Takk for du inspirerte meg til å ta et dukk og lese meg opp om Gunnar Otterbech Larsen (1990-1958). En norsk forfatter, oversetter, journalist, nyhetsredaktør og senere sjefredaktør i Dagbladet. Kommer til å ta for meg hans bøker dersom jeg finner de på nettet.

Under psevdonymet Kollskegg skrev han humoristiske tekster, blant annet som bidragsyter til Aschehougs årlige humorantologier Humør. Etter juridisk embetseksamen i 1923 valgte Gunnar Larsen å la seg knytte til avisen Dagbladet som journalist framfor å praktisere som jurist. Han hadde sin jobbkarriere i avisa helt frem til sin død i 1958.

Gjennom sitt lange yrkesliv som journalist og forfatter klarte Gunnar Larsen å fornye det norske avisspråket og romanspråket, der han hentet mange elementer fra Ernest Hemingway og utviklet stilen. Hans privatliv var problematisk, og det var en kjent sak at han hadde store alkoholproblemer. At han døde såpass tidlig som han gjorde, hadde sammenheng med hans alkoholisme.

Gunnar Larsen har ofte blitt kalt for den norske Hemingway, og han hentet inspirasjon fra «Hemingway-stilen». Han har dessuten oversatt en del romaner og mange noveller, og han blir ofte betegnet som mer hemingwaysk enn sitt litterære forbilde. I tillegg til sammenligningen med sin litterære helt har Gunnar Larsen blitt nevnt i samme ordelag som Olaf Bull og Alf Prøysen. Mange har spådd at hvis Gunnar Larsen hadde skrevet sine romaner på engelsk, så ville han blitt regnet blant de store anglo-amerikanske forfatterne, som for eksempel Truman Capote og Norman Mailer, innenfor dokumentarromanen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest noen bøker av Shari Lapena og lurer på om denne blir min siste.

Grunnen er at bøkene hennes minner meg veldig på bøkene av Ruth Ware. De kommer opp med noen gode konsepter, men fortellerstemmene blir noe flatt og forutsigbart. Ingen lykkelig familie hadde et godt konsept og mistenker at jeg ville ha likt den bedre hvis den var skrevet av noen andre.

En spesiell familie
Ingen lykkelig familie er uansett om en rikmannsfamilie som aldri har vært lykkelig, stort sett på grunn av den kravstore faren i familien. Han har alltid vært kravstor til de voksne barna hans, og aldri hatt noe nært forhold til dem. Rikmannskfamilier er kjent for å overlate barna til de andre bare fordi de kan. Hans kone er den som ikke tør å gå i mot ham.

Etter en påskemiddag, blir foreldrene deres funnet myrdet på en brutal måte i deres eget hjem. Det går rykter om at det må være en av barna deres, eller elsker bare naboene deres sladder?

Ikke en forfatter for alle
Jeg har lest tre bøker av Lapena i skrivende stund: Ingen lykkelig familie, Naboparet og A Stranger in the House. Så har prøvd bøkene hennes på norsk og engelsk. Det har ikke noe med oversettelsene å gjøre at jeg ikke er helt begeistret for bøkene hennes. Det er nok fortellerevnen som ikke engasjerer helt og bøkene hennes blir fort for lette. Det krever ikke mye å lese dem og fungerer best som grei underholdning der og da. Det samme gjelder Ingen lykkelig familie. Syntes mange av karakterene var interessante å lese om, spesielt Dan, men det var ikke nok.

Fascinerende familiedynamikk og harde bud som var underholdende og engasjerende å lese om, men ellers var Ingen lykkelig familie noe langdryg og masete. Tror nok dette blir min siste bok av Lapena siden jeg ikke får mye connection til bøkene hennes.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Gyldendal, mot en ærlig anmeldelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boken trodde jeg at jeg hadde. Etter å ha undersøkt mine nettbiblioteker så er det et faktum og boken er satt på min ønskeliste. Hvilken bok av Vetle Lid Larssen er det som ligner på Oppmålingen av verden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for dine utfyllende og artige kommentarer, Harald. Jeg får nesten lyst til å lese «I sommer» på nytt, og også mer av Gunner Larsen. Ser at jeg har påbegynt To mistenkelige personer, men vet ikke helt hvorfor jeg ikke fullførte.

Har du eller andre noen anbefalinger når det gjelder Gunnar Larsen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så fint å bli minnet på Gunnar Larsen! Jeg oppdager at jeg ikke har lagt inn de bøkene av ham som jeg har lest, hverken "I sommer", "Weekend i evigheten" eller "Bull". Det er noe veldig fascinerende ved tidsbildet og Oslo-beskrivelsene hans. "Bull" forteller om de to som hadde passet så godt sammen, men aldri møttes, - bare fikk et glimt av hverandre i skiløypa helt til slutt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

God helg! Hentet 2 bøker jeg bestilte på Norli tidligere i uken. De er kvikke, det tok 3 dager fra bestilling til mottak av pakken. Den inneholdt som jeg forventet de to første bøkene i serien, "Krigen i Nord" 4 bind totalt :

  1. Seks dager i april, et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940 av Stein Arne Nistad
  2. Den tapte våren, roman : inspirert av virkelige hendelser i Ofotfjorden og Narvik fra 9. april til - 10. juni 1940 av Stein Arne Nistad

De to siste i serien "Krigen i Nord" > Askefall (3), Ildveien (4).

Skal begynne på første boken i serien - Seks dager i april av Stein Arne Nistad

Dette er første boka i en trilogi som handler om krigen i Nord-Norge. “Seks dager i april” er et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940. Boka er basert på historier som er skjedd og fortellingene til tidsvitner. I boka møter vi Skomakeren Andreas som bor i Ofoten, på småbruket Bakkan i Pundsvik, sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken.

Seks dager i april er et historisk drama, men også fortellingen om menneskers kjærlighet, tro, overbevisning og valg. Skomakeren Andreas bor i Ofoten på småbruket Bakkan i Pundsvik sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken. Den 9. april 1940 seiler ti tyske krigsskip inn fjorden. Maskinisten Karl er ombord i jageren Erich Köllner. Han forlot kjæresten Liesel i Frankfurt, i en felles tro på at Hitler og at krigen skal skape et nytt og bedre Europa. Den tyske flåten massakrerer de norske panserskipene Eidsvoll og Norge inne på Narvik havn, før tyske styrker besetter byen. I løpet av de neste seks dagene blir den fredfylte fjorden skueplass for de uten sidestykke mest omfattende og brutale krigshandlingene som noen gang er utkjempet i Norge. Karl, Andreas og Gunvor blir en del av en hendelser ingen av dem hadde kunnet forestille seg. Det handler om å overleve – men også om å gjøre valg og følge en overbevisning det er mulig å leve videre med.

Fakta:
Slaget om Narvik har blitt omtalt som Hitlers første nederlag i andre verdenskrig ettersom byen ble gjenerobret. Men det er også omtalt som en alliert seier som glapp fordi Nord-Norge ble oppgitt uten at de tyske styrkene hadde blitt tvunget til kapitulasjon.

276 mann omkom, mens 96 mann overlevde (til sammen omkom 282 mann, dette inkluderer de som døde på grunn av skadene som de pådro seg under senkningene). Den tyske styrken gikk i land, og etter kort tid og uten kamp overgav oberst og NS-medlem Konrad Sundlo Narvik til de tyske styrkene.

På kontinentet hadde tyske styrker rykket inn i Frankrike, Nederland og Belgia. De allierte valgte derfor å trekke troppene ut av Nord-Norge og sende dem til kamper lenger sør i Europa. juni 1940 kunne dermed tyskerne rykke inn Narvik og heise hakekorsflagget.

Slaget om Narvik var de omfattende kamphandlingene i Narvik og omegn under andre verdenskrig. Det begynte med det tyske angrepet den 9. april 1940, og endte da de allierte styrkene trakk seg tilbake den 8. juni samme år og den norske 6.

Andre bøker jeg har om Narvik:
Bitter seier : Narvik, 10. april-10. juni 1940 (2013) av Jacobsen, Alf R.
Kampen om Narvik 1940 (2013) av Frode Lindgjerdet

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Weekend i evigheten - hørespill på NrK

I 1934 kom romanen Week-end i evigheten, som regnes som en av de underligste og fineste bøkene i norsk litteratur. Romanen regnes også som hans beste og mest originale verk, og sammenlignes med Knut Hamsuns roman Sult.

Verker, Egne verk
I Sommer (1932)
To mistenkelige personer (1933)
Week-end i evigheten (1934)
Bull (1938)
Sneen som falt i fjor (1948)
Dikt (1959)
En avismanns samlede poesi (2000)

Oversettelser, Hans mest kjente oversettelser (oversettelsesår i parentes):
Og solen går sin gang av Ernest Hemingway (1929)
Lysistrata av Aristofanes (1933)
Den ene mot de mange av Ernest Hemingway (1938)
Godnatt, jord av Ivar Lo-Johansson (1939)
Over floden og inn i skogene Ernest Hemingway (1951)
Sneen på Kilimanjaro og andre noveller av Ernest Hemingway (1953)

I tillegg har han bearbeidet flere av Ludvig Holbergs komedier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste Gunnar Larsens "I sommer" for mange år siden, og skrev også om den. Fordi jeg den gang ikke fant den i Bokelskeres bokbase, la jeg den inn selv. Den ble dermed liggende bare i min boksamling. Dette var en gammel Lanternebok, uten iSBN-nummer. Jeg synes dette systemet er dumt. Kanskje er det også en del av svaret på spørsmålet du reiser, Harald, hvorfor bøker som Larsens ikke når frem til så mange nye lesere, eller tilsynelatende ikke gjør det.

Jeg likte "I sommer" svært godt - absolutt lesverdig, og begrunnelsen finner du her!
Jeg ser at jeg har konkludert med at Larsen er en forfatter som ikke bør gå i glemmeboken :-) Fint at du har trukket han frem igjen, Harald.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har satt boken på min ønskeliste & den vokser. Uten å ha lest boken så setter man vel sitt tenkesettet til det tidspunkt romanen er satt i å være. Iom at denne boken ble utgitt i 1930 så gir den en mer autentisk bilde av den tiden. Utover det så formidler enhver roman seg om hovedpersonens tanker & følelser i hvilken som helst situasjon han/hun er i. Romanen spinner ut fra der. Det autentiske bilde formidler også alt som forsvunnet, endret & revet og erstatt med noe annet og hele landskapet er da totalt endret for alltid. Hvilke kontroversielle sider utroskap & homofili boken tar opp vites ikke, men det har jo alltid vært en del av samfunnet - åpent eller skjult. På samme tid så øyner jeg Bjørnesterne Bjørnson og hans samtidige forfattere som satte viktige temaer til debatt i sine "skrifter".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er i gråsonen av du søker etter. The Great Courses har flere videoer/DvD osv. Jeg vet de har en god del om Filosofi & Religion. Jeg har flere om ikke det samme emne som jeg eier, kjøpt når de har hatt tilbud.
Dette fant jeg på nettet:

How much does The Great Courses cost?
The Great Courses Plus Review
The Great Courses Plus starts at $20 per month. For this price, you get access to everything in the catalog and can stream content on any supported device.
In addition to its website, you can access The Great Courses Plus' lessons on Android phones; iPhones or iPads; Apple TVs; Rokus; Fire TVs; and Kindles.

Where can I watch The Great Courses?
My Digital Library on TheGreatCourses.com lets you stream courses you own on your computer (requires account login). You can also download the Instant Video formats of the course to view when offline.

PS! Det eneste du trenger å gjøre er å sjekke og se om dette er noe for deg. Tror NrK har sendt en del innenfor emne religion på TV for noen år siden. Selv synes jeg at de er seriøse & interessante de jeg har kjøpt. Var ikke klar over at man ved å være pluss medlem kunne se alt de har & deretter vurdere hvilke jeg ville kjøpe. Har noen jeg har kjøpt på deres nettside + andre på Craftsy . com.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk hadde bruk for han. Dei trong han. Og det var den beste gåva nokon kunne gi eit anna menneske.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mary Shelley var ikke en katt for sin hatt som kvinne - særdeles på den tiden. Leste om henne på Wikipedia den engelske siden - o'boy var hun forut for sin tid. En riktig feminist. Hun var virkelig radikal eller var det livet som førte til det?

