Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Hytteboka fungerer for mange som en slags familiekrønike, hvor det er plass til alt fra bevis på historiske Yatzy-rekorder, logg over utført arbeid – har beiset baksida på bua og kittet med vinduene på vestveggen – logg over antall overnattinger, rapporter om vær- og føreforhold den påsken den var så vanvittig kaldt, om badetemperaturer den sommeren det var så varmt, og hyllester til det familiære hyttelivet i form av amatørpoesi. Som min mormor skrev i hytteboka på urhytta Rustadstuen for noen år siden, da hun innså at hun nok hadde få hyttesomre igjen:

det er minner her som kan fylle et liv
selv om noen kaller det et pust i siv

Jeg håper og ber
at det blir fler
som kan samle det gode minnet
og finne ro og fred i sinnet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å reise på hytta er for mange av oss som å reise i en tidsmaskin. I boden står det malingsspann og spikerpakker fra krigens dager, og en rusten blikkboks med en blackface-figur: en boks med fiberkitt fra 1950-tallet som av en eller annen grunn prydes av en karikert, sort mann med store, røde lepper og et spyd i hånden. Gamle bruksgjenstander av kobber brukes som pynt på kjøkkenet. Det henger noe gammelt ræl på stueveggene som bestemor hengte opp en gang i tiden, noe du aldri i verden ville finne på å henge opp i leiligheten hjemme i byen – du vet, disse vevde løperne i mørke farger, gjerne med et etternavn brodert inn på toppen som ingen egentlig skjønner hensikten med – men her skal det bli hengende. Her er det hellig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Furupanel med kvister, selvfølgelig. Et grønnbrunt middagsservise fra 1970-tallet ble installert i kjøkkenskapene. Som var av typen lys furu, med kvister. Gamle vin- og konjakkglass ble plassert i et lite barskap, av furu, med kvister, inne i stua. En haug med gamle Agatha Christie-bøker, kjøpt på posesalg ved Porsgrunn folkebibliotek, ble plassert i bokhylla sammen med et gammelt Monopol-spill. En bokhylle av lyst furutre, med kvister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim