Hvor har du dette fra ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Apartment er skrevet av to forfattere, som var lett å legge merke til siden skrivestilen var noe ujevn.

Skrekkelig hverdag
Den handler om Mark og Steph som er rystet etter et alvorlig innbrudd. Det føles ut som om ting ikke blir normalt igjen. De har også datteren Hayden å tenke på. En venn av dem snakker om å bytte hus og gjøre det om til en ferie. Steph går på Internett og finner en leilighet i Paris. Foreldrene hennes tar seg av Hayden mens Steph og Mark reiser fra Cape Town til Paris. Leiligheten ser ikke ut som beskrivelsene eller på bildene. Den er rotete og det er skittent. De finner merkelige ting. De finner også ut at eierne av leiligheten ikke har kommet frem i Cape Town for å bo i huset deres. De er også vanskelig å nå.

Etter en hendelse drar Steph og Mark tilbake til Cape Town. Hjemme legger de merke til at ting er blitt flyttet på, og det føles ikke ut som "hjemme" lenger. Hva har de tatt med hjem fra Paris? Et spøkelse? Hekseri? Eller noe enda skumlere? Mark og Steph virker å være enda mer irriterte på hverandre nå enn tidligere.

Mye sutring
Kapitlene er både fra Mark og Stephs perspektiv. Begge to er veldig sutrete, særlig Steph. Å være inne i hodene ders var utfordrende. Noen partier i boka var spennende, men det tok tid før det skjedde noe som helst. Det er egentlig ikke et hjemsøkt hus historie, men heller om folk som føler at de er hjemsøkt eller at noe roter med dem.

Ikke en ny favoritt, fordi The Apartment var surrealistisk og det føltes mer ut som en feberdrøm, enn horror. Litt skuffet på grunn av det.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Weldon's Practical Needlework var et populært viktoriansk magasin som tilbød strikk, hekling, lappeteppe og en rekke andre håndarbeidsmønstre for "nyttige artikler". Publisert i England omtrent mellom 1885 og 1915, tilbød den kvinner fra den voksende middelklassen tekniske instruksjoner og prosjekter. Enten solide gjenstander av daglig bruk som strømper, "en gentlemans vest" eller damevest, eller mer fantasifulle hullmønstrer og "d'oyleys". Weldon's publiserte opprinnelig små hefter 12 ganger i året, og samlet disse til slutt i større bind.

Weldon's Practical Needlework: Deluxe Edition er nå tilgjengelig som et ekstravagant 6 boksett. I tillegg til strikk og hekling, inneholder hvert bind en rekke dekorative brodererier: crewel, applikasjon, korssting, makramé, smocking, perlenett og andre mindre kjente teknikker. Dette bokssettet fungerer som et historisk dokument og samleobjekt.

Denne boksamlingen på 6 bøker kjøpte jeg fra USA ca. 2014. Helt utrolig hva den inneholder. Det vi i dag tror er nye mønstre finner man igjen fra en tid på 1800-tallet. Denne esken med 6 bøker er blytung & krever sin plass, men er glad jeg har den i hus.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest mye fra Palestina og Midtøsten det siste året. Med noen nødvendige avbrekk. Men etter å ha fått inn mange gode forslag på listen over bøker om Palestina, er det flere som frister. I første omgang har jeg begynt på Gudfaren, Trygve Lie, Generalsekretæren som sviktet FN av Odd Karsten Tveit, som jeg allerede har.

Så har jeg bestilt Det er ikke meg jeg forestiller av Fernando Pessoa, etter anbefaling fra Beathe Solberg. Gleder meg til et gjensyn med Pessoa!

Forsettet om ikke å kjøpe flere bøker, glipper litt 😊

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja absolutt! Tusen takk, Ava. Boken er lagt til listen. Fint at du har tatt med så mye fra introduksjonen.

Inspirert av deg la jeg også inn diktsamlingene "Tunga mi protesterer mot døden" og "Hvorfor lot du hesten bli igjen alene". Har du lest noen av dem? I så fall, noen anbefalinger?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, men fant ingen norsk oversettelse på nettet. Har flere bøker av samme forfatter på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Var som vanlig på posten i går og hentet pakke. Været vi hadde & i dag er så vidt på plussiden med barfrost fra natten som var. Gangvei er strødd så ingen glatte partier. Nå ser jeg fram til at alt grønnes.

Min bok denne uken er mer av en filosofisk karakter.
Descartes' Error - Emotion, Reason and the Human Brain av Antonio Damasio

I århundrene siden Descartes berømt proklamerte, ‘jeg tror, derfor er jeg,’ har vitenskapen ofte oversett følelser som kilden til en persons sanne vesen. Selv moderne nevrovitenskap har inntil nylig hatt en tendens til å konsentrere seg om de kognitive aspektene ved hjernefunksjon, uten å ta hensyn til følelser. Denne holdningen begynte å endre seg med utgivelsen av Descartes' Error. Antonio Damasio utfordret tradisjonelle ideer om sammenhengen mellom følelser og rasjonalitet. I denne fantastisk engasjerende boken tar Damasio leseren med på en vitenskapelig oppdagelsesreise gjennom en rekke casestudier, og demonstrerer det mange av oss lenge har mistenkt: følelser er ikke en luksus, de er avgjørende for rasjonell tenkning og for normal sosial atferd.

Antonio Damasio er en portugisisk nevrovitenskapsmann. Han er for tiden David Dornsife-leder i nevrovitenskap, samt professor i psykologi, filosofi og nevrologi, ved University of South California, og i tillegg adjunkt ved Salk Institute. og har skrevet flere bøker:
Hans arbeid, Self Comes to Mind: Constructing the Conscious Brain (2010), utforsker forholdet mellom hjernen og bevisstheten. Damasios forskning innen nevrovitenskap har vist at følelser spiller en sentral rolle i sosial kognisjon og beslutningstaking.

Jeg hentet også - På leting etter Spinoza, glede, sorg og den følende hjernen av Antonio Damasio som jeg fikk tak i på et antikvariat

Glede, sorg, sjalusi og frykt er deler av vårt daglige liv. Allikevel er studier av slike følelser blitt ignorert. Antonio Damasio mener at nettopp følelser og emosjoner ligger til grunn for vår tenkning og for menneskets utforskning av virkeligheten. Ved hjelp av filosofen Spinoza lærer han oss hvordan følelsene gir mening til menneskelivet. Spinozas filosofiske innsats består bl.a. i at han nekter å skille hjerne og kropp. På leting etter Spinoza er en velskrevet fortelling om nevrologens nyskapende arbeid i skjæringspunktet mellom filosofi og biologi. Damasio er en av verdens fremste forskere innen nevrologi og har et stort internasjonalt publikum.

Ønsker alle en god, interessant lesehelg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg venter i spenning :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi hvilken skrekkblandet fryd - å bli portrettert av en så observant og presis forfatter 😊

Takk for fin tilbakemelding! Jeg liker også svært godt denne typen bøker med humor og alvor. Dessverre er det nokså langt mellom dem.
Og fotpleien har det ennå ikke blitt noe av ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og vips, så dukker du opp som en karakter i hennes neste bok ;-)

Takk for tipset! Denne boka var akkurat det jeg trengte nå, en «feelgood med mening». Med hvert kapittel som en liten novelle om levd liv, fortalt med både omsorg og humor, ga den en positiv boost og en liten motvekt til et dystert nyhetsbilde som preger oss for tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, har ikke bestemt meg enda. Ser at forlaget utgir boken Gads Forlag i 2025

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vet jeg ikke. Jeg lånte den på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en link som kan hjelpe deg å få tak i boken

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk til deg for responsen og to gode forslag! Jeg har ikke lest noen av dem. Boken om muren har jeg lagt til listen og også min egen ønskeliste. Hils til kona og takk så mye!

Når det gjelder boken til Hilde Henriksen Waage, er jeg litt usikker. Synes det ser ut som den favner svært bredt og dermed faller litt utenfor rammene til denne listen, der fokus skal være på Palestina og palestinernes liv. Hva synes du?
På den annen side, når jeg ser på de bøkene jeg selv har inn, kan nok det samme sies om flere av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han syntes snarere at private telefonsamtaler sendt ut i det offentlige rom var tyveri. Av andre menneskers fred og ro, privatlivet deres, kanskje rett og slett menneskeligheten deres. Som om den som snakket, satt i sitt private rom og betraktet de andre passasjerene som inventar: en dør, et togsete, en bagasjehylle, sa han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Harald, også for gode forslag. Jeg har ikke lest noen av dem. «When I lived in modern times» har jeg lagt til listen. Med din begrunnelse, håper det er greit.

Christan Borchs bok høres også interessant. Men jeg har et spørsmål: Er hovedfokuset mer på Israel og israeleren Ramis liv enn på Palestina og palestinsk liv?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for forslaget, Marithc! Jeg har lagt «Gjenferdet inn» til på listen over bøker om Palestina og på min egen ønskeliste. Inntrykket av at boken skulle være tung har holdt meg litt tilbake. Men nå gleder jeg meg til å lese den!
Bør man kjenne Hamlet først? :-)

Håper det er greit at jeg sakser fra din omtale, i bokomtalen i listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en vakker, rørende, gripende og tankevekkende bok! Olin kaller den en roman, men den er ikke oppdiktet, den skildrer hennes liv og opplevelser mens hun holdt på å lage filmen «Fedrelandet», med innslag av eldre minner. Jeg så den filmen da den gikk, og etter alle de gode anmeldelsene ble jeg dessverre litt skuffet, - den ble litt for langdryg, med litt for mye bre og vann etter min smak, - da. Nå tror jeg at jeg vil forstå den bedre og vil se den igjen, - den ligger nemlig på nrk.no!

Men boken handler jo om så mye mer enn breen, - den handler om moren og faren, om deres kjærlighet til hverandre, og til slekten, stedet og barna. Og den handler om døden og det å miste dem som står en nær. Jeg røper ikke for mye ved å skrive at moren dør uventet på slutten, - det står på omslaget. Men for alle som har mistet foreldre, eller andre, var det en utrolig gripende opplevelse! Og nå vil jeg se filmen om igjen med større forståelse!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg fungerte det i hvert fall godt å lese Uroens bok i små porsjoner. En veldig mettet tekst, som jeg trengte tid til å ta inn og fordøye.
Forsto jeg deg rett i at du hadde prøvd å lese den som digital bok? Det hadde ikke jeg klart, måtte gå tilbake i teksten flere ganger for å få med meg alt/det meste.

«Skriveboken» til Morken Andersen har jeg bare lest sporadisk i. Nå leste jeg utdraget som du gjorde oppmerksom på. Enig – utrolig fint.

Lykke til med Pessoa, Tone!
Jeg ble så inspirert at jeg bestilte Det er ikke meg jeg forestiller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En imponerende og aktuell liste, Lillevi! Veldig fint med dine kommentarer til hver bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IngeborgBeathe SolbergMonica CarlsenMonaBLIngrid HilmerKarin BergRosa99NorahBerit RSiv RønstadTurid KjendliesomniferumHarald KBerit B LieKetilsveinEgil StangelandIreneleserellinoronilleKirsten LundTone Maria JonassenMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaske