Hilde leser også denne! Hun liker den kjempegodt.
(Kaldhevet hvetebrød)
Rør sammen ingrediensene. Det er ikke nødvendig å elte eller kna deigen, men rør slik at alle tørre partier forsvinner. Deigen skal være mer klissete enn vanlig.
Hev deigen i to timer. Slå sammen deigen, legg den i en bakebolle med lokk og sett i kjøleskapet. Her kan du ha den i opptil to uker.
Når du har lyst på ferskt brød åpner du bakebollen og strør litt mel over den delen av deigen du har tenkt å bruke. Skjær forsiktig av et stykke av deigen på størrelse av en grapefrukt.
Form stykket forsiktig til en brødlignende klump. Ta vare på luftboblene.
Sett ovnen på 225°C, la deigen stå på kjøkkenbenken i 30 minutter, udekket.
Stek i ovnen 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
1) Bruk en potetskreller e.l til å skjære av den fargede delen av fruktskallet. Ikke få med noe av det hvite. Hakk skallet i grove biter.
2) Hakk opp frukten, fjern steiner. Ta vare på fruktsaft.
3) Ha skallet, natron og vann i en gryte. Kok opp. Skru ned varmen og kok forsiktig med lokk i 20 minutter. Legg oppi fruktkjøtt og saft og kok 10 minutter til.
5) Rør inn pektin og kok opp. Rør inn sukker. Kok opp på ny og kok i ett minutt. Fjern gryta fra plata og fjern eventuelt skum.
6) Ha marmeladen over i steriliserte syltetøyglass. Bruk i løpet av to måneder. I stedet for å legge marmeladen i syltetøglass kan du fryse det ned i opptil ett år.
Vil du med rette ha ry som lærd, så søg det lette - og gør det svært.