Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Et barn som krenkes i sin verdighet, blir til en voksen som ikke verdsetter liv og helse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forskerne konkluderer at bruk av rusmidler er virkning av snarere enn årsak til psykiske problemer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tingliggjorte mennesket underkastes et autoriativt, normativt blikk, formet av naturvitenskapens metodologiske redskaper. Dermed blir mennesket gjort til gjenstand for en vurdering som i sitt vesen krenker dette menneskets verdighet fordi det ignorerer det som utgjør dette menneskets unike særpreg. Slik medisinsk begrunnet rettferdighet er uetisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Seksuell kontakt mellom pasient og behandler er en form for incest. Mange av de plager en pasient får å stri med, er de samme som vi finner hos kvinner som har vært utsatt for seksuelle overgrep.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Seksuell krenkelse eller vold i hjemmet representerer spesielle traumer fordi omverdenen ikke synes å legge merke til at noe ulovlig skjer. Når offerets virkelighetserfaring ikke er forenlig med den sosialt bestemte virkelighet, må den krenkede tilpasse seg denne uforenligheten ved hjelp av strategier som skal korrigere eller avspalte den subjektivt opplevde virkeligheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så lenge helsevesenet bare byr på disse to typer stoler, en for somatisk syke og en for mentalt syke, faller de krenkede, bokstavelig talt mellom stolene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Barn som mer enn noe annet har lært at de ikke verdsettes og at de ikke er verdt noe, blir til unge mennesker som verken vet at de bør verne seg, eller vet hvordan man gjør slikt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen