Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Du kan ikke argumentere deg inn i kjærlighet, men å lytte oppmerksomt er den sikreste måten å skape et bånd på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trygge mennesker blir ikke irritert over motstridende meninger og spyr heller ikke ut edder og galle på nettet for å imøtegå dem. Mennesker som er sikre på seg selv, sjikanerer ikke andre eller kaller dem idioter uten å vite hvem de er som personer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det som får oss til å føle oss aller mest ensomme og isolerte her i verden, er ikke først og fremst resultatet av en gjennomgripende traumatisk hendelse, men snarere gjentatte opplevelser av at ikke noe skjedde når noe positivt kunne ha gjort det [kunne ha skjedd?].

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å lytte oppmerksomt er å finne ut hva noen har på hjertet, og vise at du bryr deg nok til å ville vite hva det er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det [tilknytningsteorien] er forestillingen om at vår evne til å lytte og knytte bånd til andre mennesker som voksne formes av hvor godt foreldrene våre lyttet til oss og forholdt seg til oss da vi var barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er viktig å understreke at å høre ikke er det samme som å lytte, men snarere er forløperen for det. Høring er passivt. Lytting er aktivt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å lytte er mer en mental innstilling enn en huskeliste over hva du skal og ikke skal gjøre. Det er en svært spesiell ferdighet som utvikler seg over tid gjennom ordveksling med alle typer mennesker - uten noen agenda eller hjelpemidler dersom samtalen skulle ta en uventet eller upassende vending.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[...] evnen til å lytte oppmerksomt svekkes hvis du ikke gjør det ofte nok, akkurat som evnen til å lese oppmerksomt gjør det. Hvis du begynner å lytte til folk på samme måte som du skumleser overskrifter på en sladreside om kjendiser, vil du ikke oppdage poesien og visdommen som folk har i seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenJarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten Lund