Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

g = endringstakt i reelt BNP - det vil si økonomisk vekst (growth), i prosent per år. Det er dette man i dagligtalen snakker om når man sier at "veksten var 2 prosent".
[...]
rp = RPs endringstakt - det vil si vekst i ressursproduktiviteten i prosent per år. [...]

Som en variant av Thomas Pikettys berømte r>g kan vi nå definere grønn vekst på en helt enkel og likevel klinkende klar måte, med bare fire symboler:

Grønn vekst er: rp>g

Dette leses som "ressursproduktivitet er større enn den økonomiske veksten". Med andre ord: Veksten er grønn - eller beveger seg i det minste i en grønnere retning - om endringstakten i ressursproduktiviteten er større enn endringstakten i BNP. Det betyr mer immaterielle penger med stadig mindre materiell sløsing og avfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ideer smetter lett inn bak øynene våre, inn i hjernen og påvirker hva og hvordan vi legger merke til noe, hvordan vi betrakter ting og hvordan vi diskuterer. En ting er å ha en idé. Noe helt annet er det når idéen har deg. Vi har et munnhell som peker på denne dynamikken: "For den som bare har en hammer, ser alle problemer ut som en spiker".

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Trær forårsaker en mengde kjemiske utslipp i form av oksygen samt avfall i form av løv som faller og greiner som knekker i stormkast. Og likevel er ikke for mange trær noe problem. Utslippene deres er et velkomment bidrag til atmosfæren. Til og med løvforurensingen er produktiv for jordsmonn, innsekter og sopp. Nei, det er ingen trebestandskrise selv om det er rundt tre billioner trær i verden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

[om sirkulær vekst] Denne typen sunn og opplivende vekst er inspirert av smartere utforminger som etteraper naturen og får energi fra sola. Den bygger på en bredere, dypere forståelse av penger og kapital og tilbyr en regenerativ modell for balansert økonomisk vekst. Dette er den hurtige veksten med drawdown-løsninger som kan begynne å reversere den globale oppvarmingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas