Jeg er enig. Lavmælt og vakker. Her er mye usagt, og det syns jeg er fint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og snart kommer nummer to. Jeg gleder meg som en liten unge:) Tiller er fantastisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt spørsmål:) For min del er tre som med en gang dukker opp i tankene mine:

A Clockwork Orange Ti kniver i hjertet (basert på "Gutten som ville være en av gutta") Lord of the Rings

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det inkluderer alle bøker som er markert som "leser", "skal lese" osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finner man DET tallet noen plass??

Nei, det er ikke listet opp noe sted.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå går dette an :-)

http://bokelskere.no/bok/ny/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faktisk er dette tallet antallet forskjellige utgaver som er lagt i boksamlinger. Hver av disse forskjellige utgavene kan ha flere eiere.

Akkurat nå finnes det 772.461 bøker plassert i boksamlinger av bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk til alle som var innom og gjorde Bakgårdsbok til en suksess!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsom tråd. Det har nok blitt noen "ufrivillige" lesestunder opp gjennom åra. Det var verre før, da man måtte huske å fylle ut et kupongkort og sende det i posten.

Den siste som dukket opp uventet i postkassa var Karin Fossums Varsleren i lydbok før jul ifjor, men det ble en fin julegave til svigermor.

For tida handler jeg ikke av Bokklubben. Det blir for dyrt i lengden. Dessuten har jeg ikke plass til flere bøker. Biblioteket er et langt bedre alternativ.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokelskere.no har ikke en funksjon for å markere eierskap til en bok. Alle bøker man markerer som lest/ønsker seg/skal lese osv havner i det vi kaller "boksamlingen" din her.

"Har" betyr at i denne sammenhengen at den finnes blant bøkene man har i boksamlingen på bokelskere.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan du se i din utboks. Hm litt klønete navn på den, kanskje. Det skulle vel heller stått "Sendt".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hold musepekeren over hyllenavnet; da dukker det opp en blyant. Klikk denne. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mytting fikk fram godfølelsen. Hestekrefter er hans debutroman, en slags Rotløs ungdom fra Ringebufjellet. Nær, varm og god fortelling. Den mannen skal vi se opp for framover. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må jo si fra når jeg får så mange gode tips her inne. Nå er jeg i gang med Mytting. Ikke akkurat tipset herfra, men fra annet hold. Og det er en forfatter jeg har bestemt meg for å lære å kjenne. Senere blir det nok både klokker og røde møller. Jeg har god tid. Jeg er bare 52. For øvrig er jeg ikke kjent for å trenge smilekurs. De kommer som regel helt av seg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da er "Berømte menn" lest, og Tunström fornekter seg ikke. En velkomponert og språklig sterk roman, men lystig var den ikke. Så jeg forsto ikke helt Tao's kommentar om at munnvikene var limt oppover. For meg ble denne fortellingen fra småbysverige et sterkt møte med en forvirret pedantisk sjel og med absolutt tragiske over- og undertoner.

Jeg jobber meg videre nedover lista på leit etter smilet, varmen og de virkelig gode følelsene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg at den er ujevn.Selve fortellingen er gripende og aktuell i disse dager. Språklig varierer den, men gir den en 5 pga tema og presentasjonen av hvordan et liv i en slik situasjon kan være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmm, tror neppe det har så mye med intellektuellet ditt, mer om smaken. Boken Sand skal hvis være så bra, jeg leste 100 sider, og den gav meg ingenting...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Imponerende program! Dessverre er jeg på reise og kan ikke delta. Men dette så spennende ut. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den setningen sitter så spikret. Også det sitatet jeg hadde valgt. Skram er ram!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oslo Bokfestival 2010- Bakgårdsbok

Bokvennen – Vidarforlaget – Transit inviterer til bakgårdsfest - Universitetsgaten 14, Lørdag 18. september - Søndag 19.september.

En ny forlagskonstellasjon har i løpet av de siste årene sett dagens lys, eid og drevet Gunnar R. Totland og Elisabeth Skjervum Hole. I virksomhetens forlagsportefølje befinner seg det filosofisk orienterte Vidarforlaget, som også utgir tidsskriftet Personae; Bokvennen Forlag, forlaget for oversatte klassikere med eget litterært magasin; samt forlaget Transit, et bredt orientert allmennforlag, der utgivelsene spenner fra barnebøker, norsk skjønnlitteratur, dokumentar- og debattbøker og skriftserien P2-akademiet.

Program

Lørdag 18.september

Kl 12:00.

Dørene åpnes. Bakgårdsalget starter. Forlagene har med lykt og lupe funnet boksskatter fra loft og kjeller.

Kl 12:30

Krabbeskipet av Takiji Kobayashi.

Krabbeskipet er en japanskproletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fåttt en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk.

Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Ida Zachariassen Sagberg leser «Plaster på såret». Andreas Bjåstad leser «Skuggeland».

Kl 14:30.

Frances H. Burnett – «The Romantic Lady». Frances H. Burnett (1849–1924) er en av barne- og ungdomslitteraturens store forfattere. Opplesning ved Torstein Bugge Høverstad, som har oversatt Lille Lord Fauntleroy, En liten prinsesse og Den hemmelige hagen.

Opplesning fra novelleantologien Løsrivelse. Annlaug Selstø leser «00.43».

Kl 16:00.

Hvem var Sigurd Mathiesen? Romanen Hide Unas og kortprosasamlingen Unge sjæle, begge utgitt i 1903, er begge å betrakte som moderne klassikere. Bokvennen Forlag gjenutgir bøkene på nytt, og inviterer publikum til et foredrag ved Mathiesen-biograf Knut Brynhildsvold. Brynhildsvold har skrevet etterord til både Hide Unas og Unge sjæle.

Kl 18:00.

Diktopplesning ved Ove Røsbak og Geir Uthaug. Ove Røsbak leser fra sin kommende diktsamling, og Geir Uthaug leser fra Ad Astra – dikt og gjendiktninger. Velkommen til en kveld i poesiens verden!

Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse.

Kjersti Kollbotn leser «Hardt saman». Andreas Seland leser «Andre kjærlighet».

Kl 20:00

Lansering av nye Bokvennen litterært magasin.

Dette nummeret er utelukkende viet dramatikk og dramatikere. Til lanseringen kommer Jan Erik Vold, Cecilie Løveid og Johan Harstad.

Søndag 18.september

Kl 12:00.

Dørene åpnes. Bakgårdsalget fortsetter.

Kl 13:00.

Aristoteles´ betraktninger over sjelen. Tore Frost har oversatt Aristoteles´ Om sjelen til norsk. Foredrag ved oversetteren.

Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Kristin Lind leser «Det kjennes ikke helt». Helene Guåker leser «Jonas».

Kl 14:30.

Møt Vidkun Quisling. Folkefrelseren er Kolbjørn Brekstads andre bind i romantrilogien om Vidkun Quisling. Første bind, Heroisme og svik, utkom i fjor, og med årets bok beskriver forfatteren Quislings virksomhet i tidsrommet 1930–1939. Kolbjørn Brekstad i samtale med historiker Tore Pryser.

Kl 16:00.

Filosofisk – fra Machiavelli til Swedenborg. Høsten 2010 kommer flere sentrale filosofiske verk for første gang på norsk av blant annet Mill, Rousseau, Milton, Descartes, Swedenborg, Machiavelli.

For mer info kontakt om forlagene: www.bokvennen.no

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Heidi LJulie StensethKirsten LundGunillaSissel ElisabethFrisk NordvestMarianne MRogerGHeidiRuneAnniken RøilYvonne JohannesenPia Lise SelnesPer LundMorten JensenAvaHilde H HelsethAlexandra Maria Gressum-KemppiTove Obrestad WøienAkima MontgomeryBeate KristinIngunnJingar hJane Foss HaugenKjell F TislevollReidun Anette Augustinanniken sandvikEllen E. MartolHilde VrangsagenMaikenGrete AastorpBjørn SturødMads Leonard HolvikMorten MüllerStine AskeElin FjellheimAnne Berit GrønbechAnne Helene MoeHarald KLillevi