Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Hvis du er pårørende eller møter mennesker som kjenner håpløshet, husk å validere deg selv også. Det er ikke rart om du blir redd, usikker, lei, irritert eller føler deg håpløs selv. Dette er tunge ting å stå overfor. Heldigvis er du i stand til å møte det, bare i kraft av å være et medmenneske. Men det kan være et skummelt og slitsomt mørke å stå i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god pekepinn er som følger: Hvis du merker at samtalepartneren din blir irritert, gjentar det samme mange ganger, ikke tar imot råd og løsninger, eller at samtalen eskalerer, er det noe du ikke har validert som bør valideres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god regel er at jo vanskeligere noen har det, desto vondere er det å bli positivt invalidert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det å bli møtt med validering når du er lei deg, redd, fortvilet, håpløs, skamfull eller sint, er lindrende. Når du har det vondt, trenger du å kunne tillate deg å føle det du føler, skape mening av det og få støtte til å kunne bearbeide, gi slipp på eller gjøre noe med det. Du har lov til å sørge over det du har mistet. Du har rett til å være sint når du føler deg urettferdig behandlet. Det er helt okay å være redd. Det er naturlig å trenge hjelp for å mestre noe vanskelig. Det er godt når en annen forstår, aksepterer hvordan du har det, og står i noe vanskelig sammen med deg. Validering er selve nøkkelen til dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulike følelser har også ulike behov. Når du er sint på en som ødelegger for deg, føles det bedre å hevde seg og sette grenser enn å bøye hodet og si unnskyld, slik man gjerne gjør ved skyldfølelse. Når vi er triste, trenger vi at noen forstår og viser oss omsorg. Hvis du prøver å trøste en som skammer seg og føler seg uverdig, vil det kunne føre til at den andre føler seg stakkarsliggjort eller sett ned på. Det vedkommende trenger, er aksept, forståelse og bekreftelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Følelser handler om emosjonelle behov. Det betyr at hver gang du føler noe, er det fordi du opplever at et eller flere av dine emosjonelle behov er berørt.

[...] Hver gang du føler, er det altså fordi følelsessystemet har fanget opp informasjon som er viktig for deg, og iverksatt en tilstand i kroppen din for å hjelpe deg med å få noe du trenger. Og når dette systemet fyrer på alle plugger, føles det sjelden som aktive valg. Det bare fyrer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Det hadde vært enkelt å jobbe med folk om det ikke hadde vært for de jævla følelsene."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  SkageIngunnJMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn Christin