Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Havnivået øker for hvert år som går, og dersom FNs klimapanel treffer med anslagene sine, vil havet stige med mellom 43 og 84 cm innen 2100. Et av de dystreste scenarioene spår et havnivå som er nesten seks meter høyere i 2300 enn i dag. Da får vi et globalt havnivå som i forrige mellomistid. Hvis det slår til, vil det være dramatisk dersom en milliard mennesker lever i kystnære strøk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hemningsløst har vi gjøvet løs på dagens skoger. Siden sivilisasjonene oppsto, har vi fjernet smått ufattelige 12 millioner kvadratkilometer med skog, eller tilsvarende USAs areal. Bare i årene 1990 til 2016 forsvant 500 000 kvadratkilometer av den. I dag er kun 30 prosent av landjorden dekket av skog, og vi fortsetter - ufortrødent og tankeløst - å hogge oss innover i dette gigantiske lageret av karbon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone Sundland