Kjærlighet, klisjeer, intriger og engelsk/australsk historie.Kunne lett ha vært 100 sider kortere og Cece kunne oppført seg mindre som en fjerdeklassing! Jeg ble sur når den ene klisjeen følger etter den andre. Historien i seg selv er egentlig ganske interessant, men den blir forstyrret av overtydelige frampek som ødelegger hele spenningen. Jeg skal lese denne serien ferdig, for jeg må vite hvordan alt henger i hop til slutt. Den røde tråden i fortellingen er god, siden den får meg til å holde ut.
I denne boka følger vi folket på Innhaug videre i livet og i tida. Neste generasjon og deres strev, kjærlighet og skam.
1800-tallet, gårdsfolk, kjærlighet, død, strev og intriger. Jeg trodde ikke dette var min greie, men denne lydboka fullførte jeg på tre dager. Jeg ville jo vite hvordan det gikk med familien på gården Innhaug, folka som jobber for dem og de som gjerne vil inn.
Ei bok om å miste seg selv fullstendig i håpet om å bli elsket av en annen. Her beskrives følelser og tanker som jeg tror de fleste har kjent på i større eller mindre grad. Boka er lettlest, med flere korte anekdoter og sitater. Noen stikk av gjenkjennelse kjente i hvert fall jeg og jeg liker ærligheten og sårbarheten, selv om et par ting grenset til å bli litt overtydelig.
-Ja. Selvmedlidenheten er en uimotståelig greie. Det er som å spise potetgull. Hvis du først begynner, klarer du ikke stoppe.
Begrepet avstandsforelskelse er et presist uttrykk, for det man er forelsket i, er jo først og fremst avstanden.
-Å?
- Det er en forelskelse som alt for ofte opphører å eksistere idet man er så heldig- eller uheldig- å få objektet for forelskelsen i fanget.
Dette er en av de få bøkene jeg fortsatt husker å ha lest som barn. Anton får plutselig besøk av en vampyr. Dette fører til en del forklaringsproblemer overfor foreldrene, men det skjer ikke så mye spennende egentlig. Det mest spennende er da Rydiger, vampyren, inviterer Anton med seg hjem til krypten.
En ung mann søker sannheten om hva som skjedde den gangen hans foreldre døde på ferietur mens han enda var et lite barn. Letingen fører ham til Shetland og Frankrike. Historier fra første og andre verdenskrig rammer inn denne fortellingen om familiehemmeligheter og kjærlighet.
Fortellerstemmen er et samlet "vi". Ei hel bygd forteller historien til flere av menneskene som bor der. Boka er delt opp i små fortellinger som igjen er delt opp i kapitler. Likevel er ikke dette en novellesamling, selv om den kan minne om det. Vi hører om flere av de samme folka i de forskjellige historiene. Trisk, komisk og litt stillegående er den. Den handler rett og slett om vanlige folk som gjør ting vanlige folk gjør, selv om vi ikke vil innrømme det; de blir frelst, redde, forelska, bedrar hverandre og lyver.
Det blir litt for lite spenning i denne boka. Alt tar så lang tid. Jeg skjønte så fort hvem drapsmannen var og boka kunne dermed vært kortere og mer effektiv. Jeg savner også å høre litt om Sejers liv parallelt med etterforskningen.
Nok en gang skuffer Fossum meg. Jeg skjønner for tidlig hva som er plottet her. Det er alt for mye tomt snakk og jeg får ikke sympati eller andre følelser for noen av hovedpersonene. Jeg kjedet meg til tider i de lange avhørene og synes alt gikk for sakte. Et lite snev av spenning var det midt i boka, men det gikk fort over.
Jeg-personen har måttet flytte hjem i voksen alder. I dagbok-liknende form forteller hun om hverdagshendelser, men også interessante betraktninger av nyhetsbildet, litteratur hun har lest og fun facts som hun og faren utveksler. En saktegående og ettertenksom liten roman om å trenge hjelp av de rundt seg, men også om all omsorgen som finnes i hverdagen.
