Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Atter svant alt bort , bare luktesansen var tilbake., det duftet uutholdelig sterkt av skog og tøende snø. Alt steg så usedvanlig klart frem - skogen og natten og veien og det , at nå snart , om et øyeblikk skulle de henges.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rapt og flinkt rullet hjulene, de små vognene slingret på det smale sporet, løp omsorgsfullt og forsiktig. Ved hver omdreining og ved hver overgang fløytet lokomotivføreren lenge og omhyggelig, han var redd for å kjøre over noen. Det var underlig å tenke på, at det behøvdes så mye dagligdags påpasselighet, så meget menneskelig omhu og dyktighet for å henge folk , at det mest sinnssvake av alt på jord ble utført så jevnt og fornuftig. Og vognen ilte av sted , - og de reiste som folk pleier å reise. - Og de kom til en stasjon og som vanlig ble det ropt " fem minutters opphold".
Og inn rykket døden,- evigheten - den store gåte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Underlig nok føler nesten alle som kjører av sted til retterstedet det samme. De er grepet av skrekk og redsel, men samtidig føler de en uklar glede over det usedvanlige som skal foregå. Virkeligheten beruser seg i vanviddet , døden inngår en pakt med livet og frembringer synsforvillelser . Det ville ikke ha vært urimelig om husene var flaggsmykket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De tar ham , griper ham, fører ham bort, henger ham, trekker ham i benene . Skjærer repet over , legger ham ned , fører ham bort og graver ham ned.
Et menneske er forsvunnet fra verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun var jo allerede udødelig, hvorledes kunne de da nekte at udødeligheten var til. Hvilken udødelighet talte de om ? Hvilken død kunne de vel mene , når hun allerede var død og udødelig, levende i døden, - som hun hadde vært levende i livet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blussende av sinnsbevegelse vandret Musha opp og ned i cellen og rettferdiggjorde seg for menneskene . Hun ville fri seg for det , at hun, den unge og ubetydelige , som hadde utrettet så lite og slett ikke var noen heltinne , skulle få en så ærefull og skjønn død, den som før hennes tid var blitt de virkelige helter og martyrer til del. Med urokkelig tro på menneskenes godhet, medfølelse og kjærlighet utmalte hun seg hvordan de led og var opprørt for hennes skyld og hvor de beklaget henne og hun rødmet av skam. Når hun døde i galgen så var det en formastelighet fra hennes side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

" Skulle ikke jeg være opptatt av det , Deres høyvelbårenhet , det er meg som skal henges , ikke De. Om dere nå bare ville la være å spare på den offentlige såpen , når strikken skal smøres ."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

" Det led mot slutten av vinteren , det var den tid våren nærmer seg og sender en forløper mellom snøstormene og grå frostdager , sender en klar varm sollys dag , ofte bare en enste time , men så vårlig, så grådig ung og strålende at spurvene i gaten blir yre av glede og menneskene er som beruset. Og nå kunne man gjennom det øverste , som var upusset og dekket av årsgammelt støv , se en forunderlig vakker himmel. Ved første blikk syntes den gråhvit og tåket, men så man lenger på den, begynte den å blåne , fargen ble dypere og dypere , klarere og klarere, den syntes større og større, uendelig. Og det at den ikke avslørte seg med en gang, men kysk skjulte seg bak gjennomsiktige skyer, det gjorde den mild og yndig som den pike man elsker. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten Bolstad