En kvinne er ikke født mental sterk > alt kommer an på hva som blir kastet mot en underveis mens man lever livet man har fått utlevert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg søkte kun på boktittelen Frankenstein - som kun var oppgitt i referensefeltet når man er inne og leser bokomtaler fra Bokelskere Medlemmer. At det i tillegg var oppgitt på bokens forside redaktør - Johanna M. Smith, fikk jeg ikke med meg. Forsøkte kun å være behjelpelig. Når det er sagt så får jeg med meg mangt og meget i slike inspirerte søk - berikelse for meg selv altså.

Forfatteren forstår jeg kan både være forfatter & gi kritiske tilbakemeldinger om egne skrifter.

Her er bokomtalen på Adlibris:
Denne revisjonen av en allment vedtatt kritisk utgave presenterer teksten fra 1831 til Mary Shelleys engelske romantiske roman sammen med kritiske essays som introduserer studenter til Frankenstein fra moderne psykoanalytiske, marxistiske, feministiske, kjønns- og kulturstudier. Et ekstra essay demonstrerer hvordan ulike kritiske perspektiver kan kombineres. I den andre utgaven er 3 av de 6 essayene nye. Teksten og essayene er supplert med kontekstuelle dokumenter, introduksjoner (med bibliografier) og en ordliste med kritiske og teoretiske termer.

I den tredje utgaven er tre av de seks essayene nye, og representerer nyere kjønns-/skeive, postkoloniale og kulturelle teorier. De kontekstuelle dokumentene har blitt betydelig revidert for å inkludere mange bilder av Frankenstein fra moderne populærkultur.

Er det redaktørens essays det refererer til eller tar hun tak i forfatterens kritiske tilbakemeldinger
fra egne skrifter? Det sies ikke eksplisitt. Boken har fått gode tilbakemeldinger og blir sett på som undervisningsmateriale

Mary Shelley
Mary Wollstonecraft Shelley (née Godwin; 30 August 1797 – 1 February 1851) was an English novelist, short story writer, dramatist, essayist, biographer, and travel writer, best known for her Gothic novel Frankenstein: or, The Modern Prometheus (1818). She also edited and promoted the works of her husband, the Romantic poet and philosopher Percy Bysshe Shelley. Her father was the political philosopher William Godwin, and her mother was the philosopher and feminist Mary Wollstonecraft.

Mary Godwin's mother died when Mary was eleven days old; afterwards, Mary and her older half-sister, Fanny Imlay, were reared by their father. When Mary was four, Godwin married his neighbour, Mary Jane Clairmont. Godwin provided his daughter with a rich, if informal, education, encouraging her to adhere to his liberal political theories. In 1814, Mary Godwin began a romantic relationship with one of her father’s political followers, the married Percy Bysshe Shelley. Together with Mary's stepsister, Claire Clairmont, they left for France and travelled through Europe; upon their return to England, Mary was pregnant with Percy's child. Over the next two years, she and Percy faced ostracism, constant debt, and the death of their prematurely born daughter. They married in late 1816 after the suicide of Percy Shelley's first wife, Harriet.

In 1816, the couple famously spent a summer with Lord Byron, John William Polidori, and Claire Clairmont near Geneva, Switzerland, where Mary conceived the idea for her novel Frankenstein. The Shelleys left Britain in 1818 for Italy, where their second and third children died before Mary Shelley gave birth to her last and only surviving child, Percy Florence. In 1822, her husband drowned when his sailing boat sank during a storm near Viareggio. A year later, Mary Shelley returned to England and from then on devoted herself to the upbringing of her son and a career as a professional author. The last decade of her life was dogged by illness, probably caused by the brain tumour that was to kill her at the age of 53.

Until the 1970s, Mary Shelley was known mainly for her efforts to publish Percy Shelley's works and for her novel Frankenstein, which remains widely read and has inspired many theatrical and film adaptations. Recent scholarship has yielded a more comprehensive view of Mary Shelley’s achievements. Scholars have shown increasing interest in her literary output, particularly in her novels, which include the historical novels Valperga (1823) and Perkin Warbeck (1830), the apocalyptic novel The Last Man (1826), and her final two novels, Lodore (1835) and Falkner (1837). Studies of her lesser-known works such as the travel book Rambles in Germany and Italy (1844) and the biographical articles for Dionysius Lardner's Cabinet Cyclopaedia (1829–46) support the growing view that Mary Shelley remained a political radical throughout her life. Mary Shelley's works often argue that cooperation and sympathy, particularly as practised by women in the family, were the ways to reform civil society. This view was a direct challenge to the individualistic Romantic ethos promoted by Percy Shelley and the Enlightenment political theories articulated by her father, William Godwin.

PS! Boken kan kjøpes på Amazon.com som Kindle versjon ($ 2,56)og man trenger ikke laste den ned. Jeg har flere Kindle bøker og leser de på PC'en på Amazons nettside som er fult mulig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tok en sjekk på Norli og søkte på hennes navn. Fant kun 1 bok på bokmål "Frankenstein - leseuniverset 5-7 : klassikere av Mary Shelley", pocket. Men den var utsolgt fra nettlaget & ikke tilgjengelig i Norli butikker.

På Adlibris fant jeg en bokboks >> "Leseuniverset 5-7; Klassikere - Øvrig, Norsk (bokmål), 2012
Forfatter: Robert Louis Stevenson, Mary Shelley, Daniel Defoe, Rudyard Kipling, Jack London, Alexandre d.e. Dumas. Prislapp NOK 1083.

Beskrivelse: Leseuniverset klassikere er en ny boks med skjønnlitterære tekster. Boksen består av kjente og kjære klassikere, som Robinson Crusoe og Skatten på Sjørøverøya. Tekstene er forenklet og har fått en oppdatert språklig bearbeiding tilpasset målgruppa. Hver bok er på 80 til 100 sider, illustrert og med oppgaver i lesestrategier. Titler i boksen:
De tre musketerer
Skatten på Sjørøverøya
Frankenstein
Robinson Crusoe
Jungelboka
Ulvehunden

Ved videre søking fant jeg på Aslibris.com/no:
Frankenstein - Innbundet, Dansk, 2021, Forfatter: Mary Shelley ( 240 sider), 442 kr.

Generell søking på Mary Shelley, danske bokutgaver på Adlibris

Generell søking på Mary Shelley norske utgaver på Adlibris

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Norskættede Richard Matheson døde i 2013, og etterlot seg noen moderne klassikere som Hell House og I Am Legend. Han skrev også manuskriptet til Duel som var regissert av Steven Spielberg. Matheson var en forfatter de fleste har et eller annet forhold til.

Beryktet hus
Hell House ble utgitt i 1971, og legger vekt på mørke krefter og det erotiske. Fire personer blir sendt til Hell House av en gammel mann som ikke har lang tid igjen å leve, for å teste om det er liv etter døden eller ikke. De får også en pen sum for bryderiet. Huset ligger i Maine og heter egentlig Belasco House, men er mest kjent for å bli kalt Hell House. Huset tilhørte okkultisten Emeric Belasco, og han var kjent for hemningsløse fester, orgier og kriminelle aktiviteter.

Dr. Barrett tar med seg to som påstår at de er et medium og kona. Kona hans Edith er bare med fordi hun ikke orker tanken på være hjemme alene, og en av de andre har overlevd Hell House tidligere. Det ene mediumet påstår under oppholdet, at Emeric må ha hatt en sønn, men de andre stiller seg tvilende til det. Under diverse undersøkelser, opplever de rare ting, som at huset tar kontrollen over dem, og de blir utsatt for både erotiske og skremmende opplevelser.

Holder seg godt
Det er noen tiår siden Hell House ble utgitt, men den holder seg fremdeles godt selv om skremselsfaktoren ikke er helt der. Det er likevel en god historie med noen interessante karakterer. Selv kunne jeg ha fint klart meg uten de erotiske beskrivelsene. Skjønner det ofte er en del av horror, i hvert fall i gammeldags horror, men syntes handlingen klarte seg bra uten den delen. Matheson skriver godt, og er god på å få frem det dystre, og at karakterene forventer det verste. Likte også at kapitlene var delt opp som tidspunkt.

