Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Jeg er imidlertid meget bedrøvet over en begivenhet som kommer til å finne sted i morgen. I morgen klokken syv vil det hende noe merkelig: Jorden kommer til å lande på månen. Den berømte engelske kjemikeren Wellington har skrevet om dette fenomenet. Jeg må tilstå at jeg følte en viss uro da jeg tenkte på månens usedvanlig fine og skjøre konsistens. Månen lages jo for det meste i Hamburg, og er følgelig av svært dårlig kvalitet. Det undrer meg at ikke England har tatt affære. [En gal manns dagbok]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den ble pågrepet så å si på veien, hadde allerede satt seg inn i diligencen for å reise til Riga. Pass var blitt utskrevet for lenge siden i en embetsmanns navn. Og merkelig nok, først tok også jeg den for å være en herre. Men til alt hell hadde jeg briller med meg, og jeg så straks at det var nesen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det fortelles at det i England dukket opp en fisk som sa to ord på et så fremmed sprog at de lærde har strevet i tre år for å finne ut hvilket, uten å ha oppdaget noe ennå.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Foran deg ligger den livsveien du fra i dag skal følge. Veien din er ren, vik ikke fra den. Du har talent; talent er en dyrebar Guds gave - se til at du ikke forderver det. Utforsk og studer alt du ser, underlegg din pensel alt, men lær deg å finne alle tings indre mening og søk fremfor alt å nå inn til skaperevnens dypeste hemmelighet. Velsignet er den utvalgte som behersker den. For ham er ingenting i naturen lavt og uverdig. (Portrettet)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han hadde valgt å unngå den lange og møysommelige veien som gjennom gradvis tilegnelse av kunnskaper og av grunnleggende lovmessigheter, fører til storhet. Sorg og forbitrelse seg innover ham. (Portrettet)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om denne skredderen burde man selvfølgelig ikke si så meget, men siden det ventes at man i en fortelling belyser enhver persons karakter, er det ikke noe å gjøre ved det, la oss få med Petrovitsj også. (Kappen)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skjer de mest absurde ting her i verden. Av og til er det overhodet ingen sannsynlighet å spore: plutselig satt den selsamme nesen, som hadde reist omkring med statsråds rang og laget så mye oppstyr i byen, igjen på sin plass, som om ingenting hadde skjedd, det vil si akkurat mellom major Kovaljovs to kinn. (Nesen)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLillevi