Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Observasjonene til Bismal og Raichle var starten på en rekke systematiske undersøkelser av den hvilende hjernen, og førte til at begrepet default mode network, eller hvilenettverket, oppsto.

Hjernens hvilenettverk blir aktivert så snart vi slutter å konsentrere oss om eksterne oppgaver, og overlater hjernen til seg selv. Forståelsen av hvordan dette nettverket fungerer, og hvordan det påvirker tanker og følelser, har revolusjonert vår oppfatning om hvile.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flerer studier har også vist at å lese bøker både stimulerer hjernen bedre og aktiverer flere deler av hjernen enn andre former for læring. I tillegg påvirker lesingen hjernen over lengre tid enn ved andre former for stimulering. Det å lese bøker har vist seg å gi både bedre ordforråd, større empatiske evner, bedre psykisk helse og til og med høyere intelligens. Og om ikke noe av dette skulle lokke frem leselysten, så kan du alltids lese deg til et lengre liv. En studie fra 2017 fant nemlig ut at de som leser bøker i gjennomsnitt lever to år lenger enn folk som ikke leser bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Smarttelefonen har gjort at mange av oss har mindre selvdisiplin som voksne enn da vi var fem år. Det kan noen ganger føles som en håpløs kamp mot teknologien, men for å si det med Abraham Lincoln så handler disiplin først og fremst om å skille mellom det du ønsker nå, og det du ønsker mest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cecilie69VariosaDolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. Martolgretemor