann (1948). 1954 overtok han som sjefredaktør i Dagbladet (sammen med Helge Seip).

Gunnar Larsen ble tidlig rammet av sykdom, skriveangst og konflikter mellom lojaliteter og roller – mellom diktning, avisarbeid og privatliv – som satte stengsel for en diktergjerning han ikke maktet å fullføre. Senere i livet var hverdagen også preget av et høyt forbruk av alkohol og piller. Han døde bare 58 år gammel av kreft, psykisk nedbrutt, og ligger gravlagt på Vår Frelsers Gravlund i Oslo.

Alle hans bøker er å få kjøpt. Alle de 5 romanene er å kjøpt på Norli i pocket utgave.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for du inspirerte meg til å ta et dukk og lese meg opp om Gunnar Otterbech Larsen (1990-1958). En norsk forfatter, oversetter, journalist, nyhetsredaktør og senere sjefredaktør i Dagbladet. Kommer til å ta for meg hans bøker dersom jeg finner de på nettet.

Under psevdonymet Kollskegg skrev han humoristiske tekster, blant annet som bidragsyter til Aschehougs årlige humorantologier Humør. Etter juridisk embetseksamen i 1923 valgte Gunnar Larsen å la seg knytte til avisen Dagbladet som journalist framfor å praktisere som jurist. Han hadde sin jobbkarriere i avisa helt frem til sin død i 1958.

Gjennom sitt lange yrkesliv som journalist og forfatter klarte Gunnar Larsen å fornye det norske avisspråket og romanspråket, der han hentet mange elementer fra Ernest Hemingway og utviklet stilen. Hans privatliv var problematisk, og det var en kjent sak at han hadde store alkoholproblemer. At han døde såpass tidlig som han gjorde, hadde sammenheng med hans alkoholisme.

Gunnar Larsen har ofte blitt kalt for den norske Hemingway, og han hentet inspirasjon fra «Hemingway-stilen». Han har dessuten oversatt en del romaner og mange noveller, og han blir ofte betegnet som mer hemingwaysk enn sitt litterære forbilde. I tillegg til sammenligningen med sin litterære helt har Gunnar Larsen blitt nevnt i samme ordelag som Olaf Bull og Alf Prøysen. Mange har spådd at hvis Gunnar Larsen hadde skrevet sine romaner på engelsk, så ville han blitt regnet blant de store anglo-amerikanske forfatterne, som for eksempel Truman Capote og Norman Mailer, innenfor dokumentarromanen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den boken trodde jeg at jeg hadde. Etter å ha undersøkt mine nettbiblioteker så er det et faktum og boken er satt på min ønskeliste. Hvilken bok av Vetle Lid Larssen er det som ligner på Oppmålingen av verden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg! Hentet 2 bøker jeg bestilte på Norli tidligere i uken. De er kvikke, det tok 3 dager fra bestilling til mottak av pakken. Den inneholdt som jeg forventet de to første bøkene i serien, "Krigen i Nord" 4 bind totalt :

  1. Seks dager i april, et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940 av Stein Arne Nistad
  2. Den tapte våren, roman : inspirert av virkelige hendelser i Ofotfjorden og Narvik fra 9. april til - 10. juni 1940 av Stein Arne Nistad

De to siste i serien "Krigen i Nord" > Askefall (3), Ildveien (4).

Skal begynne på første boken i serien - Seks dager i april av Stein Arne Nistad

Dette er første boka i en trilogi som handler om krigen i Nord-Norge. “Seks dager i april” er et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940. Boka er basert på historier som er skjedd og fortellingene til tidsvitner. I boka møter vi Skomakeren Andreas som bor i Ofoten, på småbruket Bakkan i Pundsvik, sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken.