Denne boka er korte glimt fra en ungdomsskoleelevs minner. Den handler om hvordan hun møter sin beste venninne og alle de brutale møtene de får med voksenlivet. Den er nesten skrevet som en dagbok, eller kanskje mer som et brev til denne venninna. En slags minnebok over vennskapet deres, kanskje. Kort og treffende skrevet.
Geir Gulliksen skriver så innmari bra. Jeg ser for meg handlingen og ser for meg ansiktsuttrykk og kroppsspråk, men jeg blir så irritert på karakterene. Jeg liker ikke handlingen. Jeg synes det er ubehagelig å lese om hvordan disse menneskene behandler hverandre. Likevel bare må jeg lese bøkene hans. Nettopp fordi han skriver så levende. Lydboka er fint innlest av Henrik Rafaelsen som gjør en bra jobb.
For en fantastisk innledning. Den ga meg lyst til å fullføre boka tvert. Handlingen dreier seg rundt de legendariske kirkeklokkene støpt til minne om to spesielle tvillingjenter fra gården Hekne. Hovedpersonen, Astrid Hekne en selvstendig og smart jente og tjenestegjør en periode for den nyankomne og nyutdannede presten, Kai Schweigaard. Arkitektstudenten Gerhard Schønauer kommer for å ta den gamle stavkirka i øyesyn og tegne den. Språket er morsomt og friskt og jeg er sikker på at Mytting selv ville gitt lydboka et ekstra spark, men innleser Kai Remlov gjør en strålende jobb. Anbefales!
Denne boka leste jeg så sakte jeg kunne. Jeg ville ikke at den skulle ta slutt!
Eleanor vokser opp i et hjem der hun aldri kan være trygg, med redde småsøsken, en voldelig stefar og en stakkarslig, tafatt mor. Jeg kommer aldri til å glemme det første møtet mellom den nyankomne og veldig rare Eleanor og Park, den litt nerdete, streite gutten som ikke orker måten de andre ungdommene behandler Eleanor på.
Hjertet mitt vokste et par størrelser da jeg leste denne.
Jeg vi si at boka passer svært godt for oss som er født og oppvokst på 80-90 -tallet. Vi er vel ikke lenger å vurdere som ungdommer, så jeg mener denne boka kan treffe voksne, kanskje enda mer enn dagens ungdom. Men alle burde lese den. Den er nydelig.
Hmm! Jeg syntes nok først at boka var pretensiøs og med et språk som ikke var noe for meg. Men etter at jeg kom meg gjennom de første sidene på andre forsøk var jeg helt frelst. Merkelig opplevelse egentlig! Oversettelsen reagerte jeg ikke på. Hadde vært gøy å høre om du kommer deg gjennom boka og eventuelt hva du da synes om den :)
Ung kvinne møter ung mann. Hun blir for ivrig, får en hang up, og irriterer til slutt vettet av alle rundt seg. Vakkert språk og treffende setninger. En velformulert fortelling om å miste seg selv i drømmen om den store kjærligheten, eller å forelske seg i selve forelskelsen.
Daria må arbeide svart fordi et tungt byråkrati ikke vil gi henne personnummer til å jobbe i Sverige. Det er et miljø for svart arbeid i bydelen Daria jobber, og det er vanlig å tjene halvparten av minstelønn. Daria kontakter et fagforbund, og da begynner ting å skje. En tegneserie basert på en sann historie.
Vi møter to unge brødre i det sørlige Afrika. Sean, den ene av guttene er svært eventyrlysten og finner stadig vekk på nye sprell de to guttene kan finne på. Det er jakt, ville dyr og utforskning av store områder. Men en dag skjer det en ulykke som for alltid vil endre Seans forhold til Broren, Garrik. Sean legger ut på en reise fylt med oppdagelser, rikdom, alkohol, sorg og kjærlighet. Vi streifer innom elfenbens-jakt og gullgruvenes oppstart og utviklingen av store gruvesamfunn.