Sitater er bra!
Det er en super idé å ha en egen link i toppmenyen for dette.
Når jeg lagde skrivefeltet inne på bokdetaljsidene, tenkte jeg at hvis vi ville klassifisere det vi skrev for noe ( f.eks som et sitat), kunne vi markere dette med et emneord. (Man får fram dette valget under "avansert").
Det har jeg gjort noen ganger, noe du kan se her: Sitater.
Jeg ser nå i etterkant at dette ikke er det mest intuitive i verden, og det er også vanskelig å finne tilbake til.
Hvis vi vil isolere sitater som et eget felt og kanskje med en helt egen side, må vi finne et sted på bokdetaljsidene å dytte sitater og kanskje et eget skjema for å skrive inn et sitat.
Jeg skal ommøblere litt på bokdetaljsidene om en liten stund og tenke over hvordan det kan gjøres!
I mellomtida går det an å markere et notat med emneordet "Sitat", så har jeg/vi en måte å hente dem frem igjen på senere.
Til og med "Faust" selv, tror du? Fint sitat, men jeg ville byttet ut "Faust" med "Hamlet", eller kanskje heller Shakespeare. Uansett: Vi vil ha sitatfunksjon!
Hei alle gode bokelskere!
Jeg stemmer for at vi får en sitat-funksjon her på siden vår. Hva tror dere? En egen funksjon i menyen hvor vi kan legge inn de gode setningene vi merker oss mens vi leser. Eller hva?
Det vil jeg ha. Det vil jeg ha. Det, og lørdagsgodt.
Fredagshilsen fra Tore i Stavanger (det regner og jeg skal operere en liten sak i det høyre neseboret i dag, som legen påstår skal bedre luftveiene, selv om jeg ikke har klaget på dem: jeg er en sånn fyr som blir med på alt slags)
På lista over bokelskere går det nå an å klikke på "Hvor mange felles bøker?".
Da får du vite hvor mange av bøkene i din boksamling som finnes i en annen bokelskers samling.
Tallet baseres på verket utgaven tilhører. Hvis du eier to utgaver av et verk vil dette bare regnes som én "bok".
Jeg har flest felles bøker med elfhybrid (22 bøker) og stianbh (21 bøker).
Hei Randi, kjekt at du kom deg inn! :-)
Hvis du vil ta bort en bok, kan du klikke deg inn på den og bruke knappen under omslagsbildet, nederst på den finnes et "Fjern"-valg.
Bra sitat fra denne boken (som ikke er blant Balzacs aller beste, selv om den har mange bra passasjer, et godt utgangspunkt, og en rørende slutt og er fullt ut lesverdig; Balzacs laveste nivå begynner der de fleste andre har sitt høyeste), som skulle summere opp alle spørsmål jeg som forfatter har fått om hvorfor det finnes så få bøker om lykke:
"The story of their life can be summed up in three words: They were happy. In other words, nothing deserving of comment befell them."
Sett fra mitt perspektiv er det en bragd, det Erlend Loe har klart; han har kommunisert sine eksperimentelle og originale bøker til et bredt publikum, han har et helt særegent univers, og det er bare få forfattere forunt å synge med en så egen stemme. Syng ivei, du, trøndermann.
Tydelig en bok som engasjerer, dette! Jeg er nok ganske enig med deg, en kjedelig og nesten uleselig bok, men du kan klikke deg inn på tittelen og se at det allerede finnes en heftig diskusjon om den på bokelskere.
Fikset to feil:
Bøker nylig lagt til boksamlinger blir nå oppdatert igjen når noen legger til en bok
Når noen svarte på en melding ble både forfatteren av meldingen og forfatteren av den første meldingen i samtaletråden flagget som aktive. Det er nå fikset.
Undset har jeg - skam! - aldri lest, men Duun og Falkberget skal jeg slåss for til jeg ligger der ti fot under, jeg synes Medmenneske-trilogien er et monumentalt bra verk i norsk litteratur, det samme gjelder Mennesket og maktene (Juvikfolket har jeg ennå ikke lest). Falkberget er også svinbra, synes jeg, Den fjerde nattevakt og Ann-Magritt, for eksempel. Begge disse, Duun og Falkberget, synes jeg er mye større enn Hamsun. De har noe bly i føttene sine, disse forfatterne, det kan være sant, men denne perioden er en god tid for norsk litteratur. Uppdal - jeg har lest ham, men kan ikke si noe om det, kjenner jeg. Så ta deg en tur innom Duun igjen, en dag du kjenner at du tåler mørket.
Har lagt til en liste over aktive bokelskere på venstre side av forsida.
Den viser bokelskere som har lagt inn et profilbilde sortert etter sist gang de skrev en melding, trillet en terning, ga en stjerne, la til eller fjernet en bok, eller skiftet tilstand på en bok, f.eks fra "leser" til "har lest".
Har også lagd et lite såkalt "favicon", som dukker opp i adressefeltet ditt ved siden av url'en og ved bokelsker-bokmerket i de fleste nettlesere. Ikonet er en stor B, som i logoen.
Du skal ikke holde deg for mye i hus med Olav Duun, det er ikke godt for deg. Men på et eller annet tidspunkt i dette livet må du inn der. Og hundses. Og dras ettter nakkehårene gjennom det ugjestmilde helvetet på jord. Og pines i fornedrelse og vanære. I dette mørket henger det få lykter. I denne forsamlingen er det bare noen få gode vitser: "eg må ha sove? sa dauingen da han vart vekt opp." For det meste er det dødssnakk og ingen nåde: "Det går aldri verre enn gale med meg."
Artig nok har google scannet det beste bildet (det grønne) selv fra Siri, som er en bokelsker!
Send en melding til henne og spør om vi kan få rappe det, vel! :-)
For å lagre bilder fra internett kan man høyreklikke det, og velge "Save image as" eller noe slikt. Når man har det på disken kan man laste det opp til bokelskere.no.
Dette med å hente bilder fra internett er normalt ikke lov uten tillatelse. Når det gjelder bokomslag må vi allikevel regne med at forlaget som ga ut utgaven eier rettighetene til bildet.
Det betyr sannsynligvis at siden forlag også har eller har hatt retten retten til å gi ut boka, så burde de i bunn og grunn ikke være negative til kopiering av omslagsbildene.
Jeg vurderer dette til å være en offerløs forbrytelse. Men siden Siri har skænnet, er det jo høflig å spørre :-)
I am a man more sinned against than sinning. Ah. Det er så jævla bra, det stykket.
Supert! Jeg har ikke lært meg hvordan man stjeler et bilde fra nettet, så jeg sitter og scanner i stedet. Men godt det er noen som kan det, som min gamle onkel ville sagt. Last opp det du synes er tøffest, vel.
Jeg ser på googles bildesøk at det iallefall er to omslag på nettet:
Klarer derimot ikke å se hvilke omslag som skal til hvilke utgaver.
Da Politiken for en tid tilbake ba leserne om å være med på å kåre 1900-tallets beste danske roman, gikk Johannes V. Jensens fremmedartede historiske roman fra 1899-1902 av med seieren i Danmark. Det kan man forstå. De er en besynderlig roman, utrolig godt skrevet, med en til tider hallusinatorisk prosa. Prosjektet er originalt, komposisjonen er underlig: Det hele er veldig bra.
Hei alle gode bokelskere
Jeg er ikke så glad i å fylle opp biblioteket mitt med utgaver uten omslag, egentlig er jeg heller ikke glad i feil omslag, men det har jeg jo gitt etter på i en del tilfeller. Nå har det seg sånn at jeg vil legge inn Blikktrommen av Günther Grass, som jo er en av de aller beste romanene som finnes. Men den er ikke søkbar med et norsk omslag, og jeg må ha det norske omslaget. Noen som sitter på det? Noen som kan finne det? Laste det opp?
Beste hilsen Tore
Vi har gått fra såkalt "debug"-modus i maskineriet nå, som gjør at de fleste sider lastes mye raskere.
Jeg har også gjort en rekke endringer i databasen vår, som gjør at flere oppslag går mange ganger raskere.
Holder ennå på med sida som er ment å ta over for boksnakk. Du kan ta en forhåndstitt på her. Der går det også an å se hvem som har postet mest og hvem som har fått flest stjerner på postene sine.
Selvsagt er det positivt at personer som kanskje aldri ville lest boken faktisk lar seg friste til å lese den pga. Twilight assosiasjonen. Allikevel vet ikke helt hva jeg syntes om det.
Det er iallefall temmelig komisk! Så forresten dette bildet fra en amerikansk boksjappe:
Vampyrromantikk som egen genre! Jeg visste ikke engang at det fantes mange nok forskjellige titler med dette emnet til å fylle et helt stativ.
Det er forøvrig viktig å legge til at også vampyrer har rett til et kjærlighetsliv. :-)