Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

De færreste bør innbille seg at de ville ha vært i stand til å ofre livet sitt for fremmede. Særlig når represaliene ikke bare ville bli rettet mot en selv, men også helse ens nærmeste familie, slik at søsken, foreldre, ektefelle og barn kunne bli torturert eller drept. Da er det ikke lenger ens egen avgjørelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et sted i jødenes hellige bok, Talmud, står det at vi ikke ser verden slik den er, men slik vi er. Våre forestillinger og erfaringer, våre fordommer og forventninger vil farge hva vi ser, og bestemme hva vi vektlegger, og hva som havner i blindsonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hendelser fra fortiden glir gradvis inn i glemselen og forsvinner, som speilingen av skyer i et stille vann. Samtidig er fortiden med oss i alt vi gjør, og lever videre i hver eneste gjenstand vi berører eller betrakter. Fortiden finnes i gatene vi går i, byggene vi bor i, og i værelsene hvor vi spiser, sover, jobber og elsker. Fortiden er med oss i tankene og ideene våre, i våre talemåter og gester, så innvevd i våre forestillinger om verden at den forblir usynlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig T