Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Det mennesket som går uten sokker, kan oppnå ting som sokkemennesker aldri vil få. Ved å spare på sokker, har man råd til frimerker slik at man kan skrive til vise menn over hele verden å få vite betydningen av svært vanskelige sanskritord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter litt la han til som forklaring på sokkemangelen sin: -Det mennesket som går uten sokker, kan oppnå ting som sokkemennesker aldri vil få. Ved å spare på sokker, har man råd til frimerker slik at man kan skrive til vise menn over hele verden og få vite riktig betydning av svært vanskelige sanskrit-ord.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Utseendet hennes var i virkeligheten like langt fra å fortelle sannheten om henne som ord var. I mine øyne var hun ikke bare den vakre møllerpiken og fiskerpiken og den triste lille piken i trelunden, den rasende jaktgudinnen og den unge nonnen, hun var også ørreten og lindetreet, sangen i vannet og litaniet, kort sagt Schubert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Jeg vet godt at min stilling ikke kalles høy. Men den blir ikke lav så lenge man unnfanges og fødes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes bare ett ufyselig arbeid, og det er dårlig utført arbeid.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Folk har spurt meg både før og siden: Sang han bra? Jeg svarer, verden er en eneste stor sang, men vi vet ikke om det er en bra sang, for vi har ikke noe annet å sammenligne med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Brekkukot var ordene for dyre til å brukes-fordi de betydde noe; vår tale var som penger før inflasjonen, opplevelsen var for dyp til at den kunne forklares, bare spyflua var gratis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg støttet heller aldri opp om kverulanter mens jeg navigerte, sa kaptein Holgersen,- de bannet hver eneste dag bortsett fra på søndager. Det var som sagt hverdagssuppe. Den helvedes suppe, sa de. Men på søndager lå det en fleskebit i den. Da sa de: Lovet være Herren den almægtige.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han var en liten sammensunken mann i et av livets tilfeldige gjesteherberger mot denne helteverdens uendelighet, helteeposets verden med stordådene sine som nå hadde skjedd en gang for alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fra Halldór Gudmundssons etterord, hvor forfatteren siteres:

Vanskeligheten med å skrive ligger i kunsten å kunne tie om mest mulig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreTheaTrude JensenSolConnieEli HagelundPer LundKjersti SJulie StensethTor-Arne JensenStig TTone SundlandAnn ChristinPiippokattaVidar RingstrømGunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne Dahl