Men som sagt, ingen skummel hjemsøkt hus bok, men heller dyster og stemningsfull. Noen av karakterene var en smule irriterende, som blant annet Edith, som bare var der for å være der. Den er helt klart verd å lese, og er en god inspirasjon til mange hjemsøkte hus bøker. Av denne og I Am Legend, likte jeg vel I Am Legend hakket bedre, da den var en god del mørkere.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om boka :
Dette er en bok som handler om smerten, fornedrelsen, fortvilelsen og skammen mange næringsdrivende opplever i sitt møte med Skatteetaten. Derfor begrepet «voldtekt». Boken er dels bygget på konkrete intervjuer med næringsdrivende, dels en oppsamling av eksempler, og til slutt tilsatt noen gram fri fantasi.

Mafiaen er brukt som synonym for Skatteetaten i boken fordi så mange av de som er intervjuet, har trukket denne parallellen. Et ubegripelig sett med innviklede regler, og nær sagt umenneskelige straffer for å bryte dem. I tillegg den overdrevne maktbruken som de som blinkes ut av mafiaen – eller av Skatteetaten – forteller at de opplever seg utsatt for.

Dypest sett er dette en debattbok som stiller spørsmål ved hvordan samfunnets kontrollfunksjoner skal utføres. Og hvilken grad av maktbruk som skal være tilrådelig – og tillatelig. Er det greit å skyte alle hunder fordi du har hørt at en av dem kan ha rabies?

Til nå har små næringsdrivende i stillhet båret sin smerte og sin skam påført dem av noen som sies å skulle handle på vegne av oss alle. Denne boken forteller deres historie.

Boken kan kjøpes hos Norli

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å bruke short-rows for å lage fargerike mønstre er ikke en ny teknikk. Den har blitt brukt av mange strikkedesignere på tvers av mange ekstremt populære mønstre. Overraskende nok har ingen forklart teknikken i full detalj eller lært den bort til et utbredt nivåer til nå.

Woolly Wormhead, kjent for sine innovative hattekonstruksjoner, presenterer den første boken som utvikler, underviser og fullt ut utnytter short-rows fargestrikking. Fra og med en dyptgående og illustrert trinn-for-trinn-seksjon, underviser Woolly kjernen i teknikken.

Med den nye kunnskapen kan strikkere utforske og øve fra en ordbok med 50+ mønstre. For å avrunde boken er 10 tilbehørsmønstre fra forskjellige designere fra hele verden inkludert, som viser skjønnheten, den enkle tilgjengeligheten og allsidigheten til denne teknikken. Fargearbeid er alltid en hit blant strikkere, og denne nye måten å lære og deretter bruken av short-rows i fargestrikk vil vekke oppmerksomheten til både strikkere og designere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må finne boken først. Men hvor den befinner seg blant mine 7000 bøker er en annen sak. Særlig når de er ikke alle sortert enda, hehe det er å lete etter nåla i høystakken, men da blir noe gjort ....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjakalen, det er litt av en reise tilbake i tid, 1963. Har boken og har lest den for så lenge siden (2009) at jeg har glemt alt. Må finne boken igjen. Takk for påminnelsen.

Fra virkeligheten - Der var en person som som ble kalt "sjakalen" som ble tatt til slutt >> «Sjakalen» eller Ilich Ramirez Sanchez som han egentlig heter har sittet i fengsel siden 1994. Terroristen soner sine to livstidsdommer. Etter å ha stått bak en rekke spektakulære terroraksjoner i Europa og Midtøsten på 1970- og 80-tallet, blant annet kidnappingen av elleve oljeministre under et OPEC-møte i Wien i 1975, ble den venezuelanskfødte venstreekstremisten i 1994 pågrepet i Sudan og utlevert til Frankrike.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om vi ikke beskytter de frittalende, forsvinner friheten, og det kan skje raskere enn vi tror.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechElin FjellheimRune U. FurbergTralteToveHarald KJorund KorbiKirsten LundMartineDemeterIngunn SNorahTove Obrestad WøienOddvarGLilleviMarteKristine LouiseRufsetufsaAnette Christin MjøsFindusPrunellasiljehusmorBerit RAkima MontgomeryConnieIreneleserLene MMarianneNCecilieJarmo LarsenAmanda AJBHilde MjelvaHeidi LEster SPiippokattaDolly DuckTrude JensenStine SevilhaugHanne Kvernmo Rye