Seks dager i april er et historisk drama, men også fortellingen om menneskers kjærlighet, tro, overbevisning og valg. Skomakeren Andreas bor i Ofoten på småbruket Bakkan i Pundsvik sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken. Den 9. april 1940 seiler ti tyske krigsskip inn fjorden. Maskinisten Karl er ombord i jageren Erich Köllner. Han forlot kjæresten Liesel i Frankfurt, i en felles tro på at Hitler og at krigen skal skape et nytt og bedre Europa. Den tyske flåten massakrerer de norske panserskipene Eidsvoll og Norge inne på Narvik havn, før tyske styrker besetter byen. I løpet av de neste seks dagene blir den fredfylte fjorden skueplass for de uten sidestykke mest omfattende og brutale krigshandlingene som noen gang er utkjempet i Norge. Karl, Andreas og Gunvor blir en del av en hendelser ingen av dem hadde kunnet forestille seg. Det handler om å overleve – men også om å gjøre valg og følge en overbevisning det er mulig å leve videre med.

Fakta:
Slaget om Narvik har blitt omtalt som Hitlers første nederlag i andre verdenskrig ettersom byen ble gjenerobret. Men det er også omtalt som en alliert seier som glapp fordi Nord-Norge ble oppgitt uten at de tyske styrkene hadde blitt tvunget til kapitulasjon.

276 mann omkom, mens 96 mann overlevde (til sammen omkom 282 mann, dette inkluderer de som døde på grunn av skadene som de pådro seg under senkningene). Den tyske styrken gikk i land, og etter kort tid og uten kamp overgav oberst og NS-medlem Konrad Sundlo Narvik til de tyske styrkene.

På kontinentet hadde tyske styrker rykket inn i Frankrike, Nederland og Belgia. De allierte valgte derfor å trekke troppene ut av Nord-Norge og sende dem til kamper lenger sør i Europa. juni 1940 kunne dermed tyskerne rykke inn Narvik og heise hakekorsflagget.

Slaget om Narvik var de omfattende kamphandlingene i Narvik og omegn under andre verdenskrig. Det begynte med det tyske angrepet den 9. april 1940, og endte da de allierte styrkene trakk seg tilbake den 8. juni samme år og den norske 6.

Andre bøker jeg har om Narvik:
Bitter seier : Narvik, 10. april-10. juni 1940 (2013) av Jacobsen, Alf R.
Kampen om Narvik 1940 (2013) av Frode Lindgjerdet

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Weekend i evigheten - hørespill på NrK

I 1934 kom romanen Week-end i evigheten, som regnes som en av de underligste og fineste bøkene i norsk litteratur. Romanen regnes også som hans beste og mest originale verk, og sammenlignes med Knut Hamsuns roman Sult.

Verker, Egne verk
I Sommer (1932)
To mistenkelige personer (1933)
Week-end i evigheten (1934)
Bull (1938)
Sneen som falt i fjor (1948)
Dikt (1959)
En avismanns samlede poesi (2000)

Oversettelser, Hans mest kjente oversettelser (oversettelsesår i parentes):
Og solen går sin gang av Ernest Hemingway (1929)
Lysistrata av Aristofanes (1933)
Den ene mot de mange av Ernest Hemingway (1938)
Godnatt, jord av Ivar Lo-Johansson (1939)
Over floden og inn i skogene Ernest Hemingway (1951)
Sneen på Kilimanjaro og andre noveller av Ernest Hemingway (1953)

I tillegg har han bearbeidet flere av Ludvig Holbergs komedier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har satt boken på min ønskeliste & den vokser. Uten å ha lest boken så setter man vel sitt tenkesettet til det tidspunkt romanen er satt i å være. Iom at denne boken ble utgitt i 1930 så gir den en mer autentisk bilde av den tiden. Utover det så formidler enhver roman seg om hovedpersonens tanker & følelser i hvilken som helst situasjon han/hun er i. Romanen spinner ut fra der. Det autentiske bilde formidler også alt som forsvunnet, endret & revet og erstatt med noe annet og hele landskapet er da totalt endret for alltid. Hvilke kontroversielle sider utroskap & homofili boken tar opp vites ikke, men det har jo alltid vært en del av samfunnet - åpent eller skjult. På samme tid så øyner jeg Bjørnesterne Bjørnson og hans samtidige forfattere som satte viktige temaer til debatt i sine "skrifter".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er i gråsonen av du søker etter. The Great Courses har flere videoer/DvD osv. Jeg vet de har en god del om Filosofi & Religion. Jeg har flere om ikke det samme emne som jeg eier, kjøpt når de har hatt tilbud.
Dette fant jeg på nettet:

How much does The Great Courses cost?
The Great Courses Plus Review
The Great Courses Plus starts at $20 per month. For this price, you get access to everything in the catalog and can stream content on any supported device.
In addition to its website, you can access The Great Courses Plus' lessons on Android phones; iPhones or iPads; Apple TVs; Rokus; Fire TVs; and Kindles.

