ja, dette var et godt forslag, jeg gjorde denne endringen før i dag.
Det har du nok helt rett i. Akkurat nå er det for mye å gjøre med bokelskere.no til at jeg har tid til å gjøre noe med twitter/facebook.
Kanskje senere!
Det vises nå dobbelt så mange diskusjonstråder på diskusjonsoversikten. Denne sida lastes nå også svært mye raskere enn før.
Lagd en permanent lenke til liste over ofte spurte spørsmål (rett over søkefeltet oppe i høyre hjørne). (Takk til castro og mamma for forslag)
Endret innstillinger slik at om man redigerer overskriften på noe man har skrevet, så blir endringene øyeblikkelig synlige også på forsida og i diskusjonsoversikten.
/boksnakk/, som viser innlegg i kronologisk rekkefølge viser nå emnet for diskusjonstråden. Takk til HakonH for forslaget.
Lenken til "Din side" fører nå til /nytt/.
仕方がない
Han lever nå opp til forfattermyten nå endelig. Det skal han få lov til ;-)
Jeg forstår kritikken og henviser til Nils Gullak Horveis bloggkommentar her, men samtidig så er Knausgårds prosjekt å gå så tett på livet som mulig og det han presterer er stor litteratur, men det er helt klart meget risikabelt. Men på den annen side, det er en god del annen spekulativ aktivitet som opererer på et langt stusseligere nivå og arena enn dette når det gjelder intimitetstyrranni. Dette er det klasse over, og de gangene det ikke er det, så er det utført med en penn så sylskarp at jeg blir revet med - kall meg svak, men jeg frydes.
Må få lest "Skråninga" kjenner jeg. Jeg ler og gråter om hverandre i min lesning av Min Kamp. At det er nesten 10 år siden jeg leste debutboken hans Ute av verden og bel henrykt av samtidslitteratur er rart å tenke på. Knausgård har et blikk og en observasjonsevne som tangerer de fleste, og refleksjonsevnen i de essaysistiske partiene er en fryd å lese.
Har kommet godt i gang med denne, men den har liksom ikke tatt av ennå, men jeg kjenner en dragning mot å fullføre den. Men akkurat nå har Knausgårds Min Kamp fått forrang...
Hørt mye bra om denne. Burde nok ha lest den på engelsk kanskje. Men synes allikevel at elskovsscenene i åpningskapittelet er noget klisjepreget, håper ikke det vedvarer.
En veldig god hyttebok eller dobok har jeg funnet ut - en husker ting en har glemt og kommer på bøker en bør få lest. Anbefales.
Jeg leste tidligere i høst Tomas Espedals Gå eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv og tenkte at jepp, der var den, det var dette jeg skulle skrive da jeg var 20, da jeg var 25 og vurderte da jeg var 30, og så i mitt 32 år så kom jeg over denne og tenkte, jepp, det er godt andre gjorde dette, for dette var fabelaktig.
Fått samboeren min i gang på Min Kamp 1, mens jeg holder på med Min Kamp 2. Er redd det kan koste meg en eksamen, men det er det pokker meg verdt. Det er rett og slett bevegende, brutalt og vakker litteratur han har begått. Gleder meg til å se de store linjene i 6-bindsverket til slutt. Det kan jo gå veldig galt...
Jo Nesbø har fått tre av mine bokhatende venner til å lese og sette pris på litteratur så har kun godt å si om hans bøker selv jeg overhodet ikke er interessert i å lese noe av det han har skrevet.
Knausgård derimot - det er litteratur større enn livet. Snart ferdig med Min Kamp 2 og kan knapt vente til 8. desember. Det er lenge siden sist jeg hadde det sånn.
Forrresten: Takk for at du sa fra om feil i dato for endringsloggen!
Jeg klarer å lage flere feil enn jeg oppdager selv :-)
I dag er det foretatt to endringer på forsida - én usynlig og én synlig.
Den synlige:
Den usynlige:
Andre endringer:
Diskusjonstråder har nå samme sidemeny som diskusjonsoversikten.
Du kan nå se hvor mange som har et sitat som favoritt.
Sitater er ikke lenger kandidater til dagens beste innlegg.
Fikset en standhaftig feil der tidspunktet for sist aktivitet i en tråd ikke var oppgitt helt riktig. Feilen berørte også tidspunkt for endringsloggen for omslagsbilder.
Sitater sorteres nå etter sist aktivitet i den eventuelle samtaletråden den er rot for - dette vil si at om man kommenterer et sitat, så stiger det til topps.
For nerder:
Forsida har tidligere generert flere hundre databaseoppslag (sic). Nå er nesten alt innhold flyttet fra databaseoppslag til memcached-serveren.
Det gjør at memcached lynraskt leverer innholdet som mysql tidligere kvernet på, og for en innlogget bruker genererer nå et forsideoppslag respektable 5 små oppslag.
I django er det integrert et snedig signalsystem som lar deg plugge inn funksjoner når noe f.eks lagres eller slettes.
Nå lytter django etter lagring eller sletting av bokomtaler, sitater eller lister. Hvis django registrerer dette, sender den beskjed til memcachedserveren om å slette nøkkelparet som inneholder lista over nettopp lister, sitater eller innlegg, og dermed oppdateres forsida igjen automatisk når neste bruker ber om den etter at noen har postet en melding e.l.
Slik kan vi benytte en lang holdbarhetsdato på forsideelementer, samtidig som den alltid er oppdatert.
Feilen på oppgitt tidspunkt for siste aktivitet var utrolig vanskelig å finne. Sist aktivitet i en tråd var alltid noen minutter feil, men tilsynelatende helt vilkårlig.
I databasen var tidspunktet oppgitt korrekt, men når jeg sendte det gjennom djangos date-filter for formattering ble resultatet helt rart. Jeg har trodd at feilen skyldtes avvik mellom servertid, tidssone, klokkeslettet mysql trodde det var, og har gått gjennom dem en etter en uten å finne avvik.
Tilslutt fant jeg feilen:
{{ notat.sist_aktivitet|date:"d M H:s" }}
(Vis dato i formatet "24 Des 19:30")
Ser du feilen?
Slik skulle det vært:
{{ notat.sist_aktivitet|date:"d M H:i" }}
Liten s i datoformateringen gir deg sekunder, ikke minutter. Liten i gir deg et tosifret antall minutter.
Omsider er Panserhjerte vippet av tronen på http://bokelskere.no/verk/leses/.
Min kamp er nå den boka flest av oss holder på med!
Hvorfor går det ikke lenger an å se hvor mange som har sitatene som favorittsitat?
Fordi jeg byttet visningsform :-)
Kommer det en funksjon som gjør at man kan se hvem som har sitatene som favorittsitat?
Ja, jeg må bare finne ut hvor det er fint å ha dette tallet.. :-)
Klikk på bokomslaget; hold musepekeren over knappen du brukte til å legge til - og velg "slett"! :-)
Ok!
Nå har jeg forsøkt å lagre et sitat i Internet Explorer 8 (Ikke på windows, men i en windowsemulator for mac.)
Det gikk bra.
Er det andre som bruker IE8 på windows som ikke klarer å poste et sitat? Dette var rart.
A human being is primarily a bag for putting food into; the other functions and faculties may be more godlike, but in point of time they come afterwards.
Har prøvd å legge til sitat to ganger nå men ingenting dukker opp. Har gjort som beskrevet, klikket på boka, skrevet sitatet og trykket lagre men kan ikke se det noen steder. Gjør jeg noen feil?
Dette var snodig. Jeg kan heller ikke se sitatene dine noe sted.
Jeg har lagret et sitat selv, og andre har også gjort det etter "flytteprosessen". Så dette virker i alle fall for noen.
Hvis du vet hvilken nettleser du bruker og hvilken versjon det er, så kan jeg prøve å gjenskape problemet.
Måten du beskriver at du lagrer sitatet på høres helt riktig ut.