Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

Men det var August, optatt hver dag, levende, vild og gal, dygtig.

Nu Edevart? Gud vet om han ikke tilslut måtte tigge sig ind hos Hosea og Ezra og få være der og æte sælbotsbrød til han døde. Han dugde den dag idag til det han foretok sig, men han foretok sig intet. Det han trængte og som kunde hjelpe ham var ikke noget som kunde fåes ved en dags arbeide, krebsen måtte ut på sin lange, tålmodige tilbakegang for å gjenfinde sit hode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvad var iveien med Edevart? Hans hænder var store, hans sener i orden, men hans sind var splittet. Her seilte han væk tom og hjemløs, han var litt isenn blit fra intet sted, hvorhelst han flakket om drog han røtterne efter sig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er noe ondt og svinaktig med de kalvene, sier Joakim: sette dem på og bli godt kjent med dem og så leie dem inn til de fine på Indebygden til mat! Hvorledes var det før? Ja så alet vi våre dyr og ble kjær i dem, og det hendte jo ikke at vi solgte en ku uten at vi visste hvor godt den skulle få det på det nye sted, det var mere som at vi satte bort et barn. Men således er vi ikke nu. Vi er blitt forandret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han August er også en av dokker som seiler og seiler og ingen steder er ifra, og når han engang dør så legges han vel i fremmed jord.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Norge er ikke lite, Norge er meget langt.
Da skipper Skåro ble borte i en myr nordpå hadde det ingen større følger sørover end en notis i bladene.
Grænden derimot er liten, grænden er trang.
Når en mand der går tilbunds i en myr så mindes grænden det længe og taler om det og skyr myren og fylder børn og voksne med rædsel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De manglet litt søvn, ellers intet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

August var en storartet kramkar på denne tur, ham kom til byen med så godt som tom sæk og hadde store penger i lommen. På sin vandring hadde han ofte søkt til de gårder og steder hvor han tidligere hadde hat arbeide, folkene kjendte ham igjen og gjenså han gjerne, han var aldrig blit avskediget, men hadde forlatt hvert sted av egen fri vilje, hadde bare hver gang git efter for sin vandrelyst og sin ustadighet og sagt farvel.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun kunde ha båret kirkeklær til hverdags dersom hun hadde vært født til en slik velmakt. Og istedetfor som nu at alle ringeaktet hende for hendes dårligheter vilde da en prest være hædret ved at hun gad sitte i en kirkestol og høre på ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykkelige mennesker! Det er også noget å være næsten intet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei du er da net akkurat som en dødning, du er bare ikke jordfæstet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

JBHarald KVariosaAvaMarianne AugustaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicte