En ubegripelig bra kort roman, eller lang novelle, om tyveriet av to hester og en liten mann som gjør vill hevn. Utgitt første gang 1821.
Det er bare konger, gatepiker og tyver som har det privilegium å være hjemme overalt.
She was perfectly aware that her imaginative life was the life in which she spent most of her time
Nei, dette var bare tull!
Slettes ikke så verst denne her, skrevet på slutten 1890-årene, og er helt klart preget av århundrets feberhete slutt. Er ikke på samme nivå som Garborg og hans dekadanse, men allikevel verdt å lese.
Denne leste jeg ca hver dag i et halvt år for sønnen min når han skulle legge seg, et knallfint rituale og en fin avslutning på dagen.
Staalesen er rett og slett bare kjedelig, en dårlig Raymond Chandler kopi.
Denne leste jeg hver dag i et halvt år for sønnen min når han skulle legge seg, det fungerte kanllfint som et rituale, og det var en hyggelig avslutning på dagen.
Selv de ondeste minner får før eller siden noe godt ved seg, alltid er det noe der tankene kan kjæle med. Nostalgien er skamløs. Ikke hva du gjorde eller hva som ble gjort med deg, ikke hvordan du hadde det, men at du var der. I en annen verden.
Kjekt! Sitater! Jeg digger sitater!
Ja, forutsatt det er andre enn meg som ville synes det var tøft om bokelskere.no ved sin egen aktivitet bygget en sitatbank, så er vel dette en god idé?
Jeg ser for meg at bokelskerne kan notere ned gode sitater de finner i bøker, nevne tittel og forfatter (gjerne også sidetall i den boken de leser, men kanskje det blir for pedantisk?), slik at sitatene i etterkant blir søkbare.
Evt. kan de også bli kommenterbare, men jeg tror det er renest om de kan stå ukommenterte i oppføringen når man klikker seg inn på sitatsiden, omtrent slik det er på liste-siden...?
Sitatore
Til og med "Faust" selv, tror du? Fint sitat, men jeg ville byttet ut "Faust" med "Hamlet", eller kanskje heller Shakespeare. Uansett: Vi vil ha sitatfunksjon!
Hei alle gode bokelskere!
Jeg stemmer for at vi får en sitat-funksjon her på siden vår. Hva tror dere? En egen funksjon i menyen hvor vi kan legge inn de gode setningene vi merker oss mens vi leser. Eller hva?
Det vil jeg ha. Det vil jeg ha. Det, og lørdagsgodt.
Fredagshilsen fra Tore i Stavanger (det regner og jeg skal operere en liten sak i det høyre neseboret i dag, som legen påstår skal bedre luftveiene, selv om jeg ikke har klaget på dem: jeg er en sånn fyr som blir med på alt slags)
Bra sitat fra denne boken (som ikke er blant Balzacs aller beste, selv om den har mange bra passasjer, et godt utgangspunkt, og en rørende slutt og er fullt ut lesverdig; Balzacs laveste nivå begynner der de fleste andre har sitt høyeste), som skulle summere opp alle spørsmål jeg som forfatter har fått om hvorfor det finnes så få bøker om lykke:
"The story of their life can be summed up in three words: They were happy. In other words, nothing deserving of comment befell them."
Sett fra mitt perspektiv er det en bragd, det Erlend Loe har klart; han har kommunisert sine eksperimentelle og originale bøker til et bredt publikum, han har et helt særegent univers, og det er bare få forfattere forunt å synge med en så egen stemme. Syng ivei, du, trøndermann.
Tydelig en bok som engasjerer, dette! Jeg er nok ganske enig med deg, en kjedelig og nesten uleselig bok, men du kan klikke deg inn på tittelen og se at det allerede finnes en heftig diskusjon om den på bokelskere.
Parfymen slo meg helt ut når jeg leste den i -88, totalt fascinerende og overumplende. Men denne lille boken er ikke så dum den heller, fin barndomsskildring, morsom, men med et mørke liggende på lur. Hvorfor skrev han aldri noe mer?
Skuffa! Helt enig, det er bare noe av det jeg er, nesten litt lei meg, hva faen tenkte han på!
Undset har jeg - skam! - aldri lest, men Duun og Falkberget skal jeg slåss for til jeg ligger der ti fot under, jeg synes Medmenneske-trilogien er et monumentalt bra verk i norsk litteratur, det samme gjelder Mennesket og maktene (Juvikfolket har jeg ennå ikke lest). Falkberget er også svinbra, synes jeg, Den fjerde nattevakt og Ann-Magritt, for eksempel. Begge disse, Duun og Falkberget, synes jeg er mye større enn Hamsun. De har noe bly i føttene sine, disse forfatterne, det kan være sant, men denne perioden er en god tid for norsk litteratur. Uppdal - jeg har lest ham, men kan ikke si noe om det, kjenner jeg. Så ta deg en tur innom Duun igjen, en dag du kjenner at du tåler mørket.
Du skal ikke holde deg for mye i hus med Olav Duun, det er ikke godt for deg. Men på et eller annet tidspunkt i dette livet må du inn der. Og hundses. Og dras ettter nakkehårene gjennom det ugjestmilde helvetet på jord. Og pines i fornedrelse og vanære. I dette mørket henger det få lykter. I denne forsamlingen er det bare noen få gode vitser: "eg må ha sove? sa dauingen da han vart vekt opp." For det meste er det dødssnakk og ingen nåde: "Det går aldri verre enn gale med meg."