Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Når jeg snakker om likeverd mellom kjønn, tenker jeg ikke lik lønn, men likeverd mellom egenskapene vi tillegger kjønnene. Det rasjonelle versus emosjonelle. Mange ønsker å definere maskulinitet som det motsatte av feminitet. At det ene forklarer det andre som det motsatte av. Slik er det ikke. Feminin og maskulin komplementerer hverandre, De er på ingen måte motsetninger og skal derfor heller ikke defineres ut fra hverandre. De er to separate ting. To fantastiske ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er på tide å utvide begrepet mann. Det må være bredere. Det må favne mer. Romme flere typer maskulinitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og rett skal være rett: Hipsteren stjal tømrer-looken fra bamsehomsene som stjal den fra tømrerne som strengt talt stjal den fra traktor-lesbene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan føles skummelt å møte folk som ikke identifiserer seg med tildelt kjønn ved fødsel, fordi man er redd for å si noe feil. Eller fordi man føler man ikke vet nok. Men i stedet for å bli irritert på hvordan de forstyrrer bildet du har om menn og kvinner, og hvordan de rokker ved tradisjoner og normer, burde din første tanke være rent medmenneskelig. Aksepter at dette mennesket sliter med å passe inn. Tenk heller "dette må være vanskelig for deg" i stedet for "slik påvirker dette meg". Én av tre transpersoner har nemlig forsøkt å ta sitt eget liv, så det er ingen tvil om at dette er vanskelig for dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å være et avvik fra normalen er en konstant tilværelse. Jeg, som homo og offentlig person, står i dette daglig. Min legning er ofte en del av samtalen, og i de fleste intervjuer eller nyhetssaker der jeg figurerer, starter saken ofte med: "Homofile Adam Schjølberg..." Mine kollegaer blir introdusert med yrkestittel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Terje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtRune U. FurbergLillevi