Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 1 av 1 sitater

Kanskje er dette det mest typiske ved å være moderne: at vi befinner oss på overganger, i transit mellom det historiske og framtidige, det lokale og det globale. Denne strekkingen mellom forskjelligheter skaper nok grunnlag for vår menneskelige forstrekkelse i verden, og for følelse av å miste fotfeste. Men overgangsstedene åpner også for en fantastisk utvidelse av livet, og frisetter en trang til å overgå oss selv for å kjenne at vi finnes og vokser ved økende innsikt og viten.
Det befriende ved å betrakte fortiden som over, er ikke nødvendigvis å få den til å forsvinne, men å erfare at det avsluttede skaper rom for ny begynnelse. At livet på denne måten kan oppleves å få et begynneraktig preg, hindrer livsenergien fra å bli oppslukt av historiens munn. Avsluttethet skaper ikke brudd, men mulighet til fortsettelse. Den skaper ikke gjentagelse, men forandring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81