Eg er ikki blind for Nytten af ein slik lærd Stil: den agar eller imponerar mangein Lesare; for han trur, at det maa vera grovt til lærde Menn, som skriva slikt eit lærdt Spraak. (Aasmund Olavsson Vinje)
Klar, men aldri ferdig. en praktisk veileder i klarspråksarbeid. Redigert av Margrethe Kvarenes og co
Ned med våpnene er veldig interessant, helt uvanlig på den tiden med så direkte skildringer av krigens redsler. Boken I boken Kvinnen bak fredsprisen får vi vite om hvordan den ble til.
Jeg har nå lest"Kvinnen bak fredsprisen" og vil anbefale den til alle som trenger motivasjon for å fortsette å stå på for det du tror på! Dette er en fascinerende historie om Bertha von Suttner, hennes spesielle liv og hennes glødende arbeid for fredssaken. Boken gir også liv til 1800-tallets Europa, på en medrivende måte. Anbefaler også Bertha von Suttners egen bok Ned med våpnene!
Leser egentlig Knaus 6, men pauser med Fallteknikk, gleder meg til å fortsette nye dypdykk i Espedal (biografi, dagbok, brev)
Bra forslag her! Har noen lest 'Post oske' av Mette Karlsvik, og vil anbefale den?
Skal til Island i sommer! Noen som har gode lesetips for barn og for voksne? (skjønnlitteratur, fakta, reisebøker)
Romantiserende om bygda, på den gode måten. Har heldt ein 10-åring og ein 7-åring klår vakne alt for seint mange kvelder.
Rystende og nyansert om å være barnet til en kvinne som åpent lever ut sin alkoholisme. Og - like mye som alkoholisme handler boka også om å leve med foreldre, om barnets følsomme blikk og oppmerksomhet for foreldres gjøres og laden, og om hvordan foreldres frigjøringsprosjekter også kan skape usikkerhet og ufrihet.
'Dusin'-kylling kommer alltid til å ha en bismak ved seg etter dette. Og har en mistanke om at flere enn vi liker å vite har lignende arbeids- og bovilkår i Norge. Viktig fortelling, i galgenhumoristisk stil.
"Skitreningen" hadde tatt tre timer og inneholdt det som en klok lege ville ha foreskrevet for menneskene hvis de gikk til han med sine problemer: samvær, fysisk trening, hygiene, sjelefred, meditasjon, egentid. Forundring og stjernehvelvingen over oss.
I denne medrivende boka maner Sverker Sörlin oss til å ønske å nå til randen av vår evne. Boken er en refleksiv reise hvor Sörlin setter seg fore å forstå skandinavisk langrenn, men også seg selv. Han angriper saken fra mange vinkler; egentrening, deltakende observasjon, filosofi, idrettsbiografier, intervjuer og mangt annet. Også for oss som egentlig ikke er så interessert i sport. God tur!
Denne boken har tålt tidens tann. Veldig fin skildring av barns evner til å skape magi av de unseligste ting, og av parallellvirkeligheter og mental flukt - og hvordan saker kan fortone seg svært ulikt fra ulike ståsteder i begivenhetene. Godt egnet til høytlesing for hele familien. Også glimrende filmatisert.
Mange har fått bøker de allerede har eller ikke ønsker seg til jul. Hvilken bok synes du man bør bytte til seg istedet, og hvorfor?
Jeg håper noen går til bokhandelen og spør etter Syk pike. Den beskriver i spenningsromanformat hvordan verden er forbundet og hvor syke det kan gjøre oss.
Verden tåler ikke mer av menneskers grådige, omsorgsløse og destruktive livsførsel. En norsk biologiforsker har også fått nok, hun setter seg fore å hjelpe Gaia med å bli kvitt parasittene. Boken Syk Pike har en drivende og kunnskapsbasert handling som evner å formidle hvordan verden er forbundet. Dette synes jeg er godt gjort. Personlig ble jeg veldig grepet av pasasjene fra de tidligere Sovjetstatene.
Andre her har beskrevet handlingen i denne romanen, så langt det går uten å røpe slutten. Selv om forgrunnen i boken er en forrykende katt og mus historie er det mye undertekst her, ift makt, kjønn, selvtilstrekkelighet, utilstrekkelighet, motivasjon, systemers feilbarlighet, osv.
Boken er preget av interesse og kjærlighet for research og språkarbeid. Forfatteren har fremdeles et utviklingspotensiale ift språk. Det adjektivløse er flott, men av og til går fokuset på fremdrift utover det å få med seg leseren i alle skiftene mellom personer.
Jeg fikk boken anbefalt da jeg etterspurte romaner om vitenskap og forskning. Mange bøker med denne tematikken har en krim- eller spenningsramme. Men sjeldent har jeg blitt etterlatt så urolig og berørt som etter denne. Hva nå?
Denne er mer i boksirkel-gata: Jadekatten av Susanne Brøgger. Liker dere Brøgger liker dere denne.
Fokus på ku er morsom, ikke en typisk boksirkel-bok, men den kan kanskje leses sammen med de andre i samme serie, utgitt som Dyr i drift
Spennende forslag - jeg har bodd i Romania hvor den 'egentlige' Dracula, Vlad Tsepes (spidderen), huserte på 1400-tallet.
Ja, den er GOD. Den var min første 'sånn' roman - og fremdeles den jeg har likt best i denne sjangeren.
Dette er den første jeg leser av Espedal. For en tekst! Å klare å beskrive en tilværelse som er så skjør og spinkel og samtidig så forbundet og ikke til å unnslippe. Gleder meg til de andre bøkene hans - dette blir en litteraturvinter som blir mye sårvakrere (takk Stein Roll) og enda mer lærerik enn fjorårets Knaus-vinter.
Flott tips - som brakte forfatteren i kontakt med meg - gleder meg til å lese!