Grøt

på ville veier

av (forfatter), Sunniva Dring (forfatter), Per Sollerman (forfatter), Ann Kristin Møst Wang (forfatter), Per Sollerman (illustratør) og Ann Kristin Møst Wang (illustratør).

Cappelen Damm 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Solveigs eksemplar av Grøt - på ville veier

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Kokebøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Endelig massevis av herlige grøtoppskrifter - flest nye og noen tradisjonelle - samlet mellom to permer! Grøt handler om så mye mer enn havregrøt og risgrøt - det handler om gode smaker, barndomsminner, omtanke, det nære - om norsk tradisjonsmat, så vel som nye og spennende grøter som kjøleskapsgrøt og quinoagrøt.


I Grøt - på ville veier får vi over 70 oppskrifter på alt fra varm og trygg havregrøt og vassgraut med byggmel til kald og sunn kjøleskapsgrøt med havre og sitronyoghurt og chaigrøt med honning. Alle oppskriftene er basert på korn, gryn og frø som havregryn, quinoa, bokhvete, sesamfrø og chiafrø. I tillegg til grøtoppskriftene får vi tips om gode smaker som passer til, oversikt over basisteknikker for grøtlaging, som bløtlegging og koketider, samt informasjon om anvendelse av flytende ingredienser som melk, mandelmelk og kokosmelk. Når det gjelder grøt, er det kun fantasien som setter grenser, og i Grøt - på ville veier får vi inspirasjon til grøter vi kan gasse oss med - og ideer til hva vi kan gjøre med grøtrester, som for eksempel bake brød, lefser eller smoothies. Boken er lagt opp slik at vi i får innblikk i grøttradisjonene i Norge og grøtens betydning i vårt kosthold.


Med gjestetekst av Astri Riddervold og Bodil Nordjore.


Forfatterne er opptatt av norsk matkultur og har lang erfaring som blant annet matjournalister, forfattere, fotografer, bloggere og initiativtakere til pop-up eventer med grøt. Hanne Buxrud jobber som frilans matskribent og tidvis fotograf. Glad i hverdager og tidlige morgener. Per Sollerman er fotograf. Med bakgrunn fra restaurantbransjen, er det maten, råvarene og menneskene som er hovedfokus. Han har hjertet sitt både i Nord-Norge og i Hvitsten. Sunniva Dring jobber som produktutvikler for United Bakeries, frilans matstylist og sykler fort. Ann Kristin Wang jobber som frilans matstylist de siste 15 årene, kokebokforfatter og lykkelig meddriver av Kampen Bistro i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788202520977

EAN 9788202520977

Språk Bokmål

Sider 190

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket