Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

«De døde lever gjennom kjærligheten»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke bare dyrearter som dør ut, men hele arter av følelser. Og hvis du er klok, vil du ikke synes synd på fortidens mennesker på grunn av det de ikke visste, men derimot på deg selv på grunn av det de visste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å være pen er bare noe som kommer i tillegg. Sånn som papiret rundt presangen. Det er ikke selve presangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[Ved Pasvik, Finnmark] Det var et sted der naturen triumferte over mennesket. Ingen vill triumf, slik man kan føle det i tropene. Men en rolig, verdig triumf. Det er sentimentalt å snakke om at et landskap har sjel, men dette landskapet hadde en sterkere karakter enn noe annet landskap jeg har opplevd, både før og etter. Det ignorerte mennesket. Mennesket var ingenting i dette landskapet. [...] naturen var så veldig at mennesket hverken kunne måle seg med den eller temme den. [...] jeg hadde forelsket meg i stedet. Fremfor alt stillheten der. Kveldene. En slik fred!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi lå på bakken og kysset hverandre. Kanskje du smiler av det. At vi bare lå på bakken og kysset hverandre. Dere som er unge i dag, kan låne ut kroppene deres nå, leke med dem, gi dem fra dere slik vi ikke kunne. Men husk at dere har betalt en pris for det: det har kostet dere en verden som var rik på mysterier og sarte følelser. Det er ikke bare dyrearter som dør ut, men hele arter av følelser. Og hvis du er klok, vil du ikke synes synd på fortidens mennesker på grunn av det de ikke visste, men derimot på deg selv på grunn av det de visste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"...men det aller verste, det helt utålelige, var lærerværelset. Det ble nesten en lettelse å gå inn i klasseværelset. Kjedsomheten, livets lammende, årvisse forutsigelighet, hang over lærerstaben som en mørk sky."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kemp var iført noen svarte slacks og en møkkete gammel kofte, samt en sluknet sigarett - det siste som en slags advarsel til den friske luften om at det bare var på nåde og høyst midlertidig at den fikk slippe ned i lungene hennes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men alle ansiktene var like, alle bevissthetene kledd i det samme selsomme panseret, som kraven på en arkosaurus, som en frynsekrave av istapper.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av de store villfarelser i vår tid er at nazistene kom til makten fordi de skapte orden i et kaos. Nøyaktig det motsatte er sant-de hadde medgang fordi de skapte kaos i den eksisterende orden. De trampet på de ti bud, de fornektet overjeget, eller hva du vil. De sa: 'Du kan forfølge minoriteter, du kan drepe, du kan torturere, du kan parre deg og avle uten kjærlighet.' De bød menneskeheten på alle de store fristelser som fantes. Ingenting er sant, alt er tillatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.