Where can I watch The Great Courses?
My Digital Library on TheGreatCourses.com lets you stream courses you own on your computer (requires account login). You can also download the Instant Video formats of the course to view when offline.

PS! Det eneste du trenger å gjøre er å sjekke og se om dette er noe for deg. Tror NrK har sendt en del innenfor emne religion på TV for noen år siden. Selv synes jeg at de er seriøse & interessante de jeg har kjøpt. Var ikke klar over at man ved å være pluss medlem kunne se alt de har & deretter vurdere hvilke jeg ville kjøpe. Har noen jeg har kjøpt på deres nettside + andre på Craftsy . com.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mary Shelley var ikke en katt for sin hatt som kvinne - særdeles på den tiden. Leste om henne på Wikipedia den engelske siden - o'boy var hun forut for sin tid. En riktig feminist. Hun var virkelig radikal eller var det livet som førte til det?

En kvinne er ikke født mental sterk > alt kommer an på hva som blir kastet mot en underveis mens man lever livet man har fått utlevert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg søkte kun på boktittelen Frankenstein - som kun var oppgitt i referensefeltet når man er inne og leser bokomtaler fra Bokelskere Medlemmer. At det i tillegg var oppgitt på bokens forside redaktør - Johanna M. Smith, fikk jeg ikke med meg. Forsøkte kun å være behjelpelig. Når det er sagt så får jeg med meg mangt og meget i slike inspirerte søk - berikelse for meg selv altså.

Forfatteren forstår jeg kan både være forfatter & gi kritiske tilbakemeldinger om egne skrifter.

Her er bokomtalen på Adlibris:
Denne revisjonen av en allment vedtatt kritisk utgave presenterer teksten fra 1831 til Mary Shelleys engelske romantiske roman sammen med kritiske essays som introduserer studenter til Frankenstein fra moderne psykoanalytiske, marxistiske, feministiske, kjønns- og kulturstudier. Et ekstra essay demonstrerer hvordan ulike kritiske perspektiver kan kombineres. I den andre utgaven er 3 av de 6 essayene nye. Teksten og essayene er supplert med kontekstuelle dokumenter, introduksjoner (med bibliografier) og en ordliste med kritiske og teoretiske termer.

I den tredje utgaven er tre av de seks essayene nye, og representerer nyere kjønns-/skeive, postkoloniale og kulturelle teorier. De kontekstuelle dokumentene har blitt betydelig revidert for å inkludere mange bilder av Frankenstein fra moderne populærkultur.

Er det redaktørens essays det refererer til eller tar hun tak i forfatterens kritiske tilbakemeldinger
fra egne skrifter? Det sies ikke eksplisitt. Boken har fått gode tilbakemeldinger og blir sett på som undervisningsmateriale

Mary Shelley
Mary Wollstonecraft Shelley (née Godwin; 30 August 1797 – 1 February 1851) was an English novelist, short story writer, dramatist, essayist, biographer, and travel writer, best known for her Gothic novel Frankenstein: or, The Modern Prometheus (1818). She also edited and promoted the works of her husband, the Romantic poet and philosopher Percy Bysshe Shelley. Her father was the political philosopher William Godwin, and her mother was the philosopher and feminist Mary Wollstonecraft.

Mary Godwin's mother died when Mary was eleven days old; afterwards, Mary and her older half-sister, Fanny Imlay, were reared by their father. When Mary was four, Godwin married his neighbour, Mary Jane Clairmont. Godwin provided his daughter with a rich, if informal, education, encouraging her to adhere to his liberal political theories. In 1814, Mary Godwin began a romantic relationship with one of her father’s political followers, the married Percy Bysshe Shelley. Together with Mary's stepsister, Claire Clairmont, they left for France and travelled through Europe; upon their return to England, Mary was pregnant with Percy's child. Over the next two years, she and Percy faced ostracism, constant debt, and the death of their prematurely born daughter. They married in late 1816 after the suicide of Percy Shelley's first wife, Harriet.

In 1816, the couple famously spent a summer with Lord Byron, John William Polidori, and Claire Clairmont near Geneva, Switzerland, where Mary conceived the idea for her novel Frankenstein. The Shelleys left Britain in 1818 for Italy, where their second and third children died before Mary Shelley gave birth to her last and only surviving child, Percy Florence. In 1822, her husband drowned when his sailing boat sank during a storm near Viareggio. A year later, Mary Shelley returned to England and from then on devoted herself to the upbringing of her son and a career as a professional author. The last decade of her life was dogged by illness, probably caused by the brain tumour that was to kill her at the age of 53.

Until the 1970s, Mary Shelley was known mainly for her efforts to publish Percy Shelley's works and for her novel Frankenstein, which remains widely read and has inspired many theatrical and film adaptations. Recent scholarship has yielded a more comprehensive view of Mary Shelley’s achievements. Scholars have shown increasing interest in her literary output, particularly in her novels, which include the historical novels Valperga (1823) and Perkin Warbeck (1830), the apocalyptic novel The Last Man (1826), and her final two novels, Lodore (1835) and Falkner (1837). Studies of her lesser-known works such as the travel book Rambles in Germany and Italy (1844) and the biographical articles for Dionysius Lardner's Cabinet Cyclopaedia (1829–46) support the growing view that Mary Shelley remained a political radical throughout her life. Mary Shelley's works often argue that cooperation and sympathy, particularly as practised by women in the family, were the ways to reform civil society. This view was a direct challenge to the individualistic Romantic ethos promoted by Percy Shelley and the Enlightenment political theories articulated by her father, William Godwin.

PS! Boken kan kjøpes på Amazon.com som Kindle versjon ($ 2,56)og man trenger ikke laste den ned. Jeg har flere Kindle bøker og leser de på PC'en på Amazons nettside som er fult mulig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tok en sjekk på Norli og søkte på hennes navn. Fant kun 1 bok på bokmål "Frankenstein - leseuniverset 5-7 : klassikere av Mary Shelley", pocket. Men den var utsolgt fra nettlaget & ikke tilgjengelig i Norli butikker.

På Adlibris fant jeg en bokboks >> "Leseuniverset 5-7; Klassikere - Øvrig, Norsk (bokmål), 2012
Forfatter: Robert Louis Stevenson, Mary Shelley, Daniel Defoe, Rudyard Kipling, Jack London, Alexandre d.e. Dumas. Prislapp NOK 1083.

Beskrivelse: Leseuniverset klassikere er en ny boks med skjønnlitterære tekster. Boksen består av kjente og kjære klassikere, som Robinson Crusoe og Skatten på Sjørøverøya. Tekstene er forenklet og har fått en oppdatert språklig bearbeiding tilpasset målgruppa. Hver bok er på 80 til 100 sider, illustrert og med oppgaver i lesestrategier. Titler i boksen:
De tre musketerer
Skatten på Sjørøverøya
Frankenstein
Robinson Crusoe
Jungelboka
Ulvehunden

Ved videre søking fant jeg på Aslibris.com/no:
Frankenstein - Innbundet, Dansk, 2021, Forfatter: Mary Shelley ( 240 sider), 442 kr.

Generell søking på Mary Shelley, danske bokutgaver på Adlibris

Generell søking på Mary Shelley norske utgaver på Adlibris

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per LundBookiacAnne-Stine Ruud HusevågSynnøve H HoelSolDolly DuckPiippokattaAkima MontgomeryMonica CarlsenLilleviHarald AndersenCecilie69Sigrid NygaardRonnySigmundAvaJoannLinnKirsten LundMonica  SkybakmoenMorten JensenEivind  VaksvikLailaHelen SkogTrude JensenSolveigReidun SvensliIngunn SReadninggirl30Torill RevheimFindusHeidiHilde Merete GjessingEmil ChristiansenTine SundalKari ElisabethAnniken RøilIngvild SOle Jacob OddenesFride Lindseth