Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Straff for apostasi er en vedvarende trussel mot muslimers religiøse frihet og personlige sikkerhet. Ikke bare har mange land lovforbud og strenge straffer for apostasi. Undersøkelser utført av Pew Research Center i muslimske land, viser også nedslående funn om holdninger rundt behovet for slik straff blant muslimer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man skal tro fordi man frykter Gud og ikke fordi man frykter menneskene. Forbudet mot å forlate troen fremstår som absurd, siden dette i realiteten ikke er noe man selv kan kontrollere i særlig grad. Det gir imidlertid mening om man innser at det handler mindre om tro og mer om å kontrollere et forestilt fellesskap gjennom å forme og holde fast ved en identitetsgruppe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mens Sara [Azmeh Rasmussen] skrev mye i aviser, og også forfattet flere bøker, har Amals [Aden] viktigste aktivitet vært å holde foredrag og å delta på åpne, offentlige møter rundt om i Norge. Under et slik møte sa en av tilhørerne at hun var en skam for Afrika. Amal repliserte: «Afrika har store problemer, men at jeg er lesbisk er ikke et av dem.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De som sier at islam er forenlig med humanisme, demokrati og menneskerettigheter - og som fremstiller profeten Muhammed som en fredsaktivist, likestillingsforkjemper og sosialdemokrat - har ennå ikke de sterkeste empiriske argumentene på sin side.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikKirsten LundEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. Martol