Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Ennå snakker utvandrerne i Niagara-distriktet om farmeren som ikke akkurat var kjent i grannelaget som en førsteklasses snekker. Med god hjelp fra snille naboer fikk han seg opp et slags hus. Men så visste han ikke riktig hvordan han skulle sette på døra. Det endte med at den bare kunne åpnes utover, i stedet for innover.
Den vinteren kom det store mengder nedbør i januar. Snøen nådde over vinduene på huset på prærien, og det var plent umulig for farmeren å få opp døra. I tre uker ble han sittende innesnødd i huset sitt, det var nære på at han hadde sultet ihjel før snøen brånte såpass at han kom seg ut.
- Så lenge har aldri noen her omkring ventet på våren, ler Lina.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • Me ser'kje deg meir, sa bonden på Svåi til datteren sin.
  • Å fylgja ungane sine til båten når dei skal reise til Amerika-landet, det er ikkje stort likare enn å fylgja dei til kyrkjegarden, sa mora.
  • Å jau då, om fem år er eg attende, kan du vita!
    Lina var ikke så helt sikker på at hun trodde på ordene hun trøstet moren sin med.
  • Det seier dei alle, gråt hun som hadde født ungdommene som drømte om landet i vest.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakim