Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 25 sitater

For noen føles det bedre å være en skurk enn å være ingenting.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Terroren er som vann, den finner sine veier uansett.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et gjengmedlem trenger ikke nødvendigvis å bruke fysisk vold for å presse gjennom viljen sin overfor andre. Ofte holder det å si hvem han representerer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må være spesielt å jakte på noen man kjenner. Hvordan føles det å rette en pistol mot noen man kanskje spilte fotball sammen med ? Eller en person man lekte sammen med i en park ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lettere å være tøff blant gutta enn i et avhør hos politiet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[....]..og viser Groruddalen konturene av fremtidens Norge ?.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Statistikk viser at ungdom slåss mindre nå enn før. Slik er det ikke i Groruddalen. Kanskje er det derfor vi reagerer slik på volden her. De færreste av oss er vant til å se vold i nærmiljøet. Volden er ikke lenger en del av hverdagen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I 2011 innførte Norge ungdomsstraff for å redusere antall barn i fengsel og for å unngå at fengslene fungerer som utdanningsanstalt for unge kriminelle. Ungdomsstraffen gjelder for ungdom mellom 15 og 18 år som har begått alvorlig eller gjentatt kriminalitet. I Groruddalen er andelen ungdom som får ungdomsstraff, høyere enn i resten av landet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jirga er en tusen år lang tradisjon og blir brukt til å løse konflikter. Partene vender seg til en person som nyter tillit, for eksempel en mullah. Mullahen hører på alle partene og setter sammen et råd som diskuterer saken. Rådet avgir en konklusjon som alle må godta. Dommen kan innebære dødsstraff eller utstøtelse av klanen. Jirgamøtene opererer på siden av norsk rettssystem og norske lover.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I et parallellsamfunn er den registrerte kriminaliteten ofte mindre enn gjennomsnittet. Men det er den registrerte delen. Der går ikke folk til politiet, men har sine egne lover og reaksjonsmønstre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

RavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinG LNikka