Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Jeg klapper sammen hvis en mann gråter. Kanskje fordi jeg vet at det skal så mye til før en mann, en voksen mann, skal gråte. Men slik ønsker jeg ikke å være. Menn må gråte mye mer. Da blir volden mindre. Gråten renser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynte å engasjere meg mot vold i alle former, inni meg og rundt meg, enten den var forkledd som fundamentalisme, som vold i nære relasjoner, som rasisme eller diskriminering. Alle holdninger som førte til at mennesker ble truet på livet, hadde jeg erklært krig mot i min egen prosess med å sette grenser for ettervirkninger av andres vold mot meg. Etter hvert ble jeg litt mindre redd. Og litt mer glad.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joda, jeg tøffet meg og var stor i kjeften. Men jeg lærte at hvis ikke jeg eier min frihet, så vil andres fordommer og kulturelle eller religiøse krav definere mitt liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De eneste gangene jeg var våken, var når noe veldig ekstremt skjedde, for eksempel at noen sprengte opp døra mi eller at strømmen gikk så det ble iskaldt i leiligheten. Slike ting skjedde selvsagt aldri, og jeg ble i sengen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med tiden lærte jeg å kjenne på at uansett hvilken historie kroppen din bærer på, så eier du øyeblikket, og i det øyeblikket kan du ta kontrollen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Livet er ikke en erotisk thriller. Et forhold mellom to individer må bestå av mer enn begjær, hvis ikke havner man i et dragsug av faenskap.
Jeg har selv klikket og krenket i krangler med menn og ikke akkurat oppført meg etter læreboken. Snille menn har tålt det. Og i dag har jeg dårlig samvittighet for at jeg misbrukte makten istedenfor å ta tak i problemene på en real måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rase, religion og kjønn, sammen med fordommer, har hvert eneste år siden jeg debuterte som artist og spaltist, vært som en slags molotovcocktail for mennesker som ikke tåler frittalende kvinner eller menn. Og likestilling er for mange fortsatt svært provoserende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Verbal vold kan være opptakten til fysisk vold. Og derfor bør man tenke seg om hver gang man tillater seg å slå noen med ord. Man planter kimen til vold når man bevisst ydmyker andre mennesker med ord. Derfor bør det alltid varsles når mennesker blir utsatt for drapstrusler og annen verbal vold. Det er en del av mobbens opphisselse. Før det til slutt smeller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ester SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneKirsten LundReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer Gabrielsen